2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 8. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5.Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 11. Sınıf Tarih Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Coğrafya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5. Sınıf Görgü Kuralları 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 6.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

9. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıda İslamda sulh ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Her türlü bozgunculuğa son verip yeryüzünde sulhu gerçekleştirmeyi öğütlemektedir.
B) Peygamber efendimiz (s.a.v) bizlere bu konuda rehberlik yapmıştır.
C) Savaş ve anlaşmazlıkların sulh yoluyla çözülmesi Müslümanların sorumluluğudur.
D) Toplumsal barışın bozulmasının en önemli sebeplerinden biri sosyal ve ekonomik adaletsizliktir.
E) Müslüman hiçbir zaman savaşmamalı her zaman barışı gözetmelidir.

Cevap: E

 

2) Aşağıda verilen yargılardan hangisi yanlıştır?
A) Kİn, nefret barışın önündeki engellerdendir.
B) Adalet, merhamet, kardeşlik gibi duygular dinimiz emrettiği hareketlerdir.
C) İslam güzel ahlaklı insanlar ister.
D) Allah (c.c) teslim olmuş biri kendisiyle ve toplumla barış içindedir.
E) Kişinin kendisiyle barışık olması topluma karşı sorumlu olmamasından gelir.

Cevap: E

 

3) İslam dininde huzurun, barışın yerleşmesi için gerekli olanlardan bir tanesi de; hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetmek ve ölçülü ve dengeli davranmak anlamına gelen kelime aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adalet
B) Güven
C) Hak
D) Yardımlaşma
E) Gözetim

Cevap: A

 

4) Sosyal hayatla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) İslam dini sosyal hayatı düzenleyen güvenilir insanlardan oluşan bir toplum meydana getirmek ister.
B) Sağlıklı bir toplum ancak birbirine güvenen insanlardan oluşur.
C) Güven olmayan bir ortamda birlik ve beraberliğin olması muhtemeldir.
D) Emniyet ve güven toplum huzuru için büyük öneme sahiptir.
E) Sosyal hayatın ilkelerinden bir tanesi de emaneti korumaktır.

Cevap: C

 

5) Aşağıda verilenlerden hangisi sulhun önündeki engellerden biri olamaz?
A) Huzursuzluk
B) Kin
C) İnfak
D) Nefret
E) İntikam

Cevap: C

 

6) Aşağıda verilenlerden hangisi güven ortamına katkı sağlayan etmenlerden birisi değildir?
A) Doğruluk
B) Yadımlaşma ve dayanışma
C) Sevgi ve saygı
D) Adalet
E) Kıskançlık ve imrenme

Cevap: E

 

7) “Eğer müminlerden iki grup birbiriyle savaşırlarsa hemen aralarını düzeltin…
Ayetiyle Allah (c.c) bizlere aşağıdakilerden hangisini daha çok nasihat etmektedir?

A) Emniyet
B) Sulh
C) Dayanışma
D) Güven
E) Saygı

Cevap: B

 

8) Peygamber efendimiz (s.a.v) çok güvenilir bir insandı. Hatta daha peygamberlik verilmemişken bile güvenirliğinden dolayı ona ……………………………… denilmiştir.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Muhammed Mustafa
B) Muhammed’ül Emin
C) Resul
D) Allah’ın elçisi
E) Emniyetli

Cevap: B

 

9) Yerindelik, gerçeğe uygunluk, pay ve emek karşılığı anlamlarına gelen kelime aşağıdakilerden hagnisidir?
A) Adalet
B) Güven
C) Hak
D) Yardımlaşma
E) Gözetim

Cevap: C

 

10) “Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir.”
Hadisi ile aşağıdakilerden hangisi daha çok vurgulamaktadır?

A) Emanti korumanın
B) Barış içinde yaşamanın
C) Kardeşliğin
D) Selemlaşmanın
E) Yardımlaşmanın

Cevap: A

 

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR

 

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 13 = 21

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.