Din Kültürü 6.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

2018 2019 6.Sınıf Din Kültürü 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

6.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları, din kültürü 6.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları indir, 6 sınıf din kültürü 2 dönem 2 yazılı 

……….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Peygamberimiz ıslak buğdayı çuvalın altına gizleyen bir satıcıya “ Bizi aldatan bizden değildir “ demiştir.
Peygamberimiz bu sözü ile bizlere neyi tavsiye etmiştir?

A) Hile yapmamamızı
B) Islak buğdayın zararını
C) Alış-verişi az yapmamızı
D) Çuvalın zararını

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) “Kibir” kelimesi ne anlama gelmektedir?
a)Kıskançlık
b)Savurgan olmak
c)Büyüklenmek
d)Yalan söylemek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Mekke’den Medine’ye hicret eden Müslümanlara ne denir?
a) Sahabe
b)Muhacir
c)Ensar
d)Ashab

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi kuranın temel konularından biri değildir?
A) Ahlak
B) İbadet
C) İnanç
D) Sağlık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki verilenlerden hangisi kıssalardan çıkarılacak sonuçlarla ilgili değildir?
A. Ders çıkarmak
B. Örnek almak
C. Yanlış davranıştan kaçınmak
D. Okumamızı geliştirmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) “Hakkında bilgi sahibi olmadığın şeyin ardına düşme.” (İsrâ suresi, 36. Ayet) ayetiyle anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
A)Aldatmamak Kur’an’ın bir emridir.
B)Kötü zanda bulunulmamalıdır.
C)Doğruluk islam dinin bir gereğidir.
D)Kesin bilgi sahibi olmadığınız konuda hüküm vermemeliyiz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) “…………….. kaçınınız. Çünkü ateşin odunu yakıp yok ettiği gibi iyi işleri yok eder, bitirir.”
Yukarıdaki hadis-i şerifte boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir?

a) Gıybet
b) İftira
c) Hased
d) Kibir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) .Kur’an-ı Kerim’de her biri _______ sayfadan oluşan 30 _________ bulunur. “
Yukarıdaki cümlede bulunan boşluğa aşağıdakilerden hangisi geldiğinde anlamlı bir cümle olur? 10 Puan

A)20 –  ayet
B)30 – cüz
C)20 – cüz
D)30 – ayet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Herhangi bir kimse hakkında doğru bilgiye dayanmadan yapılan olumsuz tahmin ve görüşlere
kötü zan denir. Dinimiz, insanlar hakkında kötü zanla hareketi etmeyi hoş görmemiştir.
Buna göre;
I. Kıskançlık
II. Sevgisizlik
III. Kin duyma
IV. Cömertlik
Gibi , İslam’ın sakındığı davranışlardan hangisi kötü zan kapsamına girmez?

A Yalnız I
B. Yalnız II ve III
C. Yalnız IV
D. I , II , III ve IV

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Üzüm üzüme baka baka kararır ” atasözü neyi ifade eder?
A) İnsanlar ahlaken birbirlerinden etkilenirler.
B) İnsanlar birbirlerine iyi davranmalıdırlar.
C) İnsanlar birbirlerini örnek almalıdırlar.
D) Üzümler yavaş yavaş olgunlaşır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Kur’an-ı Kerim niçin indirilmiştir?
A) Namazda okumak için
B) İmamların okuması için
C) Okuyup anlamak ve ona uymak için
D) Mezarlıkta okumak için

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) “Herhangi bir kimse hakkında doğru bilgi ve delile dayanmadan yapılan olumsuz tahmin ve görüşlere …………………… denir.”
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?

a) Alay
b) Kötü zan
c) Gıybet
d) İftira

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) .“Şu dört şeyi kesinlikle yapmayınız: Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayın. Allah’ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyin. Zina etmeyin. Hırsızlık yapmayın…”(Veda Hutbesi’nden)
Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed(sas.)’in Veda Hutbesi’nde sakındırdığı davranışlardan biri değildir?

A-Şaka yapma
B-Allah’a ortak koşma
C-Cana kast etme
D-Hırsızlık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Abbasi Devleti’nin yardımıyla Türklerin 751 yılında Çinlileri yendiği savaşın ismi nedir?

 

15) Aşağıda verilen kutsal kitap ve peygamber eşleşmelerinden hangisi yanlıştır?
A. Kur’an-ı Kerim – Hz. Muhammed
B. İncil – Hz. İsa
C. Tevrat – Hz Musa
D. Zebur – Hz Süleyman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdaki kelimeleri uygun olan ifade ile eşleştiriniz.
Haset
Gıybet
Yalan
İftira

Bir insanın kendisini, diğer insanlardan üstün görmesine denir.

Bir suçu veya kötü bir davranışı ilgisi olmayan birisine kasıtlı olarak yüklemeye denir.

Başkalarını aldatmak amacıyla ve gerçeğe aykırı olarak söylenen söze denir.

Bir kimsenin arkasından, onun hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

17) Ali, sınıfındaki çalışkan arkadaşları gibi olmayı istemektedir. “Bende onlar gibi derslerime düzenli çalışmalıyım ve notlarımı yükseltmeliyim” demektedir.
Ali’nin bu yaptığı davranış aşağıdakilerden hangisinin içine girmektedir?

a) Hüsnü (iyi) Zan
b) Sui (kötü) Zan
c) Hased
d) Gıpta

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdaki bilgilerin doğru olanlarına “D” yanlış olanlarına “Y” yazınız. 

Yalan yere yemin etmek ve yalancı şahitlik yapmak dinimizce çok kötü ve büyük günah sayılan davranışlardandır.

Haset, başkalarının iyi özelliklerinin kendinde olmasını arzu etmektir.

Dinimize göre anne ve babamıza saygılı olmak bir ibadettir.

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” sözü dinimizce uygun bir sözdür.

Hile; Birilerini aldatarak çıkar sağlamak için yapılan ve yalanı da içine alan bir davranıştır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi Kur’an_ı Kerim’in temel konularından biri değildir?
A) İnanç
B) İbadet
C) Hikaye
D) Ahlak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Farzı 4 rekât olan namazlar, hangi seçenekte birlikte verilmiştir?
A) Sabah ve öğle
B) İkindi ve akşam
C) Öğle ve ikindi
D) Akşam ve yatsı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı, 6.sınıf din kültürü yazılı soruları ana kategorisinin 6.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı kağıtları için 6 sınıf din kültürü 2 dönem 2 yazılı sorularıkategorimize bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/6_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-2.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik 73 + = 78

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.