Türkçe 4. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Çöz (Yeni) 2019-2020

4. Sınıf 1. dönem 1. yazılı soruları (YENİ MÜFREDAT) 2019-2020

4. sınıf türkçe 1. dönem 1. yazılı soruları ve cevapları 2019-2020, türkçe 4. sınıf 1. dönem 1. yazılı sınav soruları indir, yeni müfredat 4. sınıf 2019-2020 türkçe 1. dönem 1. yazılı sınav soruları

….. OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF TÜRKÇE DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Bu yazılı kağıdı 4. sınıf türkçe 1. dönem 1. yazılı soruları kategorisine eklenmiştir. Bu kategoride yer alan yazılı soruları arşivimiz için 4. sınıf türkçe 1. dönem 1. yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Yazılı sorularını word dosyası olarak görebilir, dilerseniz sayfanın en altında yer alan indirme bağlantısından indirebilirsiniz.

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdakilerden hangisi günlük hayatımızda kullandığımız dini ifadelerden değildir? 

A) Allah bereket versin
B) Günaydın
C) Allah rahatlık versin
D) Allah şifa versin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdaki sözcüklerin hangisi ünlü harfle başlayan bir ek aldığında sözcüğün sonundaki ünsüz harf yumuşar? 

A) yoğurt
B) peynir
C) süt
D) tüp

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) ’Okula gitmek istiyor ……… yaşı tutmuyor. ‘ cümlesinde noktalı yere aşağıdakilerden hangisi getirebilir ? 

A) ve
B) veya
C) ama
D ) öyle

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde büyük ünlü uyumu aranır? 

A) Bilhan
B) sabahleyin
C) fark
D) güneş

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) “ büyük – küçük” sözcükleri arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde vardır? 

A- okul – mektep
B- öğrenci – talebe
C- güzel – çirkin
D- iri -kocaman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere ,veri- len kelimelerden uygun olanlarını yazınız.
Sevap-din-helal-ahlak-besmele-şükür 

* Bismillahirahmanirrahim ifadesine Türkçemizde …………………. adı verilir.
* Verdiği nimetler için Allah’a teşekkür etmeye …………… denir.
* İnsanların hem bu dünyada hem de öbür dün yada mutlulukları için Allah tarafından peygamberler aracılığıyla gönderilen ilahi emirlerin bü- tününe ……………… denir.
* Dinimizde yapılması öğütlenen iş ve davranış- lara karşılık olarak Allah tarafından verilecek ödüle …………….. denir.
* Toplum içinde insanların benimsedikleri değerler bütününe …………. denir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Besmele-şükür-din-sevap-ahlak” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıda karışık olarak verilmiş cümleleri oluş sırasına göre numaralandırınız. 

( ) Oğlundan kendisi için kır çiçekleri toplamasını istedi.
( ) Bir zamanlar yüreği sevgi dolu, küçük bir çocuk vardı.
( ) Çünkü onun yüreği çiçek koparmaya uygun değildi.
( ) Fakat o bir tek çiçek bile koparamadı.
( ) Günlerden bir gün annesi hastalandı.
( ) Çocuk, annesine çiçek toplamak için kırlara çıktı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

8) Hangi seçenekte Türkçe sözcük vardır 

A) mont
B) tabak
C) jilet
D) spor

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdaki cümlelerdeki boş bırakılan yerlere noktalama işaretlerini koyunuz.

A) Ay( )Elimi kestim( )Doktor çağıralım mı( )
B ) Hey( )Bana bak,sen neden beni dinlemiyorsun( )
C )Pazardan elma( )armut ( )kiraz ve kivi aldım( )
D )Sınavda ben 1( )( ) yim ( )
E) Doktora seslendi( )

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”A) !-.-?, B)!-?, C) ,-,-., D) .-mi-?, E) .” ][/bg_collapse]

10) Bugünün yarını vardır, 
Para biriktirmek kârdır.
Boş yere harcamam para, 
Harcarsam düşerim dara.

Yukarıdaki şiirin ana duygusu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tutumluluk
B) Üretim
C) Verimlilik
D) Tüketim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıda verilen kelimeleri farklı anlamlarıyla cümlede kullanınız. 

Dal

Aralık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

12) “Çay” kelimesi aşağıdakilerden hangisinde farklı anlamda kullanılmıştır? 

A) Çaydan balık tuttular.
B) Dedem çaydan bir kova su aldı.
C) İki bardak çay içti ve gitti.
D) Çay kenarında çok hoş vakit geçirdik.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) ‘Çiçeğe su verirken saksıyı düşürdüm.’ 
Tümcesinde hangi sözcükte yumuşama olmuştur? 

A) çiçeğe
B) verirken
C) saksıyı
D) düşürdüm

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) BİR YAYLA GÖÇÜ

Kıştan çıkınca biz yörüklerin ilk işi, yayla hazırlığıdır. Komşu obalarla haberleşerek göç gününü kararlaştırdık. Genç kızlar elbiselerini temizlemeye başladı. Çobanlar davarlarının eksik çanlarını yeniledi. Delikanlılar silahlarını sildi.
Obabaşı, iş bölümü yaptı. Nineler develeri çulladı. Güzel gelinler, kilimleri silkeledi. Yetişkin kızlar, mayaların zillerini çullara dikti. Herkes kendine düşeni yaptı. Laf mı bu, yayla göçü var, yayla göçü.

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. 

1. Yayla hazırlığı ne zaman başlamaktadır?
……………………………………………………………………….
2. Göç gününe nasıl karar verilmektedir?
…………………………………………………………………………..
3. Obadaki develeri çullayanlar kimlerdir?
………………………………………………………………………….. 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”1) Kıştan çıktıktan sonra, 2) Komşu Obalarla haberleşerek, 3) Nineler” ][/bg_collapse]

 

15) “Ahmet’i görmeyeli aşağı yukarı beş sene oldu.” Cümlesinde altı çizili kelimeler arasındaki ilişki nedir? 

A) karşıt anlamlı
C) mecaz
B) eş anlamlı
D) eş sesli

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevabı Göster” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]
4. sınıf türkçe 1. dönem 1. yazılı soruları ve cevapları 2019-2020 dosyasını indir!

 

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/10/4_sinif-Türkçe1_donem-1.sinav_-7.docx” download=”all” viewer=”google”]

Benzer yazılar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

80 + = 85

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku