Açık Uçlu 6. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Bilişim Teknolohileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Matematik Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 27 Aralık 2023 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 5. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

7.Sınıf Fen Bilimleri 2018-2019 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

7.Sınıf Fen Bilimleri 2018-2019 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi duyu organlarımızdan değildir?
A) Görme
B) Hissteme
C) Duyma
D) Dokunma

Cevap: B

 

2)
* İrisin ortasında durur
* Göze ışık girmesini sağlar
Yukarıda gözün kısımlarından olan damar tabakanın içerisindeki …………………. özellikleri verilmiştir. Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

A) Duyu almaçları
B) Kornea
C) İris
D) Göz bebeği

Cevap: D

 

3) Damar tabak altında bulunan ve ışığın algılanmasını sağlayan duyu reseptörlerinin olduğu tabaka aşağıdakilerden hangisidir?
A) Duyu almaçları
B) Ağ tabaka
C) Sert tabaka
D) Göz bebeği

Cevap: B

 

4) Çevreden gelen ışık iletilerini beyne ileten görme sinirlerinin bulunduğu göz tabakası hangisidir?
A) Duyu almaçları
B) Ağ tabaka
C) Sert tabaka
D) Göz bebeği

Cevap: B

 

5) Gözün parlak, sert ve renkli olan tabakası aşağıdakilerden hangisidir?
A) Damar tabaka
B) Ağ tabaka
C) Sert tabaka
D) Yumuşak tabaka

Cevap: C

 

6) Gözün kısımlarından olan sert tabaka için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Gözün renkli kısmıdır
B) Korneayı oluşturur
C) Mattır
D) Kubbemsi bir yapıya sahiptir

Cevap: C

 

7) Duyu reseptöreleri ile algılanan uyarılar hangisi aracılığıyla merkezi sinir sistemine taşınır?
A) Sinus hicreleri
B) İşitme hücreleri
C) Sinir hücreleri
D) Duygu hücreleri

Cevap: C

 

8) Dış dünyadaki görsel uyarıcıları algılamamızı sağlayan göz üç kısımdan oluşmaktadır. Aşağıya bu üç kısmı yazınız.
1.
2.
3.

Cevap: 1: Sert tabaka — 2: Damar tabaka — 3: Ağ tabaka

 

9) Aşağıya görme olayının basamaklarını yazınız.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Cevap: Gelen Işık, Kornea, Göz bebeği, Göz merceği, Sarı benek, Görme sinirleri, Beyin

 

10) Görme sinirlerinin göz yuvarlağından çıktığı yere ne denir?
A) Kör nokta
B) Ağ tabaka
C) Iris
D) Göz bebeği

Cevap: A

 

11)
I. Gözün ön kısmında saydam şeklindedir
II. Beyaz renkli ve serttir.
III. Gözü dıştan sararak korur
Gözün kısımlarından biri olan sert tabaka için hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

Cevap: D

 

12) Damar tabaka gözün önünde kalınlaşarak …………… isimlendirilen gözün renkli kısmını oluşturur.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Duyu almaçları
B) Kornea
C) İris
D) Göz bebeği

Cevap: C

 

13) Etrafımızdan gelen uyarıcıları almaya yarayan duyu organlarında ki uyarıcılara …………………………… denir?
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Duyu reseptörleri
B) Duyu ihtiyaçları
C) Duyum hücreleri
D) Duyum organları

Cevap: A

 

14) Etrafımızda bir sürü uyarıcı etmenler olmaktadır. Bu etrafımızda olan uyarıcıları algılamamızı sağlayan organlara ne denir?
A) Duyu organı
B) Duyum organları
C) His organları
D) Alma organı

Cevap: A

 

15)
* Sert tabakanın altında bulunur
* Gözün renkli kısmını oluşturur
Yukarıda özelliği verilen gözün kısmı hangisidir?

A) Sert tabaka
B) Ağ tabaka
C) Damar tabaka
D) Yumuşak tabaka

Cevap: C

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 2 = 1

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.