7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu İlkokul Okul Zümre Başkanları Toplantı Tutanağı 9. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Türkçe (MEB Yayınları) Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 2023-2024 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Kültür ve Medeniyetimiz 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024

Fen Bilimleri 4 Sınıf 2 Dönem 1 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.Sınıf 2.Dönem Fen Bilimleri 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları ve cevapları, fen bilimleri 4 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem testi çöz

 

……… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Göz sağlığımızı korumak için aydınlatma ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A. Işık yazı yazdığımız kolumuzun tersi yönden ve üstten gelmelidir.
B. Işık doğrudan yüzümüze gelmelidir.
C. Işığın miktarı gereğinden çok olmamalıdır.
D. Işığın miktarı gereğinden az olmamalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Işık kirliliğinin olumsuz etkilerinden üç tane yazınız

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi soluk alma sırasında havanın izlediği yolu doğru sıralamıştır?
A) ağız–burun–gırtlak-yutak-akciğer
B) burun-yutak-gırtlak-soluk borusu-akciğer
C) burun-gırtlak-soluk borusu-yutak-akciğer
D) burun-gırtlak-yutak-soluk borusu-akciğer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki cümleleri karşıdaki kelimelerle eşleştiriniz.

A) Kuş cıvıltısı
B) Lüks lambası
C) Yüksek ses
D) Yavaşlama
E) Radyo
F) Sesin şiddeti
G) Ateş böceği
H) Dönme

1. (………) Giden bir aracın frenine basıldığında oluşan hareket türü
2. (………) Dünya’mızın yaptığı hareket türü
3. (………) Doğal bir ses kaynağıdır.
4. (………) Yapay bir ışık kaynağıdır.
5. (………) Uzaklaştıkça azalır
6. (………) Yapay bir ses kaynağıdır.
7. (………) İşitme kaybına neden olabilir.
8. (………) Doğal bir ışık kaynağıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

5) *Kasılıp gevşeyerek soluk vermeye yardımcı olur.
*Dışarıdan alınan havayı ısıtıp nemlendirir.
*Yutaktan alınan havayı soluk borusuna iletir.

Yukarıdaki yapı ve organlardan hangisine ait bir açıklamaya yer verilmemiştir?
A. Burun
B. Diyafram
C.Gırtlak
D.Akciğerler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Ders çalışırken ışık hangi yönden gelmelidir?
A) Sağ arkadan
B) Üstten
C) Sol önden
D) Sol arkadan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Gözle görülmeyen canlıların genel adı aşağıdaki-lerden hangisidir? 
A) Küçük canlılar
B) Mikroskobik canlılar
C) Mikroplar
D) Minik canlılar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki boşlukları verilen ifadelerle uygun şekilde doldurunuz.
LED
Deniz kaplumbağaları
Su geçirmeyen
Saf madde
Gürültü
Güney
Gramofon
Çekme
Fonograf
Erime

1. Sapanla taş fırlatmak isteyen kişinin sapana uyguladığı kuvvet …………………………… kuvvetidir.
2. Mıknatısın …………………… kutbu “S” harfi ile gösterilir.
3. Katı maddelerin sıvı hale dönüşmesi …………………… olarak adlandırılır.
4. İçinde kendinden başka bir madde bulunmayan maddelere ………. …………….. denir.
5. Sahillerde yapılan ışıklandırmalardan …………………. …………………………. olumsuz etkilenir.
6. Plaklar üzerine kaydedilen sesi dinlemeye yarayan araca …………………………… denir.
7. İlk ses kayıt cihazı ………………………….tır.
8. İnsanları rahatsız eden, şiddeti yüksek ve düzensiz seslerin yaptığı etkiye …………………………. denir.
9. Yağmurluk, şemsiye, çadır gibi eşyalar……… ……………………………… maddelerden yapılır.
10. Günümüzde floresan lambalardan daha fazla ışık yayan ………………… lambalar da kullanılmaktadır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

9) Ses ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur? 
A) Uzağımızda bulunan sesleri daha iyi duyarız.
B) İşitme olayının gerçekleşmesi için ses şarttır.
C) Kulağımıza giren sesler kalbimiz tarafımızdan anlamlandırılır.
D) Ses dalgalar halinde değil, doğrusal olarak yayılır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki Işık kaynaklarından eskiden kullanılanların başına ‘ E ‘, şimdi kullanılanların başına ‘Ş’ koyunuz 
1. (……) Floresan lamba
2. (……) Ateş
3. (……) Mum
4. (……) Kandil
5. (……)Projektör
6. (……)Ampul
7. (……) Yağ lambası
8. (……) Meşale
9. (……) Led lamba
10. (……)Halojen lamba

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle tamamlayınız.

Işık Kirliliği- Meşale- Işık –Ampul – Ses -Hacim
Varlıkları görmemizi sağlayan enerji türüne …………….. denir.
…………………………Thomas Edison bulmuştur.
Aşırı ve gereksiz aydınlatma ……………………………………. sebep olur.
İnsanoğlunun aydınlatmada kullandığı ilk teknolojik alet ………………………… dir.
……………………… her yönde yayılır.
Maddenin boşlukta kapladığı yere ……………….…. denir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

12) Işık kirliliğini önlemek için neler yapmalıyız? Maddeler halinde yazınız

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Gereksiz aydınlatmadan kaçınılmalı, doğru ışıklandırılma uygulanmalı” ][/bg_collapse]

 

13) “Ali, elindeki maddenin özelliklerini suda batan, mıknatıs çekmeyen, esnek ve suyu çeken olarak söylüyor.”
Buna göre, Ali’nin elindeki madde nedir?

A.sünger
B.toplu iğne
C.madeni para
D.kağıt

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi, yapay ses kaynağıdır?
A) insan
B) zil
C) su
D) arı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisinin ışığı, ışık kirliliğine sebep olabilir?
A. Stadyumun ışığı
B. Ay ışığı
C. Güneş ışığı
D. Ateş böceğinin ışığı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi işitme yetisini geliştiren cihazlardan biridir?
A. stetoskop
B. mikrofon
C. pikap
D. CD

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi ses kirliliğini önlemek için alınabilecek önlemlerden değildir?
A) Bölünmüş yolların ağaçlandırılması
B) Yol kenarlarının ağaçlandırılması
C) Yerleşim yerleri ile yollar arasına ses perdeleri konması
D) Şiddetli ses üreten araçların kullanılması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz. 
1. (…..) Gereğinden fazla veya az ışık gözlerimizi yorar.
2. (…..) Gereğinden fazla ışık, gök cisimlerini daha rahat görebilmemizi sağlar.
3. (…..) Ses kaynağından çıkan her sesi işitemeyiz.
4. (…..) Ambulans, itfaiye gibi araçlar yollarını siren sesi ile açarlar.
5. (…..) Isı veren dondurma, belli bir süre sonra erir
6. (…..) Talaş ve demir tozunu ayrıştırmak için süzme yöntemi kullanılır.
7. (…..)Boş kabın ağırlığına dara denir.
8. (…..) Yapısında demir, nikel ve kobalt bulunan maddeler, mıknatıs tarafından çekilir.
9. (…..)Maddelerin şekil almış haline kütle denir.
10. (…..) Top, plastik şişe ve kalem gibi maddeler suda batar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi maddenin ölçülebilir özelliğidir?
A) Hacim
B) Renk
C) Esneklik
D) Koku

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi madde değildir? 
A) altın
B) ses
C) su
D) hava

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]
Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

 

Aşağıdaki bağlantıdan fen bilimleri 4 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

26 − = 17

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.