İnsan Hakları Dersi 4.SINIF 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.Sınıf İnsan Hakları 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.sınıf insan hakları 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, insan hakları 4.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları testi çöz, 4.sınıf yazılı soruları çöz

 

…….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İNSAN HAKLARI, YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1) Aşağıda verilenlerden hangisi haklarımızdan biri değildir?
A) Yaşama hakkı
B) Seyehat hakkı
C) Zorla çalıştırılma hakkı
D) Eğitim hakkı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Empati kavramı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak açıklanmıştır?
A) Bir işi işbirliği içerisinde yapmak.
B) Başkaları hakkında güzel düşünmek.
C) Kendini karşısındakinin yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini anlamak.
D) İnsanlara karşı saygılı ve sevgili olmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) İnsanların haklarının güvence altına alarak korunması görevini hangi kurum veya kuruluş üstlenir?
A) Okullar
B) Belediyeler
C) Devlet
D) Aile

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Ülkemize gelen bakıma muhtaç Suriyeli çocukların bakımı aşağıdaki kurumlardan hangisi tarafından yapılmaktadır?
A) Kızılay
B) Yeşilay
C) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
D) AKUT

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Bilgi edinme kapsamında, başbakanlık bilgi edinme kurumu olan, internet, telefon veya dilekçe ile istenilen her konuda istek, öneri ve şikayet yapılan kurum aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bimer
B) Savcılık
C) Mahkemeler
D) Belediyeler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Kişilerin karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile oluşturdukları ortama ne denir?
A) Sessizlik
B) Uzlaşı
C) Şiddet
D) Empati

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Öğretmen olarak çalışan bir kişi aşağıdaki haklardan hangisine çalıştığından dolayı sahip olur?
A) Yaşama hakkı
B) Eğlence hakkı
C) Maaş hakkı
D) Vergi hakkı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Demokrasinin en önemli yönlerinden bir tanesi de insanlar arasında eşitlik sağlamasıdır.
Buna göre eşitlik ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

A) İnsanların fiziksel olarak eşit olması gerekmektedir.
B) İnsanların kültürel olarak eşit olması gerekmektedir.
C) İnsanların kanunlar önünde eşit olması gerekmektedir.
D) İnsanların ekonomik olarak eşit olması gerekmektedir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Duygularımızı paylaşmada aşağıdakilerden hangisi daha etkilidir?
A) Telefon
B) Beden dili ve söz ile
C) Emojiyle
D) İnternet ile

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Kamu çalışanlarının denetlendiği, kamu denetçiliği kurumunun diğer ismi aşağıdakilerden hangisidir?
A) BİMER
B) Ombudsman
C) CİMER
D) E-Devlet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Aylin 10 yaşındadır. Aşağıda verilenlerden hangisi Aylin’in sorumluluklarından biri olamaz?
A) Ödevlerini yapmak
B) Ev işlerinde annesine yardım etmek
C) Okuluna düzenli gitmek
D) Babasına iş yerinde yardım etmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Dünyada çocuk haklarını korumak ve çocukların çocukluk dönemlerini yaşamaları için Çocuk hakları sözleşmesi kabul edilmiştir.
Buna göre 11 yaşındaki bir çocuk aşağıdaki haklardan hangisine sahip olamaz?

A) Eğitim hakkı
B) Eğlenme hakkı
C) Sağlık hakkı
D) Oy kullanma hakkı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdaki davranışlardan hangisi bir öğrencinin okulda sahip olduğu haklardan biri değildir?
A) Okul kütüphanesinden kitap almak
B) Derslere istediği zaman girmek.
C) Teneffüs arasında bahçede oynamak.
D) Öğretimden yararlanmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki davranışlardan hangisi sınıf ortamında olumsuzluklara yol açar?
A) Uzlaşmacı yaklaşım
B) Hoşgörülü yaklaşım
C) Empatik yaklaşım
D) Ayrımcı yaklaşım

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıda insan hakları ile ilgili verilen yargılardan hangisi doğru değildir?
A) Bu haklar evrensel nitelikte değildir.
B) İnsan hakları devletler tarafından güvenceye alınır.
C) İnsanların temel haklarını kapsar.
D) İnsanın doğmasıyla başlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4.sınıf-insan-hakları-2.dönem-1.yazılı-soruları-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”4.Sınıf İnsan Hakları 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019 Şimdi İndir”]

 

İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

1 Response

  1. neslihan dedi ki:

    bizim öğretmen burdan soruyo galiba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik + 66 = 74

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.