Açık Uçlu 7. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 10. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 8. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 7.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 7. Sınıf Fen Bilimleri Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu Başöğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı 2023 MEB 2023-2024 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 27 Aralık 2023 Açık Uçlu 6. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023

8.Sınıf Türkçe 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018 2019

Türkçe 2.Dönem 8.Sınıf 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

türkçe dersi 8.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, 8.sınıf türkçe 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 8 sınıf türkçe testi çöz

…… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

1) 1. Devrik cümledir
2. Öznesine göre etken, nesnesine göre geçişlidir.

Yukarıdaki iki ölçütü taşıyan cümle aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ben de az zaman sonra yoruldum okumaktan.
B) Oğlunun yüzünde bir kasılma gördü.
C) Kımıldadığım bir anda görebildim onu nihayet.
D) Ayak sesleri az öncekinden daha sakin bir biçimde duyuldu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

2) “Duymak” sözcüğü, asağıdakilerin hangisinde “öğrenmek, haber almak” anlamında kullanılmıstır?
A) Çocuklarımızın basarısını görünce gurur duydum.
B) Yarısmada okulunuzun birinci olduğunu duydum.
C) Bahçeye girince güzel ancak farklı bir koku duydum.
D) Çektiğim sıkıntıların acısını içimde duydum.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Köklerini asırlar önce toprağa geçirmiş bir çınar ağacı gibi sakin ve bilgece konuşuyordu.”.Bu cümlede hangi sözcüğe yer verilmezse kişileştirme –insana benzetme- yapılmış olur.
A- Önce
B- Gibi
C. Bir
D. Ve

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) İstese de çok uzağa gidemiyor insan kendisinden. Hangi trene binse içindeki bir adrese varıyor sonunda. Hangi denize açılsa yine kendi kıyılarında buluyor kendini…
Yazar, bu parçada aşağıdakilerden hangisini anlatmak istemiştir. 

A. İnsan ne yaparsa yapsın, kendi gerçeğinden kaçamaz.
B. Kişinin kendini tanıması, farklı deneyimler yaşamasına bağlıdır.
C. Bireyin mutluluğu kendi özelliklerini keşfetmesinden geçer.
D. İnsanın iç dünyası gezip gördüğü yerlerle zenginleşir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

5) Hangi cümlede eylemi yapan ve eylemden etkilenen aynı varlıktır?
A. Tarihi köşkün orijinal hali restore edilirken korundu.
B. Bu e-mail acaba nereden yollanmış?
C. Fabrikaya alınacak bazı işçilerin adı açıklandı.
D. Okuldan gelince yatağına biraz uzandı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Ozan, kendisine özgü bir dil aramaz, aramamalı­dır. Ozanın dili, kişiliği demektir. Kişilik nasıl ara­makla bulunmazsa üslup da taklitle yaratılamaz. Size belki ters gelebilir; ama ozan dilini aştıkça di­lini, kişiliğini aştıkça kişiliğini bulur. Bunların ötesi­ne geçebilmektedir gerçek özgünlük.

Bu parçada anlatılmak istenen aşağıdakiler­den hangisidir?
A) Sanatçıların birbirinden farklı olması olanak­sızdır.
B) Sanatta özgünlük özentiyle değil, kendini aş­makla kazanılır.
C) Usta sanatçıları kılavuz görenler başarıya ulaşır.
D) Her sanat dalı belli aşamalardan geçerek ge­lişir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) “ O, şiiri çok severdi. “
“ Çocuklar bahçede top oynadılar.”
Bu cümlelerdeki fiillerin nesnesine göre çatısını belirtiniz.

 

 

8) Yaşlı bir çiftin evine bir arkadaşı akşam yemeğine misafir olmuş.Yaşlı adam eşine sürekli “canım, tatlım” sözleriyle hitap ediyormuş.Bunu gören arkadaşı merakla sormuş:
—O kadar yıllık arkadaşız.Son zamanlarda ismiyle değil de güzel sözlerle çağırıyorsun.Neden?
Yaşlı adam cevap vermiş:
—İsmini hatırlasam çağıracağım!
Yukarıdaki fıkradaki yaşlı adamın en belirgin özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

A) Unutkan
B) Sevecen
C) Saygılı
D) Şaşkın

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

9) Dört öğretmenin kurduğu cümlelerin sadece yüklemleri verilmiştir.
REHA: …kırdım. FATMA: …taşıdım.
AKIN: …oturdum. FİDEL: …tuttum.
Buna göre hangi öğretmenin kurduğu cümlenin yüklemi kesinlikle geçişsizdir? 

