Trafik Güvenliği 4 Sınıf 2.Sınıf 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4 sınıf trafik güvenliği 2.dönem 2.yazılı soruları ve cevapları, 4 sınıf trafik 2 dönem 2 yazılı soruları 2018 2019, trafik 4.sınıf yazılı soruları

 

……… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi, trafik kazalarında yayaya ait kusurlardan biridir?
A) Karşıya dikkatsiz geçme
B) Araç sürerken uyuma
C) Hatalı dönüş yapma
D)Aşırı hız yapma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi, kaza sonrasında yapılması gereken uygulamalardan biridir?
A)112 Acil Yardım Merkezini aramak
B)Kaza yerinde kalabalık oluşturmak
C)Yaralıları kol ve bacaklarından tutarak çıkarmak
D)Hiçbir şey yapmadan beklemek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yanlış bir bilgi verilmiştir?
a) Buzlu yollarda hızlı adımlarla yürümeliyiz.
b) Yağmurlu havalarda şemsiyelerimizi görüş açımızı   engellemeyecek şekilde tutmalıyız.
c) Karlı ve sisli havalarda çatılarda oluşan buz  sarkıtlarının altından yürümemeliyiz.
d) Sisli havalarda trafikteki araç sürücülerinin bizi  kolaylıkla fark edebileceği giysiler giymeliyiz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Karanlıkta sürücüler tarafından fark edilmek isteyen bir yaya, aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?
A) Eşyalarında yansıtıcı etiket bulundurmak
B) Koyu renkli giysiler giymek
C) Açık renkli giysiler giymek
D) El feneri bulundurmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki taşıtların hangisiyle yolcu taşımacılığı yapılabilir?
A) Traktör
B) Kamyon
C) Otobüs
D) İş makineleri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisini gece yürüyüşlerinde yapmak tehlikelidir ve bir kazaya neden olabilir?
A) Açık renkli giysi giymek
B) Üzerinde yansıtıcı bulundurmak
C) El feneri taşımak
D) Koyu renkli giysi giymek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Yaraları mikroplardan temizlemek amacıyla kullanılan ilk yardım malzemesinin adı nedir?
A)Küçük makas
B) Üçgen sargı
C) Antiseptik solüsyon
D) Yara bandı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Bir trafik kazası sonucunda jandarmaya haber vermek amacıyla hangi numarayı ararız?   
a) 110
b) 156
c)  112
d) 177

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisinde emniyet kemeri ile ilgili doğru bir bilgidir?
a) Emniyet kemerini sadece arka koltukta oturanlar takmalıdır.
b) Emniyet kemeri takılması zorunlu değildir.
c) Sadece yetişkinler emniyet kemeri takmalıdır.
d) Özel taşıtta bulunan herkes emniyet kemerini takmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) 14- Aşağıdakilerden hangisi acil durumda aranması gereken numaralardan değildir?
a)112
b)155
c)110
d)115

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi topluma taşıma araçlarına verilen zararlardandır.?
a-Toplu taşıma araçlarını koltuklarını kesmek.
b-Yerlere ve koltuk altlarına çöp atmak.
c-Yolcu trenlerinin camlarını taş atarak kırmak.
d- hepsi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi emniyet kemeri ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın gerekçelerinden biri değildir?
A) Trafik yoğunluğunu azaltmak
B) Yaralanmaları azaltmak
C) Can güvenliğini sağlamak
D) Ölümleri azaltmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım yapmaya yetkili kişilerdendir?
a) Doktor
b) Hemşire
c) Sağlık memuru
d) Hepsi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına “Y” yazınız
1. ( ) Geceleri trafiğe çıkıldığında koyu renkli elbise giyilmelidir.
2. ( ) Duran iki aracın arasından geçmek tehlikelidir.
3. ( ) Trafik kazalarının önemli nedenlerinden biri de uykusuz veya alkollü araç kullanmaktır.
4. ( ) 112’yi istediğimiz konuyu sormak için arayabiliriz.
5. ( ) İlkyardım, sağlık personeli ya da bu alanda eğitim almış kişilerce yapılmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

15) Bir trafik kazası anında yaralılar ilk önce nereye taşınmalıdır?
a) Kendi evlerine
b) En yakın sağlık kuruluşuna
c) En yakın muhtarlığa
d) Polis merkezine

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

16) Bisiklet için verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)Bisiklet bir ulaşım aracıdır.
B) Bisiklet kullanırken kask ve dizlik takılır.
C) Bisiklet çocuk oyuncağıdır, trafik kurallarını bilmeye gerek yoktur.
D) Bisiklet üzerinde akrobatik hareketler yapmak son derece tehlikelidir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi kazalara neden olan sürücü davranışlarından değildir?
A) Uykusuzluk
B) Alkollü araç kullanmak
C) Dikkatsizlik
D) Yolun kaygan olması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdakilerden hangisi 112 Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetleri arandığında verilecek bilgilerden biridir?
A) Taşıtın rengi
B) Taşıtın modeli
C) Kaza yerinin adresi
D) Kazaya yapanın adı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin en önemli ögesidir?
A) Taşıt
B) Trafik işaret levhası
C) İnsan
D) Trafik polisi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi, toplu taşıma araçlarında yapılan doğru davranışlardan biridir?
A) Taşıtlara binerken sırayla binmek
B) Taşıt içinde bir şeyler yemek
C) Koltuğun üstüne adımızı yazmak
D) Önümüzdeki koltuğu itmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 4.sınıf trafik güvenliği yazılı soruları ana kategorisinin 4.sınıf trafik güvenliği 2.dönem 2.yazılı sorularıkategorisine eklenmiştir. Bu benzer daha fazla yazılı kağıdı için 4.sınıf trafik güvenliği 2.dönem 2.yazılı sorularına bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4 sınıf trafik 2 dönem 2 yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Trafik-Güvenliği2_donem-2.sinav_-2.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.