Bilişim Teknolojisi 5 sınıf 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5 sınıf Bilişim Teknolojisi  2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5 sınıf  Bilişim Teknolojisi 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf   Bilişim Teknolojisi 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Bilişim Teknolojisi 2.dönem 2 yazılı testi çöz

 

1) Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçlarına örnek verilebilir?
A) Çanta çalmak
B) Çocuk kaçırmak
C) Karşındaki kişiye hakaret etmek
D) İnternet üzerinden başkalarına ait bilgileri ele geçirip yayınlamak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) . Excel’de çalışma kitaplarında satır nasıl eklenir ?
A- Dosya- Satır Ekle
B- Ekle- Satır
C- Ekle- Satır Ekle
D- Düzen- Satır Ekle

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

 

3) Tablo oluşturduğumuz ve çeşitli hesaplamalar yaptığımız program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Word
B) Publisher
C) Power Point
D) Excel

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

4) Microsoft Office Publisher programında aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
A) Davetiye kartları hazırlanabilir.
B) Reklam içerikli sayfalar hazırlanabilir.
C) Slaytlarla sunu hazırlanabilir.
D) Kartpostal hazırlanabilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

 

5) Bir çalışma sayfasında verileri girdikten sonra, değerleri hesaplamak için ne kullanır ? ?
A- Formüller
B- İşlevler
C- Grafikler
D- Seçenekler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

 

6) Aşağıdakilerden hangisi veriyi düzenlemenin bir yöntemi değildir ?
A- Klavyeden F2 tuşuna basmak
B- Hücre içerisine çift tıklamak
C- Klavyeden F1 tuşuna basmak
D- Formül çubuğuna tıklamak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

 

7) İnternet üzerinden bilgisayarlar arasında bilgi veya mektup alışverişi yapmaya ne ad verilir ?
a) Download
b) Upload
c) E-mail
d) IP

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

 

8) Aşağıdakilerden hangisi güçlü bir şifredir?
A)123456
B)1996
C)B72*c+k3F
D)asdfg

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

 

9) Microsoft PowerPoint yazılımında sunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir kısmı aşağıda verilmiştir. Doğru olan ifadeler için Evet, yanlış ifadeler için Hayır kelimesini yazınız. 

Bir slaytta çok uzun metinler yer almamalıdır.

Slaytlarda asla resim kullanılmamalıdır.

Slaytlarda yer alan metinler uzaktan okunabilir büyüklükte olmalıdır.

Slaytlar ilgi çekici ve düzenli olmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

 

10) Bilgisayarları oluşturan elektronik devre ve aygıtlara ne ad verilir ?
a) Harddware
b) Software
c) Compitur
d) Cpu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

 

11) İşaretçisi (imleç) yardımıyla bilgisayarda seçme işlemi yapmamızı sağlayan donanım elemanı hangisidir?
a) Monitör
b) Hoparlör
c) Seçici
d) Fare

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

12) Excel çalışma kitaplarınızdaki yazım hatalarını hangi komutla düzeltirsiniz ?
A- Dosya- Yazım hatalarını düzelt
B- Araçlar- Yazım klavuzu
C- Düzen- Yazım hatalarını düzelt
D- Düzen- Hataları gider

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

 

13) Excel programı ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
a) Tablo hazırlama
b) Filtre uygulama
c) Grafik ekleme
d) Müzik dinleme

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

14) Yazı yazarken bir alt satıra geçmek için hangi tuşa basmamız gerekir?
A) Backspace
B) Enter
C) Shift
D) Delete

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

 

15) Aşağıdakilerden hangisi Bilişim Suçlarından biri değildir?
A) İyi ve nazik bir kullanıcı olmak
B) Başkasına ait bilgisayara, ağa veya sisteme izinsiz girmek, bilgileri kopyalamak, silmek veya değiştirmek.
C) Telif hakkı ile korunan müzik, dosyalarını izinsiz indirmek, paylaşmak.
D) Sosyal ağlarda kişi ya da kuruluşa hakaret, küfür etmek veya aşağılayıcı ifadeler kullanmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

 

16) Çalışma kitaplarında bir aralık seçmek için hangi yöntem uygulanır ?
A- Aralığın ilk hücresine tıklanır
B- Aralığın son hücresine tıklanır
C- Sırayla aralığın ilk ve son hücresine tıklanır
D- İlk hücreye tıklanır ve son hücreye kadar fare sürüklenir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

17) PowerPoint dosyasının her bir sayfasına ne ad verilir?
a) Belge
b) Slayt
c) Kitap
d) Sunu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

 

18) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar işletim sistemi değildir ?
a) Windows
b) İnternet
c) Linux
d) DOS

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

 

19) Aşağıdakilerden hangisi İnternet ve BİT kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallardan biri değildir?
rallardan biri değildir?
A) Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın
B) İyi ve nazik bir kullanıcı olun
C) Tanımadığınız kişilerle görüşmeyin
D) Ödül kazandığınızı söyleyen sitelere güvenin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

20) Birbirine kablolarla bağlanmış ana bilgisayar , yazıcı , modem gibi donanımların en ekonomik ve verimli şekilde kullanılmasına ne ad verilir ?
a) İnternet
b) Server
c) Network
d) FTP

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf  Bilişim Teknolojisi yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf  Bilişim Teknolojisi  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf  Bilişim Teknolojisi 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf  Bilişim Teknolojisi  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Bilişim-Teknolojileri-ve-Yazılım2_donem-2.sinav_-2.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

2 Responses

  1. Tuana Kader Bigün dedi ki:

    Bu ne kadar iyi bir soru.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

73 − = 69

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.