Arapça 7.Sınıf 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7.sınıf arapça 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, arapça 7 sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 7.sınıf arapça testi çöz

….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF ARAPÇA DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1) عائلة أحمَد في غرفة الجُلوس cümlesinin anlamı nedir?
a) Ahmet akşam yemeğinde
b) Ahmet kahvaltıda
c) Ahmet’in ailesi oturma odasında
d) Ahmet’in ailesi öğle yemeğinde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) أُحِسّ ……. شَديد في رِجْلي boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
a) كَيْف
b) سَقَطْتُ
c) بأَلَم
d) يَلْزَم

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) “Derslerime çalıştım” demek isteyen Şehadet’e hangi cümleyi önerirsiniz? 
a) ذاكرْتُ دُروسي
b) قَرَأتُ قِصّة قصيرة
c) جَلَسْت أمام التّلفاز
d) نحن في العَشاء

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Mikail, Kulak Burun Boğaz rahatsızlığı olan arkadaşına hangi polikliniği tavsiye etmelidir? 
a) قِسْم الأَمْراض الدّاخِلِيّة
b) قِسْم الأَمْراض العَصَبِيّة
c) قِسْم جِراحة الدِّماغ
d) قِسْم أَمْراض الأُذْن والأَنْف و الحَنْجَرة

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Resimlerin altındaki boşluklara uygun ZIT ANLAMLI kelimeleri yerleştirin. 

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

6) Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
a) الدّرس الرّابِع – Dördüncü ders
b) الدّرس الثّاني – Sekizinci ders
c) الدّرس الثّالث – Üçüncü ders
d) الدّرس الخامس – Beşinci ders

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi muttasıl (bitişik) bir zamir değildir?
A) هِىَ
Bكُمْ (
C)كُمَا
D) ِك

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Hasta olan Esma, kendisini ziyarete gelen arkadaşlarına acaba ne demiş olabilir?
a) شَفاكِ الّله يا والِدَتي
b) الّله يَشْفيك
c) أنا سَعيدة جِدًّا بزِيارَتِكم
d) أتَمَنّى لك شِفاءً

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) الخَيْر – جَدِّي – يا – صَباح kelimelerini düzenlediğimizde hangi cümleyi buluruz?
A) الخَيْر صَباح يا جَدِّي
B) صَباح الخَيْر يا جَدِّي
C) صَباح الخَيْريا جَدِّي
D) صَباح الخَيْر جَدِّي يا

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

10) ما هاذه؟
a) مَوْقِف التَّاكْسِي
b) حَافِلَة المَدْرَسَة
c) موقف الحافِلَة
d) ملابس المَدْرَسِيّة

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi topla oynanan bir spor değildir?
a) الكُرة الطّائِرة
b) السِّباحة
c) كُرة الطّاوِلة
d) تنس

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12) هو خارج مِن الصَّفّ مُسْرِعًا Cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
a) O, sınıfa geç girdi
b) O, sınıftan erken çıktı
c) O, sınıftan hızlı çıktı
d) O, sınıfa hızlı girdi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) -أفْرَادُ اُسْرَتِي
– Cümlesinin anlamı Aşağıdakilerden hangisidir ?

a.Ailenin çocukları .
b.Ailemin kahramanları.
c. Ailemin bireyleri .
d.Ailemin oyunu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

14) …… أُحِبُّكم جِدًّا boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
a) أنْتَ
b) أنا
c) أنْتِ
d) هو

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) Cansu: شَرْق – Doğu
Emine: غَرْب– Batı
Hanife: شَمَال– Doğu
Zehra: جَنوب – Güney

Hangi öğrenci ya da öğrencilerin verdiği bilgi doğrudur?
a) Cansu, Zehra, Hanife
b) Zehra
c) Cansu, Emine, Zehra
d) Hepsi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

Arapça Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.