5.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 7.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Kuran- Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Kuran-ı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 27 Aralık 2023 2023-2024 7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 10. Sınıf Felsefe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

7.Sınıf Fen Bilimleri 2018-2019 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

7.Sınıf Fen Bilimleri 2018-2019 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Dil ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
A) Sadece konuşmamıza yardımcı olur.
B) Çok sayıda tat tomurcuğu vardır.
C) Acı, tatlı, tuzlu gibi tatları dilimizin üst bölgesi algılar.
D) Dilin besinlerin sindiriminde görevi yoktur.

Cevap: B

 

2) Duyu organlarımızdan biri olan burun ile ilgili aşağıdaki verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Burun sadece koku alma görevini yapar
B) Burun önden dışarıya, arkadan yutağa açılır.
C) Burundaki sarı bölgede duyu almaçları bulunur.
D) Alınan havanın nemlendirilmesini yapar.

Cevap: A

 

3) Arzu nezle olduğunda yediği yemeklerden tat alamadığını görmüştür.
Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Yemeğin tatsız olması
B) Arzu’nun iştahının olmaması
C) Koku ve tat alma beyinde aynı yerde olması
D) Yemekte yeterince vitamin olmaması

Cevap: C

 

4) İşitme olayın basamakları aşağıda verilmiştir. Boş bırakılan basamakları doldurunuz.
1. Ses dalgaları
2. ………………..
3. ………………..
4. Kulak Zarı
5. ……………..
6. ………………
7. Duyu sinirleri
8. Beyin

Cevap: 2: Kulak kepçesi — 3: kulak yolu — 5: Çekiç, örs, üzengi kemiği — 6: Salyangoz

 

5) Cisimlerin sertliğini, yumuşaklığını, sıcaklık – soğukluğunu algılamamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
A) Dil
B) Göz
C) Burun
D) Deri

Cevap: D

 

6) İşitme olayında çevreden gelen ses dalgalarını hangisi tarafından toplanarak ses kulak yoluna iletilir?
A) Kulak zarı
B) Kulak kepçesi
C) Üzengi kemikleri
D) Salyangoz

Cevap: B

 

7) Aşağıya tat alma olayını yazınız.

Cevap: Besinlerin tükürükte çözünüp, tat tomurcuklarında ki almaçlar tarafından uyarılır. Oluşan uyartılar sinir hücreleri ile beyne taşınır. Beyin tadı algılar.

 

8) Duyu organlarımızdan olan deri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Üst deri ve alt deri olarak iki kısmı vardır.
B) Vücudun dışını tamamen kaplar
C) Üst deri derinin üst bölümündeki hücreler ölüdür.
D) Deriye rengini veren alt deridir.

Cevap: D

 

9) Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemine yardımcı organlardan değildir?
A) Deri
B) Karaciğer
C) Böbrek
D) Kalın bağırsak

Cevap: B

 

10) Koku alma olayı basamakları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Bir maddenin kokusunun alınabilmesi için o maddeden koku taneciklerinin havaya yayılması gerekir.
B) Sarı gölgedeki mukus içinde çözünen koku tanecikleri koku almaçlarını uyarır.
C) Koku tanecikleri burun deliklerinden yutağa geçer
D) Oluşan uyartılar sinirlerle beyne iletilir.

Cevap: C

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

81 + = 91

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.