Din Kültürü 4.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4.Sınıf Din Kültürü 2 Dönem 2 Yazılı Soruları 2019

4.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları, din kültürü 4.sınıf 2.dönem 2.yazılı testi çöz, 2.dönem din kültürü 4.sınıf 2.yazılı testi

…………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdakilerden hangisi çevremizdeki insanlara sevgimizi ifade ettiğimiz bir söz olamaz?
a) Babacığım! Arabayı temizlemende sana yardım edeyim mi?
b) Arkadaşım! Ev ödevini birlikte yapalım.
c) Sevgili öğretmenim! Bu çiçekler sizin için.
d) Hey Ahmet! Sen bizimle oynayamazsın, git otur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) Hangisi Kitabımız Kur’an-ı Kerim’ in en büyük özelliğidir?
A) Kar’an belli bir topluma gelmiştir.
B) Sadece Müslüman topluma gelmiştir.
C) Yeryüzündeki bütün insanlara gelmiştir.
D) Kur’an Allah(c.c.) tarafından gönderilen ilk kitaptır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Allah’ın bize verdiği nimetler için ……… .’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) güvenmeliyiz
B) çalışmalıyız
C) şükretmeliyiz
D) sabretmeliyiz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Peygamber Efendimiz ; ’Kıyamet koparken bile olsa elinizdeki fidanı dikiniz.’ buyurmuştur. Yani hangi şartlarda olursa olsun elinizdeki fidanı dikmenizi öğütlemiştir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi güzel olmayan bir davranış şeklidir?
A) Ormanların korunması
B) Ağaçların gelişigüzel kesilmesi
C) Yeşil alanların temiz tutulması
D) Ağaçlandırma çalışmasının yapılması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) 1. Yaşamaktan zevk almamızı sağlaması
2. Varlıklarla iyi ilişkiler kurmamızı sağlaması
3. Doğayı korumaya yönlendirmesi
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri, sevginin Allah’ın bize verdiği bir nimet olduğunun kanıtıdır?

A) 1 – 2
B) 1 – 3
C) 2 – 3
D) 1 – 2 – 3

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Kur’an-Kerim hangi halife zamanında kitap haline getirildi.
A) Hz Ebu Bekir
B)Hz. Ömer
C) Hz. Osman
D) Hz. Ali

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Kötü günlerde aile bireyleri birbirine destek olmalıdır.
B) Aile bireyleri birbirini dinlemeli ve saygı duymalıdır.
C) Aile içinde sorunlar konuşularak halledilmelidir.
D) Ailedeki her birey yalnızca kendini düşünmelidir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) Yüce Allah peygamberler aracılığıyla insanlara neden kutsal kitaplar göndermiştir?
A) İnsanların iyi olmaları ve doğru davranışlarda bulunmaları için.
B) İnsanların verdiği nimetleri bilmesi için.
C) İnsanların onu tanıması için.
D) İnsanların yalancı olmaması için.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Kuran’da öğütlenen güzel davranışlardan biridir?
A) Yalan
B) Gıybet
C) Yardımlaşma
D) Hırsızlık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Müslümanların kutsal kitabının adının yazılışı hangi seçenekte doğru verilmiştir? 
A) kuran
B) Kuranı kerim
C) Kur’anıkerim
D) Kur’an-ı Kerim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Kur’an-ı Kerim’de;
“Allah odur ki, gökleri ve yeri yarattı. Gökten bir su indirdi de onunla size rızık olarak türlü meyveler çıkardı. Emriyle denizde akıp gitmeleri için gemileri hizmetinize verdi. Irmakları da emrinize verdi. Görevlerini şaşmadan yapmak üzere Güneş’i ve Ay’ı da size boyun eğdirdi. Geceyi ve gündüzü de hizmetinize verdi.”
Yüce Allah’ın insanlara bunu sunmasının nedeni nedir?

A) İnsanların bu nimetlerin Allah tarafından yaratıldığını bilmeleri için.
B) Yüce Allah yarattıklarını sevdiği için.
C) Dünya üzerinde iyilik ve kötülük olsun diye.
D) İnsanlar onu tanısın ve bilsin diye.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Anne, baba ve kardeşlerden oluşan en küçük toplumsal birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Aile
B) Halk
C) Ulus
D) Soy

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) “Kulun işlediği günahtan pişmanlık duyup Allah’tan af dilemesi” şeklinde tanımlanabilecek kavram hangisidir?
A) İman
B)Tevbe
C) Sevap
D) İbadet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Kuran’ı Kerim’de kaç sure vardır?
A) 6666
B) 114
C) 278
D) 30

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri yüce Allah tarafından insanlara veren nimetlerdendir?
1- Sevgi
2- Yiyecekler
3- Su

A) 2 ve 3
B) Yalnız 2
C) Yalnız 1
D) 1, 2 ve 3

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Son ilahi kitabın gönderildiği peygamber kimdir?
A) Hz. İsa
B) Hz. Musa
C) Hz. Muhammed
D) Hz. Davut

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi dostluk ve kardeşlik ilişkisinin dayandığı değerlerden biri olamaz? 
A) Sevgi
B) Kıskançlık
C) Saygı
D) Fedakarlık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdakilerden hangisi İnsanın huzurlu ve mutlu olarak yaşayabilmesi için gereken kurallardandır? 
A)Haksızlık etmek
B)Saygı ve sevgi
C)Dedikodu yapmak
D)Kin ve Nefr

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Kuran-ı Kerim’in ilk inen ayetinin olduğu sure aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bakara
B) Alak
C) Nur
D) İbrahim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

20) Kur’an-ı Kerim hangi ayda gönderilmişir? 
A) Şaban ayında
B) Ağustos ayında
C) Ramazan ayında
D) Recep ayında

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 4.sınıf din kültürü yazılı soruları ana kategorisinin 4 sınıf din kültürü 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 4.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları kategorisine bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf din kültürü 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-2.sinav-1-2.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

− 4 = 4

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.