Din Kültürü 4.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları İndir 2019

4 Sınıf Din 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları, din kültürü 4.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, 4 sınıf din dersi 2.dönem 2.yazılı testi indir

…………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Kuran’ın kitap haline getirilmesi ve çoğaltılarak İslam ülkelerine gönderilmesi hangi halifeler zamanında gerçekleşmiştir?
A) Hz. Ömer -Hz. Ebubekir
B) Hz. Osman – Hz. Ebubekir
C) Hz. Ebubekir – Hz. Osman
D) Hz. Ali – Hz. Ömer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) “Anne ve babalarımız;
Çevremizdekilerle iyi ilişkiler kurmamızı, büyüklerine saygılı olmamızı, planlı ve düzenli çalışmamızı, yalan söylemememizi, kimsenin malına zarar vermememizi, zararlı alışkanlıklardan uzak durmamızı, iyi ve ahlaklı olmamızı öğütlerler.” Bu öğütlerin temel sebebi nedir?

A) Ailemiz başarılı olmamızı istiyor..
B) Ailemiz bizim geleceğimizi düşünüyor.
C) Ailemiz bizim iyiliğimizi istiyor.
D) Ailemiz iyi bir iş sahibi olmamızı istiyor.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de tam iman etmiş olamazsınız…” (Müslim)
Verilen hadise göre cennete gidebilmek için ne yapmak gereklidir?

A) Birbirimizi sevmek
B) Hacca gitmek
C) Zengin olmak
D) Çok çalışmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Kur’an-ı Kerim’in en kısa ve en uzun sureleri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fatiha- Kevser
B) Bakara-Nas
C) Kevser-Bakara
D) Fatiha-Nas

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) “Hz.Muhammed’in dostlarının ve düşmanlarının kendilerince değerli olan varlıklarını ona emanet etmeleri; Kabe’nin onarımı sırasında Hacerülesvet’in yerine konulmasında hakem olarak seçilmesi ve kararın itirazsız kabul edilmesi onun, yaşadığı toplumda nasıl bir kişi olduğunu gösterir?
A) Hoşgörülü.
B) Çalışkan
C) Güvenilir.
D) Cesur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Hz. Muhammed annesini kaybettiğinde kaç yaşındaydı?
A) 4
B) 6
C) 5
D) 3

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi dürüst bir insanın yapması gereken davranışlardan biri değildir? 
A) Herkes için iyilik düşünür
B) Emanete ihanet eder.
C) Verdiği sözü yerine getirir
D) Yalan söylemez

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Sevinçler paylaşıldıkça …….…, üzüntüler paylaşıl- dıkça …..…… Cümlesindeki boşluklara hangisi gelmelidir? 
A) Azalır – azalır
B) Azalır – artar
C) Artar – azalır
D) Çoğalır – çoğalır

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Hz. Muhammed doğduğu dönemde Mekke toplumu için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Tek olan Allah’a inanıyorlardı.
B) Kız çocuklarına çok değer verilirdi.
C) Kabile olarak yaşantıları vardı
D) İnsanlar eğitimsiz ve cahildi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Peygamberimiz Hz. Muhammed şöyle buyurmuştur: “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de tam iman etmiş olamazsınız.” Burada geçen “iman etmek” ne demektir? 
A) İyi olmak
B) Sevmek
C) İnanmak
D) Ölmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Yüce Allah’a ibadet amacıyla yapılmış ilk mescit hangisidir.
A) Kâbe
B) Medrese
C) Cami
D) Külliye

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdaki davranışlardan hangisi Allah’ın sevgisini kazanmamızı sağlar?
A) Arkadaşlarımıza lakap takmak.
B) Arkadaşlarımızla alay etmek.
C) Arkadaşımızın defterini karalamak.
D) Arkadaşlarımızla eşyalarımızı paylaşmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hangi mesleği yapmıştır?
A) Ticaret
B) Çiftçilik
C) Hayvancılık
D) Demircilik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) “Doğadaki bütün canlıları sevip korumamız gerekir.” Bunun başlıca sebebi dinimizce nedir?
A) Hepsinin Allah tarafından yaratılmış olmaları
B) Hepsinin insanlara para kazandırması
C) Hepsinin çok sevimli olması
D) Hepsinin insanların ihtiyacını karşılaması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Peygamber Efendimiz (sav)’e ilk vahiy nerede ve ne zaman geldiği hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Medine -610 yılı
B) Mekke- 622 yılı
C) Sevr Mağarası -610 yılı
D)Nur Dağı-Hira Mağarası-610 yılı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

16) Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli de üç esasa dayanır. Aşağıdakilerden hangisi bu üç esastan biri değildir?
A) Sevgi
B) Saygı
C) Kıskançlık
D) Yardımlaşma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) – Kur’an’ı Kerim’in indirilişi konusunda aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 
A) Kur’an toptan bir defada indirilmiştir.
B) Kur’an Cebrail aracılığıyla indirilmiştir.
C Kur’an kadir gecesinde indirilmiştir.
D) Kur’an 23 senede indirilmiştir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Hangisi Peygamberimiz Hz.Muhammed’in yaşamında uğraşlarından biri olmamıştır?
A) Çobanlık
B) Ticaret
C) İmamlık
D) Kaymakam

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

19) Arkadaşlıkla ilgili aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
a) Arkadaşlarımızla alay etmek.
b) Arkadaşımızla birlikte oyun oynamak.
c) Arkadaşımızla birlikte ödev yapmak.
d) Arkadaşımızın sırrını başkasıyla paylaşmamak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri,uygun sözcüklerle tamamlayınız.
Saygı – sorumluluğunu – maşallah – nimet – sevgi – aile – yardım –
kadir – hafız – ihtiyaçtır – kibir – davransın – görevidir – sever

1- Sevmek ve sevilmek bir insan için ………………………
2- Güzel bir şey gördüğümüzde ………………………………deriz.

3- Kur’an-ı Kerim-i baştan sona ezberlemiş kişilere ……………………..denir.
4- Aile sevgi ile kurulur ve ……………….. ile korunur.
5- Muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği ve akrabaya ……………………………..etmeyi emreder.
6- Kendini büyük görme,başkalarından üstün tutma,büyüklenmeye ……………………. denir.

7- Kur’an- ı Kerim …………………………………………. Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır.
8- ……………………………olmadan dostluk ve kardeşlik olmaz.
9- Güzel davranıslarda bulunmak, hepimizin hem ahlaki hem de dinî ……………………………
10- ……………………….kötülüklerin barınmadığı en muhteşem ve sağlam kaledir.
11- Allah’ın insanlara verdiği her şeye ……………………………..denir.
12- Her birey …………………… yerine getirerek aile mutluluğuna katkıda bulunur.
13- Siz ana babanıza iyi davranın ki çocuklarınız da size iyi ………………………………

14- Allah iyilik edenleri ………………………………

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 4.sınıf din kültürü yazılı soruları ana kategorisinin 4 sınıf din kültürü 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 4.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları kategorisine bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-2.sinav-1.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.