Bilim Uygulamaları 7.Sınıf 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 1.yazılı soruları, bilim uygulamaları 2 dönem 1 yazılı soruları 2018 2019 indir

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) Bileşikler ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Birden fazla elementin birleşiminden oluşur.
B) Bileşik kendini oluşturan elementlerin özelliklerini taşır.
C) Bileşiği oluşturan elementler belirli bir oranda birleşir.
D) Kimyasal değişimler sonucu oluşur.

Cevap: B

 

2) Birden fazla elementin belirli şartlar altında bir araya gelerek oluşturdukları yeni yapılara bileşik denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi bileşiktir?

A) Klor
B) Azot
C) Hidrojen
D) Su

Cevap: D

 

4) Meryem sıvı karışımları ile ilgili bir deney yapmaktadır. Deneyde zeytin yağı ve suyu birbirine karıştırıp sonucunu gözlemlemiştir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi Meryem’in ulaşabileceği sonuçlarından biri olamaz?

A) Zeytin yağı suyun üzerinde durur
B) Heterojen bir karışım oluşur.
C) Homojen bir karışım oluşur.
D) Zeytin yağı ile su arasında çözelti oluşmaz

Cevap: C

 

5) Fethi çevreye önem veren ve çevreyi koruyan bir bireydir.
Buna göre Fethi aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

A) Atıkları geri dönüşüme verir
B) Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanır.
C) Kağıtsal atıkları biriktirip yakıt olarak kullanır.
D) Çevre temizliğine önem verir.

Cevap: C

 

6) Karışımları ayırma yöntemi ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Çay şeker çözeltisi buharlaştırarak ayrılabilir.
B) Demir talaş karışımı mıknatıs yöntemiyle ayrılabilir.
C) Kum su karışımı eleme yöntemi ile ayrılabilir.
D) Homojen karışımlar eleme yöntemi ile ayrılabilir.

Cevap: D

 

7) Kışın kar ayakkabılarının tabanlarının büyük olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Basıncı artırmak
B) Basıncı yayarak azaltmak
C) Karın ayakkabının içine girmesini engellemek
D) Basıncı yayarak büyütmek.

Cevap: B

 

8) Aşağıda verilenlerden hangisi atomun yapısında bulunmaz?
A) Elektron
B) Proton
C) Segmenton
D) Nötron

Cevap: C

 

9) Dünyadaki en büyük enerji kaynağı olan güneş enerjisinin kullanım alanları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Uzaydaki uyduların enerjisinde
B) Evlerde ve sanayilerde sıcak su elde etmede
C) Elektrik enerjisi üretmede
D) Tuzlu sudan tatlı su üretiminde

Cevap: A

 

10) Işık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Işık ısı gibi dağılarak ilerler
B) Işık bir enerji türüdür.
C) Işık maddelerin yüzeyine göre yansır.
D) Mat yüzeylerde ışık daha az yansıtılır.

Cevap: A

 

 

12) N sembolü ile gösterilen element aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hidrojen
B) Neon
C) Azot
D) Sodyumj

Cevap: C

 

13) Normal güneş ışığında yeşil bir tişörtün yeşil görünmesinin sebebi hangisidir?
A) Tişörtün gelen tüm ışıkları soğurması.
B) Tişörtün gelen tüm ışıkları yansıtması
C) Tişörtün yeliş renk hariç tüm ışıkları soğurması
D) Tişörtün tüm renkleri yansıtıp yeşili soğurması

Cevap: C

 

14) Aşağıda verilen karışımlardan hangisi homojen karışım değildir?
A) Şekerli çay
B) Tuzlu su
C) Demir toprak karışımı
D) Pudra su karışımı

Cevap: C

 

15) Ömer aşağıdaki kıyafetlerden hangisini giyerse kışın daha fazla güneşten yararlanır?
A) Siyah renkli mont
B) Açık mavi renkli mont
C) Sarı renkli kaban
D) Beyaz renkli mont

Cevap: A

 

 

Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.