Din Kültürü 4 Sınıf 2 Dönem 1 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

2.Dönem Din Kültürü 4.Sınıf 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

4.sınıf din kültürü 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, din kültürü 4.sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 4.sınıf din kültürü yazılı soruları

………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1)
* Doğmadan babasını kaybetmiştir.
* 40 yaşında peygamber olmuştur.
* Erdemliler topluluğuna katılmıştır.
* Gençliğinde ticaretle uğraşmıştır.
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi peygamber efendimiz için doğrudur?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 1

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Mekke müşriklerinin baskısından dolayı peygamber efendimizin ve müminlerin Mekke’den Medine’ye göç etmesine ne denir?
A) Hürmet
B) Hİcret
C) Kıyamet
D) Yolculuk

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3)
* Cömerttirler
* Başkalarına yardım ederler
* Güzel söz söylerler
* Diğer insanların iyiliklerini düşünürler
Ahlaklı bir insan için yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğrudur?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Peygamber efendimiz annesi vefat ettiği zaman kimin yanında kalmıştır?
A) Abdullah
B) Abdulmüttalip
C) Ebu Talip
D) Amine

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) İnsanların dinimizce yasak olan davranışlar yaptığında Allah tarafından karşılığında ne alacaklardır?
A) Sevap
B) Günah
C) Uyarı
D) İyilik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Dürüstlük kavramı ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Dürüstlük maddi bir temizliktir.
B) Allah dürüstleri sever.
C) Dürüst insanlar mutlu ve huzurlu olur.
D) Dürüst insanlardan oluşan toplumlar mutlu olurlar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Allah’ın emir ve yasaklarına uyduğumuz zaman Allah tarafında bize verilen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Emir
B) Günah
C) Sevap
D) İyilik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Peygamber efendimiz …………….. yılında …………………… vefat etmiştir.
Yukarıda verilen boşluklara sırasıyla hangisi gelmelidir?

A) 571 — Medine
B) 632 — Mekke
C) 632 — Medine
D) 571 — Mekke

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Peygamber efendimize çocukluğundan beri doğruyu söyler, emanete sahip çıkar, hiç yalan söylemezdi. Bu sebeple peygamber efendimize söylenen söz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Allah’ın resulü
B) Allah’ın sevgilisi
C) Muhammedü’l emin
D) Doğru söyleyen

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi Müslümana yakışmayan bir davranıştır?
A) Büyüklerine ve küçüklerine saygılıdır.
B) Küçüklerine karşı kibirlidir.
C) Manevi ve maddi temizliğine önem verir.
D) İbadetlerini zamanında yapar.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Peygamber efendimize 40 yaşına kadar peygamberlik gelmemiştir. Bu süreçte peygamber efendimiz hangi meslekte çalışıyordu?
A) Çiftçi
B) Öğretmen
C) Ticaret
D) Marangoz

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) I. İnsanlar elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı.
II. Kabile ve aile savaşları yaygındı.
III. Kumar içki gibi kötü alışkanlıklar çok yaygındı.
Cahiliye dönemiyle ilgili yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıda verilenlerden hangisi peygamber efendimizin alile büyükleri arasında değildir?
A) Abdullah
B) Ebu Talip
C) Halime
D) Hz. Ali

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıda verilen temizlik türlerinden hangisi manevi temizliktir?
A) Elbisemizi temiz tutmak
B) Sözünde durmak
C) Sabahları yüzümüzü yıkamak
D) Sıramızı temiz tutmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Cahiliye döneminde İslam dini gönderilmeden önce, Arap yarımadasında bir kaç tane inanç bulunmaktaydı.
Aşağıda verilen inançlardan hangisi Hz. İbrahim’in peygamberi olduğu dindir?

A) Hristiyan
B) Yahudi
C) Hanif
D) Budizm

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf din kültürü 2.dönem 1.yazılı soruları yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/4_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-1.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=” 4.sınıf din kültürü 2.dönem 1.yazılı soruları yazılı kağıdını Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

36 − = 27

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku