5.Sınıf Temel Dini Bilgiler 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Temel Dini Bilgiler 5.Sınıf 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

5.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, temel dini bilgiler 5 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları 2018 2019

… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1) 1- Ağzına su vermek.
2- Burnuna su vermek.
3- Bütün bedenini yıkamak.
Şeklinde alınan abdestin adı nedir?

a) Gusül Abdesti
b) Namaz Abdesti
c) Teyemmüm
d) Mesh

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi namazın içindeki şartlardan değildir?
a. ayakta durmak
b. Secde
c. bir miktar kuran okumak
d. Abdest almak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

3) Ziyaret etmek,etrafında dolaşmak anlamında olan kelime aşağıdakilerden hangisidir?
a) tavaf
b) vakfe
c) farz
d) sünnet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Melekler hangi maddeden yaratılmıştır ?
A) Ateşten
B)Sudan
C)Nurdan
D)Topraktan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) I- Kalp kırmamaya,
II- Kötü söz söylememeye
III- İsraf etmemeye,
Oruç tutan bir Müslüman yukarıdaki maddelerden hangilerine dikkat etmelidir?

a-Hepsi
b-II ve III
c-I ve II
d-I ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin ortak özelliklerinden biri değildir.
A)İsmet
B) Emanet
C)Fetanet
D)Vahdaniyet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Alemlerin tek yaratıcısı odur ve sürekli yaratma halindedir. Herhangi bir şeyi önceden örneği olmadan ilk defa o yaratır.
Yukarıda yapılan açıklama aşağıda verilen Allah’ın sıfatlarından hangisine aittir.

A) Kelam
B) Tekvin
C) Besar
D) Semi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki zekat ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?
a-Zekat insanlardaki cimrilik gibi kötü huyları giderir, paylaşmayı öğretir.
b- Zenginler daha fazla para, mal biriktirip fakirleri hor görürler.
c-Zekat, toplumdaki yardımlaşmaya katkı sağlar.
d-Zekat, zengin fakir arasındaki kardeşlik duygularını geliştirir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Safa ile Merve arasında gidip gelmeye……………denir. Boşluğa ne gelmelidir?
a) say yapmak
b) nisap miktarı
c) ihrama girmek
d) mikat noktası

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki ifadelerden hangisi İslam’ın dayandığı tevhit inancına örnektir?
a) “Ben şehadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur.”
b) “Görmedin mi Rabbin fil sahiplerine ne yaptı?”
c) “Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilikler ver.”
d) “Dini yalan sayanı gördün mü?”

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Kâbe etrafında 7 tur dönmeye ne ad verilir?
a-Telbiye
b-Vakfe
c-Tavaf
d-Sa’y

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Zekât, fitre, kurban gibi ibadetler için konulan zenginlik ölçüsüne ne denir?
a-Fidye
b-Nisap
c-Hesap
d-Fitre

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Hacc’da Şeytan taşlama ve Kurban kesmenin yapıldığı yer neresidir? 
A) Müzdelife
B) Arafat
C) Kabe
D) Mina

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi imanın özellikleri arasında yer almaz. 
A) Allah’a ve onun istediği esaslara kalbimizle inanmalıyız.
B)İmanımızı dilimizle söylemeliyiz.
C)İnancımıza uygun iş ve davranışlarda bulunmalıyız.
D)Kalbimizle inanmak yeterlidir. İnancımızı dilimizle söylemeye gerek yoktur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Peygamberimizin safa tepesinde yaptığı konuşmadan yola çıkarak onun hangi sıfatına ulaşabiliriz. 
A) Sıdk
B) Fetanet
C) Emanet
D) İsmet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

16) Ramazan ayı boyunca kılınan 20 rekâtlık namazın adı nedir?
A) Cuma namazı
B) Bayram namazı
C) Teravih namazı
D) Vitir namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi vacip bir namazdır?
a-Beş vakit namaz
b-Cuma namazı
c-Bayram namazı
d-Cenaze namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) “Allahumme rabbenâ ve lekelhamd” ne zaman söylenir?
A) Rükuda iken
B) Rükudan doğrulunca
C) Rükudan doğrulurken
D) Rükuya giderken

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi zekat verecek kimsede aranan şartlardan değildir?
A) Hür olmak
B) Akil-Baliğ olmak
C) Sağlıklı olmak
D) Müslüman olmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) I. Zorla orucum bozduruldu
II. Abdest alırken boğazıma su kaçtı
III. Vaktinden önce orucumu açtım
Yukarıdaki hallerde ne yapılması gerekir?

A) Orucum bozulmaz, devam ederim
B) Orucum bozulur, kaza gerekir
C) Orucum bozulur, fidye gerekir
D) Orucum bozulur, hem kaza hem kefaret gerekir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]
Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
[su_note note_color=”#287dce” text_color=”#f1eeee”]Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.[/su_note]
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/5_sinif-Temel-Dinî-Bilgiler2_donem-1.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.