Geçmişten Günümüze Aydınlatma Teknolojileri Test Çöz 4.sınıf

4. Sınıf Geçmişten Günümüze Aydınlatma Teknolojileri Test Çöz

4.sınıf fen bilimleri test çöz, aydınlatma teknolojileri 4.sınıf test çöz, geçmişten günümüze aydınlatma teknolojileri test çöz

 

 

1 – Eski zamanlarda ilk insanlar geceleri aşağıdakilerden hangisinin ışığından yararlanırlardı?

a) Ay

b) Floresan

c) Halojen lamba

d) Güneş

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

I-Ampul

II-Gaz lambası

III. Halojen lamba

2 – Yukarıda verilen aydınlatma araçlarının geçmişten günümüze doğru sıralaması hangi seçenekte doğru verilmiştir?

a) II – III – I

b) II – I – III

c) III – I – II

d) I – II – III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3 -Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi floresan lambanın icat edilmesinden sonra kullanılmıştır?

a) Ampul

b) Led lamba

c) Gaz lambası

d) Mum

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

I – Halojen lamba

II – Mum

III – Kandil

IV – Floresan lamba

4 – Yukarıdaki aydınlatma araçlarının geçmişten günümüze doğru sıralaması hangi seçenekte verilmiştir?

a) II – III – I – IV

b) II – I – III – IV

c) III – II – IV – I

d) I – II – IV – III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5 -Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi diğerlerinden daha önce kullanılmaya başlanmıştır?

a) Mum

b) Gaz lambası

c) Meşale

d) Ampul

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6 – Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi diğerlerinden daha sonra kullanılmaya başlanmıştır?

a) Ampul

b) Yağ lambası

c) Kandil

d) Halojen lamba

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

 

7 – Soru işareti “?” ile gösterilen yere aşağıdakilerden hangisi getirilebilir?

a)  1962 yılında LED lamba icat edildi.

b) İngiltere ve Almanya’da gaz lambası kullanılmaya başlandı.

c) İnsanlar reçine ve odun parçalarını meşale olarak kullanmaya başladılar.

d)  Halojen lamba icat edildi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

Aydınlatma teknolojileri toplum yaşamını olumlu yönde etkileyerek yaşam kalitemizi yükseltmiştir. Aydınlatma teknolojileri sayesinde;

I-Futbol müsabakalarının geceleri de oynanması sağlanır.

II-Geceleri kıyıya yakın seyreden gemilerin deniz fenerleri sayesinde kayalardan uzak durması sağlanır.

III. Yol kenarlarındaki lambaların ve araçların farlarının kullanımı gece görüş mesafesini arttırarak yaşamamızın kolaylaşması sağlanır.

8 – Yukarıdaki ifadelerden hangileri gerçekleşir?

a) I – II ve III

b) II ve III

c) I ve III

d) I ve II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

Aydınlatma teknolojileri ile ilgili olarak;

I-Madencilerin yer altında çalışmaları sağlanır.

II-Okyanus ve denizlerin derinlikleri araştırılabilir.

III. Fabrikaların geceleri de üretime ara vermeden çalışmaları sağlanır.

9 – Yukarıda verilenlerden hangileri doğrudur?

a) I – II ve III

b) II ve III

c) I ve III

d) I ve II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

Aydınlatma teknolojilerinin gelişmesi kulanım alanının yaygınlaşmasını sağlamıştır.”

10 – Aşağıdakilerden hangisi bu duruma örnek değildir?

a)  Trafik lambaları ile trafik düzeninin sağlanması

b)  Uçakların geceleri de iniş kalkış yapabilmesi

c)  Güneş gözlüklerinin kullanımın yaygınlaşması

d)  Fabrikalarda geceleri de üretim yapılabilmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

28 − 22 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.