Temel Dini Bilgiler 5.Sınıf 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

5.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, temel dini bilgiler 5 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları 2018 2019

 

….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1) Bedenimiz, elbisemiz ve namaz kılacağımız yerin temiz olması hangi kavramla ifade edilir?
a-Hadesten taharet
b-Necasetten taharet
c-Setri avret
d-İstikbâli kıble

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdaki ifadelerden hangisinde “Zelle” nin tanımı yapılmıştır.
A)Peygamberlerin yapmış oldukları, fakat günah olarak kabul edilmeyen küçük hatalarıdır.
B)Peygamberlerin akıllı, zekî, kıvrak ve keskin zekaya sahip olmalarıdır.
C) Peygamberlerin Allah’tan aldıkları vahyi insanlara iletmeleridir.
D)Peygamberlerin güvenilir olmaları emanete önem vermeleridir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın Subûtî (diğer varlıklarda benzeri olan) sıfatlarındandır.
A)Kıdem
B)Kıyam bi nefsihi
C)Bekâ
D)Semi’

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Ramazandan sonra tutulamayan orucu günü gününe tutmaya ne denir?
A) Fitre
B) Fidye
C) Kaza
D) Keffare

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Her Müslüman’ın kesinlikle bizzat kendisinin yapması lazım olan işe ne denir?
A) Farz-ı Ayn
B) Sünnet-i Gayri Müekkede
C) Sünnet-i Müekkede
D) Farz-ı Kifaye

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) ”Namazda ayakta durmak” hangi kavramla ifade edilir?
a-Kıyam
b-Kıraat
c-Rükû
d-Secde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi sünnet bir namaz değildir?
a- Teravih namazı
b-Teheccüd namazı
c-Kuşluk namazı
d-Vitir namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinden değildir?
A)Nurdan yaratılmışlardır
B)Gözle görülmezler
C)Her şeyi bilirler
D)Yemez içmezler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi “Şerefli Yazıcılar” olarak bilinen meleklerdir? 
A) Münker ve Nekir
B) Kiramen Katibin
C) Rıdvan ve Malik
D) Cebrail (AS)

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Sabah, öğle, ikindi,akşam ve yatsı namazları sırasıyla kaçar rekat olduğu aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak gösterilmiştir ? 
A) 5,13,4,8,10
B) 4,8,10,5,13
C) 10,5,4,13,8
D) 4,10,8,5,13

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Tavafa hangi köşeden, nasıl başlanır?
a. Rüknü yemani köşesinden,yürüyerek
b. İbrahim makamından,Kabeye dönerek
c. hacerül esvedden,Kabe selamlanarak
d. hicrden,namaz kılarak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

12) Peygamber Efendimizin “Dinin direğidir” buyurduğu ibadet hangisidir?
a-Kurban
b-Zekât
c-Oruç
d-Namaz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Namaz kılarken nereye doğru yöneliriz?
a) Mekke-Kabe
b) Roma-Vatikan
c) Kudüs-Mescid-i Aksa
d) Medine-Mescid-i Nebevi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Oruç …….. ile ………. arasında yeme ve içme gibi nefsani ilerden uzak durma şeklinde yapılan bir ibadettir.
Yukarıdaki boşluğa sırasıyla hangi iki kelime gelmelidir?

A) İmsak-İftar
B) İftar-İmsak
C) İmsak-Sahur
D) Sahur-İftar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi farz bir namaz değildir?
a-Beş vakit namaz
b-Cuma namazı
c-Cenaze namazı
d-Teravih namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) Namazda Tahiyyat okuyacak kadar oturma şartı (son oturuş) aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kıyam
b) Kıraat
c) Secde
d) Kaide-i Ahire

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

17) Oruç ne zaman başlar?
a. tan yerinin ağarmasıyla
b. Karnımız doyunca
c. gece yarısı
d. İftarda

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

18) Uyku ya da gaflet nedeni ile unutulan namaz ne yapılır?
a. hatırlanınca kılınır.
b. Kılmaya gerek yoktur.
c. yaşlanınca kılınır.
d. İki katı kılınır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) Peygamber Efendimizin “Dinin direğidir” buyurduğu ibadet hangisidir?
a-Kurban
b-Zekât
c-Oruç
d-Namaz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.
Yukarıdaki ayet Allah-u Teala’nın hangi sıfatından bahseder? 

A) Semi
B) Tekvin
C) Kudret
D) Kelam

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
[su_note note_color=”#287dce” text_color=”#f1eeee”]Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.[/su_note]
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/5_sinif-Temel-Dinî-Bilgiler2_donem-1.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.