A. Reha
B. Fatma
C. Fidel
D. Akın

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Bağımlı sıralı cümlelerde özneler, tümleçler ya da her ikisi ortak olabilir.
Aşağıdaki cümlelerden hangisi bu açıklamaya uygundur?

A) Babası ona bilgisayar almak istiyor, o ise bisiklet istiyordu.
B) Sık sık görüşürdük, her görüşmemizde bana aile sorunlarını anlatırdı.
C) Ben önden gidiyorum, sen bana yetişirsin.
D) Tüm hazırlıkları yaptım, Öyle geldim.

 

11) Hangisi anlamca olumlu cümledir?
A. Sizin her sözünüzü tutacak değilim.
B. Bu fırtınalı havada balığa çıkılır mı?
C. Karpuz seçmesini bilmez olur muyum?
D. Bu konuda çalışmalar yapılıyor değil.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi terim değildir? 
A)Gazel
B)Balık
C)Perde
D)Ülser

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) “Başarılı bir yazı yazabilmek için konunun sınırlandırılması gerekir.”
Aşağıdakilerden hangisi bu cümlenin özelliklerinden değildir?

A) Yapısına göre sıralı cümledir.
B) Yüklemin türüne göre fiil cümlesidir.
C) Yüklemin yerine göre kurallı cümledir.
D) Anlamına göre olumlu cümledir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki cümleler ile ifade ettikleri anlamları eşleştiriniz
(1) Ağaç gittikçe büyüyordu.
(2) Yarın akşama, dayım gelebilir.
(3) Yazar, taklitçilikten öteye gidememiş.
(4) Sınavdan 85 alacağımı düşünmüştüm.
(5) Dil, anlaşmayı sağlayan araçtır. 

( )Benzetme
( )Aşamalı durum
( )Eleştiri
( )Tanım
( )Olasılık-ihtimal
( )Beklenti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdaki mısrada kaç tane fiilimsi vardır?
Ben insanoğlunu övmeye gelmişim, Acılar ile saadeti ile her şeyi ile beraber.
Onları dans ederken severim, bağırırken, gülerken;
Fakat ağlarken asla.

A)2
B)3
C)4
D)5

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

16) Bir mahallenin huzurlu olmasında muhtarın önemli bir rolü vardır. Bu nedenle muhtar, mahalle sakinlerinin hepsinden daha cana yakın, sabırlı ve hoşgörülü olmalıdır. O, en güç ve çözümsüz gibi görünen sorunların üstesinden gelebilecek yeteneklere sahip olmalıdır. Bunun yanında içinde yaşadığı mahallenin sakinlerini birbiriyle kaynaştıracak özen ve dikkati gösterebilmelidir.
Bu parçada aşağıdakilerin hangisinden söz edilmiştir?

A) Başarılı olmanın yollarından
B) Bir muhtarda bulunması gereken özelliklerden
C) Muhtarların hangi koşullarda görev yaptığından
D) Kamu görevi yapan kişilerin yaşadığı sıkıntılardan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznenin yaptığı iş yine özneye dönmektedir?
1-Küçük çocuk köşeye büzüldü.
2-Bayraklar yarıya indirildi.
3-Onu görünce çok sevindim.
4-Kitaplar matbaaya gönderildi.
5- Herkes bir anda irkildi 

A)1 ve 3
B)2 ve 4
C)3 ve 5
D)1 ve 2

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdaki dizelerde kullanılan söz sanatını belirleyerek boşluğa yazınız. (Benzetme, abartma, kişileştirme) 
A- Bir ah çeksem dağı taşı eritir
B- Gözüm yaşı değirmenler yürütür.
C- Bir yağmur başlar ya inceden ince,
Bak o zaman topraktaki sevince.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi içinde fiilimsi bulunan bir isim cümlesidir?
A) O gün öğrenciler çok yorgundu.
B) Arkadaşım benden biraz daha uzundu.
C) Okulun bahçesinde bir çanta bulundu.
D) Gördüğümüz kitapların hepsi de onundu.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) (1) Bu yazarımız, farklı dergi ve gazetelerde eleştiri ve inceleme yazıları ve öyküleri yayımladı. (2) On dokuz yaşındayken yayımlanan ilk öykü kitabında tutturduğu edebî düzey çok dikkat çekiciydi. (3) Bu kitaptaki öykülerinde bireyin zengin iç dünyasını ilgi çekici bir anlatımla dile getirmeyi başardı. (4) İlk öykülerinde bireyler arasındaki iletişimsizliği, daha sonraları ise tanınmış bazı kişilerin yaşamlarını büyük bir ustalıkla ele aldı.
Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisi nesnel bir yargıdır?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

 

Türkçe Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[su_note note_color=”#287dce” text_color=”#f1eeee”]Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.[/su_note]

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 2 = 1

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.