Yer Kabuğu ve Dünyamızın Hareketleri Test Çöz

4.sınıf Fen Bilimleri Yer Kabuğu ve Dünyamızın Hareketleri Test Soruları

yer kabuğu test çöz, dünyanın hareketleri test çöz, 4.sınıf dünyanın hareketleri test çöz, 4.sınıf fen bilimleri test soruları

 

I. Kayaçların yapısında mineraller bulunur.
II. Geçmişte yaşanmış canlıların kalıntı ve izleri, madenleri oluşturur.
III. Her kayaç, farklı minerallerden oluşur.

1-Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP C” ][/bg_collapse]

 

2-Aşağıda verilenlerden hangisi maden değildir?

hangisi maden değildir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP A” ][/bg_collapse]

 

3-Tekstil, tarım, cam, seramik sanayisinde, bazı temizlik ürünlerinin yapımında ve uçak yakıtlarında yararlanılan maden aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Civa
B) Krom
C) Gümüş
D) Bor

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP D” ][/bg_collapse]

 

4-Aşağıda verilen görsel hangi konuda bilgi vermek için kullanmış olabilir? 

A) Kayaçların nasıl oluştuğu
B) Madenlerin nasıl oluştuğu
C) Fosillerin nasıl oluştuğu
D) Yer kabuğunun nasıl oluştuğu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP C” ][/bg_collapse]

 

5-Demir çelik fabrikalarInda özellikle taş kömüründen faydalanılmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Çok ucuz olması
B) Yüksek ısı enerjisi vermesi
C) Madenin fabrikaya yakın olması
D) Demiri eritebilecek tek yakıt olması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP B” ][/bg_collapse]

 

6-Taş, kaya ve toprakların farklı renklerde olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Farklı bölgelerde olmaları
B) Farklı sıcaklıktaki bölgelerde bulunmaları
C) Farklı zamanlarda oluşmuş olmaları
D) Farklı mineraller içermeleri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP D” ][/bg_collapse]

 

7-Geçmişte yaşamış canlıların taşlaşmış kalıntı veya izlerine ne ad verilir? 

A) Mineral
B) Fosil
C) Kayaç
D) Maden

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP B” ][/bg_collapse]

8-Dünya’nın kaç çeşit hareketi vardır? 

A) 1     B) 2     C) 3     D) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP B” ][/bg_collapse]

 

9-Dünya’mız da kendi ekseni etrafında hangi yöne doğru döner? 

A) Batıdan doğuya
B) Doğudan batıya
C) Kuzeyden güneye
D) Güneyden kuzeye

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP A” ][/bg_collapse]

 

10-Dünya’mızın Güneş’in etrafındaki hareketine ……………. hareketi denir. 

Yukarıda verilen ifadede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi yazılmalıdır? 

A) yuvarlanma
B) dönme
C) dolanma
D) doğrusal

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP C” ][/bg_collapse]

 

11-Dünya güneş etrafındaki bir turunu ne kadar sürede bitirir? 

A) 1 yıl
B) 1 ay
C) 7 gün
D) 24 saat

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP A” ][/bg_collapse]

 

12-Şubat ayı 4 yılda bir 29 gün olur. Şubat ayının 29 gün olduğu yıla ne ad verilir? 

A) kalan yıl
B) eksik yıl
C) fazla yıl
D) artık yıl

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP D” ][/bg_collapse]

 

13-Dünya kendi ekseni etrafında dönmeseydi aşağıdakilerden hangisi yaşanmazdı? 

A) Mevsimler oluşmazdı.
B) Gece gündüz oluşmazdı.
C) Dünya soğuktan donardı.
D) Dünya sıcaktan kavrulurdu.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP B” ][/bg_collapse]

 

I. Dünya, Güneşin etrafındaki dolanımını 1 yılda tamamlar.
II. Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüşü sonucunda gece gündüz oluşur.
III. En kısa süren ay Şubat ayıdır.
IV. Dünya’mızın iki türlü hareketi vardır.

14-Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur? 

A) 1     B) 2     C) 3     D) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP C” ][/bg_collapse]

 

15-Dünyanın güneş etrafında 3 kez dolanması sonucu kaç mevsim yaşanır? 

A) 3     B) 6     C) 9     D) 12

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”CEVAP D” ][/bg_collapse]

 

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

42 − 33 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.