Temel Dini Bilgiler 5.sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

 5.sınıf  Temel Dini Bilgiler 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

 5 sınıf Temel Dini Bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Temel Dini Bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 2 yazılı testi çöz

1) TDB öğretmeni , öğrencilere “Utanmadıktan sonra dilediğini yap” sözünün ne olduğunu sınıfa sorar. Siz olsaydınız hangi cevabı verirdiniz?
A) Hadis-i Şerif
B) Ayet-i Kerime
C) Atasözü
D) Deyim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi kitaplara iman ile ilgili yanlıştır?
a)Tüm ilahi kitaplardaki inanç esasları farklıdır.
b)Allah tüm topluluklara muhakkak peygamber veya kitap göndermiştir.
c)Allah bazı peygamberlere sahifeler göndermiştir.
d)Kur’an-ı Kerim hariç diğer ilahi kitaplar insanlar tarafından değiştirilmiştir, aslı bozulmuştur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Allah’ın CC huzurunda toplanmaya…..denir.
……..adındaki terazilerde ameller tartılır.
Yukarıda verilen boşluklara sırası ile hangi kelimeler gelmelidir?

a) mizan ,bas
b) haşr,mizan
c) mizan,haşr
d) bas,haşr

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki cümlelerin başına doğru ise (D) yanlış ise (Y) yazınız. 
( ) Oruç, insana sabırlı olma alışkanlığı kazandırır.

( ) Oruçta açlık ve susuzluktan ötürü insan daha fazla günaha ve kötülüğe saplanabilir.

( ) Dinimize göre bir insanın malı zekât vermedikçe birikir ve çoğalır.

( ) Vergisini veren bir vatandaş zekatını vermiş olur.

( ) Zekât , Allah yolunda çalışanlara verilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdakilerden hangisi haya sahibi bir insanda bulunmaması gereken bir özelliktir?
a)Gördüğü kötülükleri engellemeye çalışmak
b)Yaptığı kötülükten pişmanlık duymak
c)Arkadaşında gördüğü kusurları başkalarıyla paylaşmak
d)İnsanlar hakkında kesin bilgi sahibi olmadan yorum yapmamak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Elif Sena babasına meleklere imanın ne olduğunu sormuştur. Babası aşağıdakilerden hangisini söylerse yanlış bilgi vermiş olur?
A) Allah’tan izinsiz iş yapabileceklerine
B) Gözüyle görmese de meleklerin var olduğuna
C) Sürekli Allah’ı tesbih ettiklerine
D) Allah’ın melekleri yarattığına

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi cüz’i iradeye örnektir?
a)Kısa boylu olmamız
b)Gözümüzün kahverengi olması
c)Çalışkan olmamız
d)Sarışın olmamız

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki kitap peygamber eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
a. Zebur: hz İsa
b. Tevrat: hz Musa
c. Kuran ı kerim: hz muhammed sav
d. 10 sayfa suhuf: İbrahim as

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Metin eski ilkokul arkadaşlarından Ali’ye kitaplara iman konusu nu anlatmaktadır. Aşağıdaki bilgilerden hangisini söylerse yanlış bilgi vermiş olur? 
A) Allah göndermiştir
B) Tüm sahife ve kitaplarda farklı inanç esasları vardır.
C) Tüm sahife ve kitaplarda yazılı bilgilerin doğrudur.
D) Son ve geçerli kitabın Kur’an olduğuna inanmaktır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Dinen zengin olan bir kimse aşağıdaki yakınlarından hangisine zekatını verebilir?
A) Eşine
B) Halasının oğluna
C) Babasına
D) Dedesine

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinden değildir?
a)Yeme, içme , uyku gibi ihtiyaçları yoktur.
b)Gayb alemini bilirler.
c)Çok güçlü ve hızlı varlıklardır.
d)Günah işlemezler.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

12) Hz. Peygamber bir kimsenin cenneti kazanması için iman etmesi gerektiğini belirtmiştir. Ancak iman etmenin temel şartını da sevgiye bağlamıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.) bunu şöyle açıklamaktadır: “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız.”
(Müslim, İman, 22)
Yukarıda geçen hadisi yorumlayınız?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

13) Zekat kimlere verilmez?
A) Fakir
B)Borçlu
C)Yoksul
D) Cami

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Edep-Haya konusunu öğrenmişlerdir.
Aşağıdakilerden hangi davranışı yaparlarsa konuyu anlamamış ve özümsememişlerdir?

a) Büyüklere araçlarda /toplantılarda yer vermeleri
b) Sıraların üzerini çizmeleri
c) Küçükleri korumaları
d) Kızdıklarında bile, Subhanallah demeleri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Oruçla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Aç kimselerin halini anlamamızı sağlar
B) Kişinin verdiği sözde durmasını sağlar
C) Allah’a olan görevimizi yapmamızdan dolayı mutluluk verir.
D) Sağlığa zararlıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Melisa Nur, Kur’an’ı Kerim’in tanımını ezberleyerek öğrenmeye çalışmakta ve kendi kendine tekrar etmektedir. Aşağıdakilerden hangisini söylerse yanlış ezberlemiş olur?
A) Hz Peygambere indirilen
B) Kendisiyle ibadet edilen
C) Yanlış bilgiler karışmış
D) Mushaflarda yazılı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıda melekler ve görevleri yazılmıştır. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a. Azrail: eceli gelenin canını alır.
b.Mikail: Tabiat olaylarını yönetir.
c. israfil: vahiy getirir.
d. rıdvan: cenneteki meleklerin başıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Nisanur kader konusunu iyi öğrenmiştir. Sınıfta bu konuda bir sunum yapacaktır. Slaytta bir cümlenin yanlış olduğunu arkadaşları fark etmiştir. Sizce bu cümle aşağıdakilerden hangisidir?
A) Allah’ın her şeyi yaratandır(Tekvin)
B) Allah her şeyi ölçülü/planlı yaratmıştır.
C) Allah her şeyi bilir (İlim)
D)Allah’ın iradesi sınırlıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

19) I. Hz Musa’ya => Tevrat
II.Hz.İsa=>Zebur
III.Hz. Davut=>İncil
IV.Hz. Muhammed=>Kur’an’ı Kerim
Yukarıdaki eşleştirmelerden hangileri doğrudur?

a) I – II
b) I- III-IV
c) II-IV
d) I-IV

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdaki örneklerden hangisi İslam’da bulunan kolaylıklara örnek olamaz?
a) Yolcuların farz namazlarını kısaltmaları
b) Sürekli rahatsızlığı olanların oruç tutmamaları
c) Soğuk günlerde kişinin suyla abdest alma yerine mesh etmesi
d) Ramazanda Kur’an-ı Kerim’in baştan sona okunması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf Temel Dini Bilgiler yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf Temel Dini Bilgiler  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf Temel Dini Bilgiler  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Temel-Dinî-Bilgiler2_donem-2.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 58 = 62

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.