Maddeyi Tanıyalım Konu Tekrar Testi 2

4. sınıf fen bilimleri maddeyi tanıyalım ünitesi genel tekrar testi

 

1-Ağaç bir ………… dir. Kesilip şekillendiğinde …… olur. Mobilya atölyelerinde malzeme olarak kullanılarak ondan masa yapılır. Masa ise bir ……. dır. Yukarıda verilen cümlelerde boşluk bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki sözcüklerden hangileri getirilmelidir? 

A) Eşya – madde – cisim
B) Cisim – eşya – madde
C) Madde – eşya – cisim
D) Madde – cisim – eşya

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2-Aşağıdakilerden hangisi işlenmiş madde değildir? 

A) plastik
B) çatal
C) tahta masa
D) cam bardak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3-Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 

A) Gümüş saydam bir maddedir.
B) Poşet suda batan bir maddedir.
C) Cam mıknatıs tarafından çekilir.
D) Ağaç opak bir maddedir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4-“Bazı katı maddeler sıvı maddeler gibi konuldukları kabın şeklini alabilirler.” Aşağıdakilerden hangisi buna örnek olarak verilebilir? 

A) Tahta
B) Toz şeker
C) Kağıt
D) Demir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

I. Taş
II. Su
III. Hava
IV. Tüp gaz

5-Yukarıdaki maddelerden hangisinin yada hangilerinin hacmi değişkendir? 

A) Yalnız I

B) I ve II

C) III ve IV

D) II ve IV

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6-Aşağıdakilerden hangisi bir cisimdir? 

A) zeytinyağı
B) tebeşir
C) hava
D) toprak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7-Buz haline getirilen suyun aşağıdaki özelliklerinden hangisi değişmez? 

A) hacmi       

B) şekli

C) sıcaklığı     

D) kütlesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8-Doğal gazın içine koku veren maddeler katılmasının sebebi, aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Gaz kaçaklarını önlemek
B) Gaz sarfiyatını azaltmak
C) Gazın kalorisini attırmak
D) Gazı ucuza mal etmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

9-Aşağıdakilerden hangisi opak maddedir? 

A) hava

B) su

C) silgi

D) buzlu cam

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10-Aşağıdakilerden hangisi doğada kendiliğinden bulunur? 

A) Tuz
B) Ayran
C) Çikolata
D) Limonata

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11-Aşağıdakilerden hangisi doğal maddeye örnek olarak verilemez? 

A) su

B) benzin

C) petrol

D) süt

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12-Aşağıdakilerden hangisi, maddelerin ölçülebilir özelliklerindendir? 

A) hacim
B) renk
C) pürüzlülük
D) sertlik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13-Katı, sıvı ve gaz maddelerin kütleleri için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? 

A) Kütle, bütün maddelerin temel özelliğidir.
B) Kütle, cisimlerin hacimleri ile ilgili bir özelliktir.
C) Her cismin kütlesi vardır.
D) Kütle, cisimlerin madde miktarıyla ilgili bir özelliktir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14-Aşağıdakilerden hangisi maddenin hal değiştirmesidir? 

A) kağıdın küçük parçalara ayrılması
B) suyun sıcaklığının artması
C) buzun ısınarak sıvılaşması
D) gaz bir maddenin konulduğu hacmi doldurması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

I. Renk
ll. Kütle
lll. Saydamlık
lV. Hacim
V. Tat

15-Yukarıdakilerden hangileri maddenin görülebilir ve hissedilebilir özelliklerindendir? 

A) I – III – V

B) II – IV

C) I – II – III

D) IV – V

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

74 − 65 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.