9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 11. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 6. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Kuranı Kerim 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 8. Sınıf Kuranı kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 9. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu

Fen Bilimleri 4.Sınıf 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları ve cevapları, fen bilimleri 4 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem testi çöz

 

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Bir elektrik devresinde elektrik enerjisini verdiği dirençle ışık enerjisine dönüştüren eleman hangisidir?
A) Pil
B) Kablo
C) Anahtar
D) Ampül

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Basit bir elektrik devresi hazırlamak isteyen Ahmet aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç duymaz?
A) Pil
B) Kablo
C) Sigorta
D) Ampül

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdaki canlılardan hangisini mikroskop olmadan gözle görülemez?
A) Pire
B) Arı
C) Karınca
D) Mikroskobik canlılar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıda verilen aydınlatma araçlarından hangisi diğerlerine göre daha eski bir teknolojidir?
A) Mum
B) Armut lamba
C) Florasan
D) Meşale

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Çevre kirliliğini azaltmak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
A) Çöpleri çöp kutusuna atmak.
B) Bitmiş pilleri toprağa gömmek.
C) Evsel kimyasal atıkları uygun çöplere atmak.
D) Geri dönüşüme katkıda bulunma.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6)
* Mikroskobik canlıları görmemizi sağlar.
* Küçük canlıları binlerce kez büyüterek görmemizi sağlar.
Yukarıda açıklamaları araç hangisidir?

A) Teleskop
B) Mikroskop
C) Gözlük
D) Kamera

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7)
I. Hastahanelerde
II. Okullarda
III. Kimya işletmelerinde
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri mikroskobun kullanım alanları arasında gösterilebilir?

A) I, II ve III
B) II ve III
C) I ve III
D) I ve II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıda verilen olaylardan hangisinde mikroskobik canlılar görev yapmaz?
A) Yoğurt yapımı
B) Turşu yapımı
C) Peynir yapımı
D) Et üretimi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Dünya kendi etrafında dönme süresi ……………… ‘dir.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) 1 yıl
B) 6 ay
C) 40 saat
D) 24 saat

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Devrenin elektrik kaynağını sağlayan eleman hangisidir?
A) Pil
B) Kablo
C) Anahtar
D) Ampül

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Bir elektrik devresinde devrenin açılıp-kapanmasını sağlayan devre elemanı hangisidir?
A) Pil
B) Kablo
C) Anahtar
D) Ampül

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdaki mevsimlerden hangisinde gündüz saati uzunluğu en kısa olur?
A) Sonbahar
B) İlkbahar
C) Yaz
D) Kış

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13)
I. Hastalığa yol açar.
II. Yiyeceklerin küflenmesine yol açar.
III. Sütten peynir elde edilmesine yol açar.
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri zararlı mikropların özellikleri arasında gösterilir?

A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi zararlı mikropların yaptığı olaylardan biri değildir?
A) Ekmeğin küflenmesi
B) Sütün bozulması
C) Sütün yoğurt olması
D) Yemeklerin küflenmesi

[bg_collapse view=”link-list” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Dünyanın kendi etrafında dönmesiyle …………….. , güneşin etrafında dönmesiyle de …………….. oluşur.
Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangisi gelmelidir?

A) mevsimler — günler
B) günler — mevsimler
C) aylar — mevsimler
D) yıllar — günler

[bg_collapse view=”link-inline” color=”#4a4949″ icon=”eye” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 1.yazılı kağıdını görebilir,dilerseniz indirebilirsiniz.

İNDİR

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

80 + = 89

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.