5. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 9. Sınıf Sağlık Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 1.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 6. Sınıf Matematik Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 8. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 8. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 8.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 11. Sınıf Biyoloji Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 6. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Uzman Öğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı 2023 MEB Açık Uçlu 6. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

8. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) …………… kalkan zararla oturur. Atasözünde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?
A) İnat
B) Öfke
C) Sinir
D) Kibir

Cevap: B

 

2) Aşağıdakilerden hangisi insanlar arasındaki iletişim bağlarını artırır?
A) Gözlem
B) Fedakarlık
C) Saygı
D) Kibir

Cevap: C

 

3) Müslümanlar arasında dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırmak ve sağlamlaştırmak için Allah (c.c) bizlere farz kıldığı ibadet hangisidir?
A) Namaz
B) Zekat
C) Hac
D) Oruç

Cevap: B

 

4) İnsanın aşırı sinirlenmesi sonucu davranışlarını kontrol edememesine ne denir?
A) İnat
B) Öfke
C) Sinir
D) Kibir

Cevap: B

 

5)
* Kardeşlik duygusunu geliştirir
* Sağlığı ve parası olanlar için ömürlerinde en az bir defa yapmaları gerekir
Yukarıda verilenler aşağıdaki ibadetlerden hangisine daha çok uymaktadır?

A) Namaz
B) Zekat
C) Hac
D) Kurban

Cevap: C

 

6) Başkalarının arkasından onların hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kibir
B) Gıybet
C) Dedikodu
D) Nisbet

Cevap: B

 

7) İslam dinine göre ilk evlilik müessesini oluşturan kimdir?
A) Hz. Adem – Havva
B) Hz. Ali — Fatıma
C) Hz. Muhammed — Ayşe
D) Hz. Abdullah — Amine

Cevap: A

 

8)
Hz. İsa’ya gönderilen kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir?

A) Zebur
B) Kuran
C) İncil
D) Tevrat

Cevap: C

 

9) Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatı boyunca yaptığı ve bizim de yapmamızı istediği iş ve davranışlara denir. Ramazan ayı dışında oruç tutmak,umre yapmak, selam vermek,diş fırçalamak v.b buna örnektir.
Yukarıdaki paragrafta örnekleriyle anlatılan kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 

A-) Farz
B-) Vacip
C-) Sevap
D-) Sünnet

Cevap: D

 

10) Oruç ibadeti ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Sabrı öğretir
B) Nefse hakim olmayı öğretir
C) Nefse zulmeder
D) Kararlı olmayı öğretir

Cevap: C

 

11) Büyük günahlardan olan kumar ile ilgili aşağıdaki verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) İnsan hayatını mahveder
B) Ek gelir sağlar
C) İnsanı borca sürükler
D) Evin rızkını harcar

Cevap: B

 

12) Bir insanın kendini çok beğenip başkalarını küçük görmesine ne denir?
A) Kibir
B) Gıybet
C) Dedikodu
D) Nisbet

Cevap: A

 

13) Hz. Musa’ya gönderilen kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir?
A) Zebur
B) Kuran
C) İncil
D) Tevrat

Cevap: D

 

14)
Hz. Davut’a gönderilen kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir?

A) Zebur
B) Kuran
C) İncil
D) Tevrat

Cevap: A

 

15) Ömer sabah sınıfa geldiğinde bir arkadaşının canının bir şeye sıkıldığını görüp yanına gitmiştir. Sıkıntısının ne olduğunu sorduğunda arkadaşı babasıyla olan sabahki tartışmasını anlatmıştır. Ömer de arkadaşının duygularını daha iyi anlamak için kendini arkadaşının yerine koymuştur.
Buna göre Ömer aşağıdakilerden hangisini yapmıştır?

A) Betimleme
B) Empati
C) Önizleme
D) İnceleme

Cevap: B

 

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

99 − 95 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.