12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Kuran- Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 7.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 11. Sınıf Biyoloji Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 6. Sınıf Çevre Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 1.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Sınav Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Matematik 1. Dönem 2.Yazılı Soruları MEB Deneme Açık Uçlu 8.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı 2023-2024 MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sayısal Testi İndir 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1. Sınav Soruları Açık Uçlu

Temel Dini Bilgiler 6.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

2.Dönem Temel Dini Bilgiler 6.Sınıf 2.Yazılı Soruları 2019

temel dini bilgiler 6.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, 6.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem yazılı soruları indir, temel dini bilgiler 6.sınıf

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) ALLAH CC inanıyorum diyen bir kişi aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?
a) namazını kılar.
b) insanlara iyi davranır.
c) Kötülüklerden Allah cc sığınır.
d) Allahtan başka ilahlarda kabul edebilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi İslam’ın doğan kimsenin ardından yapılmasını tavsiye ettiği işlerden değildir?
a)Sarı bir beze sarılması
b)Dua edilmesi
c)Tahnik
d)Sünnet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
a)Münker-Nekir:Yazıcı melekler
b)Cebrail:Vahiy meleği
c)Mikail:Doğa olaylarıyla ilgilenen melek
d)İsrafil:Sura üflemekle görevli olan melek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir mümin kardeşiniz hakkında onun hoşlanmayacağı şekilde konuşmanızdır diye tarif ettiği kötü davranış aşağıdakilerden hangisidir?
a) Haset
b) Gıybet
c) İftira
d) Yalan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) İnsanların önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından yaklaşarak yani her fırsatı değerlendirerek onları Allah’a kulluktan uzaklaştıracağına dair yemin eden varlık aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kafir
B)Cin
C) Ebu Cehil
D)İblis

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) 3.rekatında tekbir alınarak kunut dualarının okunduğu namaz hangisidir?
a)Cenaze namazı
b)Vitir namazı
c)Cuma namazı
d)Kuşluk namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki farzlardan biri değildir?
a)Vakit
b)Niyet
c)Kıraat
d)Setr-i avret

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Akika kurbanıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
a) Doğumun 7.günü kesmek sünnettir.
b)Sevinç ve şükrün göstergesi olarak kesilir.
c)Çocuk doğduğu gün kesilmelidir.
d)Etinden aile bireyleri yiyebilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) İslam’a göre kadınlara helal olup erkeklere haram olan şeyler aşağıdakilerden hangisidir?
a) Altın takmak – İpek elbise giymek
b) Gümüş takmak – Yün elbise giymek
c) İçki içmek – Kumar oynamak
d) Gıybet etmek – İftira atmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi “Münafık” sözcüğünü açıklar? 
A)Doğru söylemeyen
B)İnanmadığı halde inanıyormuş gibi görünen
C)Allah’a ortak koşan
D)Allah’ı inkar eden

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Unutulan namaz hatırlanınca kılınır. Bu esas namazla ilgili neye dikkat etmemizi istemektedir?
a. kıyam
b. kıraat
c. secde
d. vakit

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Eğer yerle gökte Allah’tan başka tanrılar olsaydı, ikisi de bozulurdu. Arşın Rabbi olan Allah, onların vasıflandırdıklarından münezzehtir.enbiya 22
Yukarıdaki ayette rabbimizin hangi özelliğine vurgu yapılmıştır?

a) Tek olması
b) Her şeyin yaratıcısı olması
c) İnsanları imtihan etmesi
d) İnsanları ahirette hesaba çekmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Hak olsun,batıl olsun tapınılan her türlü varlık,mabut anlamına gelen kelime aşağıdakilerden hangisidir?
a) peygamber
b) ahiret
c) kitap
d) ilah

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) – Falcılık
– Kurşun döktürmek
– Boyu ölçülen çocuğun kısa kalacağı inancı
Yukarıda örnekleri verilen toplumda yer alan bazı yanlış inanışlar hangi kavramla

a) Faiz
b) Bilgisizlik
c) Hurafe
d) İlim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Varlıklardan gelebilecek zararlara karşı aşağıdaki surelerden hangisi okunmaz?
a)Nas
b)Felak
c)Ayetü’l-kürsi
d)Bakara

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) Allah’ın sıfatlarını içeren doksan dokuz güzel ismi vardır. Allah’ın güzel isimleri aşağıda verilen kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A)Rahmanül-Esma
B)Esma’ül Hüsna
C)Rahmanür Rahim
D)Melik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi namazın vaciplerindendir?
a)İlk oturuşu yapmak
b)Rüku yapmak
c)Son oturuşu yapmak
d)Namazın başında subhaneke okumak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

18) İnsanlığın ilk ailesi hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
a) Hz. Muhammed – Hz. Hatice
b) Hz. Ali – Hz. Fatıma
c) Hz. İbrahim – Hz. Hacer
d) Hz. Adem – Hz. Havva

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

19) Cinlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Günah işlemezler.
b)İradeleri vardır.
c)Nurdan yaratılmışlardır.
d)Gaybı bilirler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) Hangi namazı kılarsak kılalım bütün namazlar ………………….ile başalar. Boşluğa ne gelmelidir?
a. secde
b. kıyam
c. ruku
d. tekbir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]
Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 6.sınıf temel dini bilgiler yazılı soruları ana kategorisinin 6 sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 2.yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 6 sınıf temel dini bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 6.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

81 − 73 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.