7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 8. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 7. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 8. Sınıf Fen Bilimleri Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 5. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 9. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Tarih Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıda verilenlerden hangisi ahlaki yozlaşmanın yaygınlaşmasında diğerlerine göre daha az etki eder?
A) Ahlaki değerleri önemsemeyen televizyon programları
B) Ahlak dışı internet siteleri
C) Ahlak kuralları olmayan oyunlar
D) Ahlak dışı dizi ve filimler
E) İletişim araçları

Cevap: E

 

2) Yalan ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Aldatmak amacıyla bilerek ve gerçeğe aykırı olarak söylenen sözdür.
B) İnsan bilerek karşıdakini aldatır.
C) Zorda kaldığımız durumlarda yalan söyleyebiliriz.
D) İnsanlar güvenini kaybederler.
E) Adaletin gerçekleşmesine engel olur

Cevap: C

 

3) Ahlak ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Huy, mizaç ve karakter anlamına gelmektedir.
B) İnsanın kendi arzusuyla kötülüklerden uzak durmasıdır.
C) Dinimiz insanın ahlaklı olmasını emretmiştir.
D) Ahlak her kişide aynıdır.
E) Mutluluğun temeli ahlaklı olmaktan geçer

Cevap: D

 

4) Fitne ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Bozgunculuk, karışıklık ve kargaşa anlamına gelir.
B) İnsanlar arasındaki güven duygusunu zedeler
C) Huzur ortamını bozar.
D) İçi dışı bir olmamak anlamına gelmektedir.
E) Dedikodu, iftira ve yalan gibi tutum ve davranışları yanında getirir.

Cevap: D

 

5) İyi ve kötüyü ayırt etmemiz ………………. sayesinde, iyi ve ya kötüden birini seçmemiz ise ……………. sayesinde olur.
Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangisi gelmelidir?

A) İrade — Bilinç
B) Bilinç — İrade
C) Akıl — İrade
D) Akıl — Bilinç
E) Bilinç — Akıl

Cevap: C

 

6) Aşağıda verilenlerden hangisi sosyal hayatı olumsuz etkileyen faktörlerden değildir?
A) İnfak
B) Zina
C) Fitne ve Fesat
D) Alkol
E) Yalan ve hile

Cevap: A

 

7) Aşağıda verilenlerden hangisi İslam dininde emir ve yasaklarla muhafazası gözetilmesi gereken beş temel öğeden biri değildir?
A) Mal
B) Can
C) İman
D) Akıl
E) Çevre

Cevap: E

 

8) Dinimizce yardımlaşma ve dayanışma bizler üzerinde bir sorumluluktur. Bunun için vakıflar kurulmuş ve vakıflar tarafından gerekli işlemler yapılmıştır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi kurulan bu vakıfların yaptığı çalışmalara örnek olarak gösterilemez?

A) Camiler
B) Aşevleri
C) Mİsafirhaneler
D) Okullar
E) Otoyollar

Cevap: E

 

9) İslam dininde iki yüzlü olan içi dışı bir olmayan kişilere ne denir?
A) Fitne
B) Fesat
C) Nifak
D) Hain
E) İnfak

Cevap: C

 

10) Yardımlaşma ve dayanışma ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Yardımlaşma ve dayanışma insan olmanın bir gereğidir.
B) Dinimizde sadaka bir yardımlaşma örneğidir.
C) Başkalarına yardım etmek dinimizce bir sorumluluğumuzdur.
D) Yardımlaşma insanlar arasındaki sınıfları artırır.
E) İnfak dinimizde yardımlaşma ve dayanışma örneğidir.

Cevap: D

 

11) Aşağıdaki ibadetlerden hangisi birlik ve beraberliğimiz sağlamada en az etki eder?
A) Cuma namazı
B) Bayram namazı
C) Hac ibadeti
D) Sadaka ve Zekat
E) Dua etmek

Cevap: E

 

12) Ahlaki yozlaşma ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Temelinde dış çevre etkindir.
B) Allah’ın rızası yerine nefse boyun eğmektir.
C) Toplum huzurunu bozan davranışları alışkanlık haline getirir.
D) Hırsızlık, haksızlık, şiddet gibi davranışlara sürükler
E) İntihara kadar götürebilir.

Cevap: A

 

13) “Müslüman, elinden ve dilinden başkalarının güvende olduğu kimsedir.”
Peygamber efendimiz bu hadisiyle aşağıdakilerden hangisini vurgulamıştır?

A) Ahlaklı olmanın
B) Yalan söylememenin
C) Sadaka vermenin
D) İnfak etmenin
E) Hayasız olmamanın

Cevap: B

 

14) Bir kimsenin özel hayatını merak ederek öğrenmek için gizlice kişi hakkında araştırma yapılmasına ne denir?
A) İzleme
B) Tecessüs
C) Mahremiyet
D) Gözlem
E) İnfak

Cevap: B

 

15) Zina ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Gayri meşru ilişki anlamına gelmektedir.
B) Zina yapan kişiye zinakar denir.
C) Büyük günahlar arasındadır.
D) Aile huzurunu yok eder.
E) Toplum huzurunu zedeler

Cevap: B

 

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 77 = 85

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.