Temel Dini Bilgiler 5 Sınıf 2 Dönem 1 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

5.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, temel dini bilgiler 5 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları 2018 2019

AD-SOYAD:

NO:

1) Bir kişi aşağıdakilerden hangisine zekât verebilir?
a-Annesine
b-Babasına
c-Oğluna
d-Kardeşine

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi Mâlik adlı meleğin özelliğidir. 
A)Cennetteki meleklerin lideridir.
B)Kabirde sorgulama yapacak melektir.
C)Cehennemdeki görevli meleklerinin lideridir.
D)İnsanların canlarını almakla görevli melektir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) İnsanın aklı Allah’ın tüm özelliklerini kavrayacak güçte değildir. Buna göre Allah’a imanımız nasıl olmalıdır.
A)Allah’ın başlangıcının olmadığını kanıtlayamazsak Allah’a iman etmiş olmayız.
B)Allah’a imanımız, Allah bize Kur’an’da kendini nasıl tanıtıyorsa öyle olmalıdır.
C)Allah’a iman konusunda diğer dinlerden yardım almalıyız.
D)Allah’a imanımız bu günkü bilim kurallarının doğrultusunda olmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarından biri değildir?
a) Elleri yıkamak
b) Yüzü yıkamak
c) Başa mesh vermek
d) Boyna mesh vermek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Allah’ın semi sıfatının anlamı nedir?
A)Her şeyi bilmesi
B)Her şeyi görmesi
C)Her şeye gücünün yetmesi
D)Her şeyi işitmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi rab kavramının anlamları arasında yer almaz
A) Terbiye eden
B) Uyulması için kurallar koyan.
C) Cezalandıran
D) Koruyup gözeten, idare eden, yöneten

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi haccın farzlarından biri değildir?
A) Safa Merve tepeleri arasında sa’y yapması.
B) Kâbe’nin etrafında ziyaret tavafı yapması.
C) İhrama girmek.
D) Arafat tepesinde vakfe yapmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi orucunu -daha sonra kaza etmek şartıyla- tutmayabilir?
a-Hastalar ve yolcular
b-Fakirler ve yoksullar
c-Borçlular ve alacaklılar
d-Kadınlar ve erkekler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Namazın farz olması için aşağıdakilerden hangisi şart değildir?
a-Yaşlı olmak
b-Müslüman olmak
c-Akıllı olmak
d-Ergen olmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Hz. Muhammed kulların kıyamette hesap verecekleri ilk ibadetin namaz olduğunu ifade etmiştir. Bu
sözüyle namazın hangi yönüne dikkat çekmiştir?

A) Çocukların namaz kılmayı öğrenmeleri gerektiğine
B) Namazın önemli bir ibadet olduğuna
C) Namazın vaktinde kılınması gerektiğine
D) Niyet etmeden namaz kılınamayacağına

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi orucun insana katkılarından değildir?
a. sabırlı olma
b. Şefkatli olma
c.kötülükten koruma
d. Zengin olma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi Musa (A.S) gönderilen kitabın bir özelliği değildir. 
A)Töre kanun ve öğreti anlamlarına gelir.
B)Eski Ahit de denilir.
C)Kutsal kitapların sonuncusudur.
D)Yahudilerin kutsal kitabıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdaki namazların kılınma vakitlerini yazınız.
Vitir Namazı:
Bayram Namazı:
Teravih Namazı:
Cuma Namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi büyükbaş (sığır) cinsi hayvanların nisap miktarıdır? 
A) 20
B) 30
C) 40
D) 50

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Hac esnasında bazı iş ve davranışların yasak olmasına ne denir?
a-İhram
b-Telbiye
c-Tavaf
d-Vakfe

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

16) ”Namazda Kur’an-ı Kerim okumak” hangi kavramla ifade edilir?
a-Kıyam
b-Kıraat
c-Rükû
d-Secde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) ”Namazda Kur’an-ı Kerim okumak” hangi kavramla ifade edilir?
a-Kıyam
b-Kıraat
c-Rükû
d-Secde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

18) şağıdakilerden hangisi Peygamberlerin sıfatlarından değildir? 
A) Semi
B) Fetanet
C) Emanet
D) İsmet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) I- Kalp kırmamaya,
II- Kötü söz söylememeye,
III- İsraf etmemeye,
Oruç tutan bir Müslüman yukarıdaki maddelerden hangilerine dikkat etmelidir?

a-Hepsi
b-II ve III
c-I ve II
d-I ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

20) Setr-i Avret namazın şartlarından hangisidir?
a)Örtünme
b) Temizlik
c) Kıbleye yönelme
d) Ayakta durma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.