8.Sınıf Kur’an-ı Kerim 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

8.Sınıf Kur’an-ı Kerim 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Kur’an-ı Kerim DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Kıssalarla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Geçmiş peygamberlerin hayatlarını anlatır.
B) Geçmiş milletlerin ibret verici olaylarını anlatır.
C) İbret verici ve ders verme özelliği vardır.
D) Kıssalara hadislerden ulaşırız.

Cevap: D

 

2) “…Yavrucuğum! Rüyanı kardeşlerine anlatma. Yoksa sana tuzak kurarlar. Çünkü şeytan,
insanın apaçık düşmanıdır.”
Ayeti hangi peygamberden bahsetmektedir?

A) Hz. İsmail.
B) Hz. Musa
C) Hz. İshak
D) Hz. Yusuf

Cevap: D

 

3) Hz. İbrahim’im torunu ve Hz. İshak’ın oğlu olan ve Kur’anda kıssası bulunan peygamber aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hz. İsmail.
B) Hz. Musa
C) Hz. Yakup
D) Hz. İsa

Cevap: C

 

4) “Bu Kur’an; kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak tek ilah olduğunu bilsinler ve akıl
sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir.”
Ayetinden aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

A) Kur’an Allah tarafından bize gönderilmiştir.
B) Biz insanlara gönderilmiş bir bildiridir.
C) Gönderilmiş son ilahi kitaptır
D) Yüce Allah’ın tektir.

Cevap: C

 

5) Hz. Yusuf ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Hz. Yakub’un oğludur.
B) 21 kardeşi vardır.
C) Rüyaları anlama mucizesine sahiptir.
D) Kardeşleri tarafında kuyuya atılmıştır.

Cevap: B

 

6) Hz. İbrahim’e geleceği müjdelenen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hz. Muhammed
B) Hz.İshak
C) Hz. İsa
D) Hz. Musa

Cevap: B

 

7) Aşağıda verilen özelliklerden hangisi Hz. Yakub’un özelliklerinden değildir?
A) Uzun boylu ve tatlı dilli.
B) Güler yüzlü
C) Vakar sahibi
D) Lakabı İslamdı.

Cevap: D

 

8) Aşağıdaki verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Allah birçok peygamber göndermiştir.
B) Gönderilen tüm peygamberlere ilahi kitap verilmiştir.
C) Gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’dir.
D) Gönderilen son ilahi kitap Kur’an-ı Kerim’dir

Cevap: B

 

9)
* Güzel yüzlü ve sevimli
* Hz. Yakub’un oğlu
* Rüyaları analiz edebilir
Yukarıda verilen özellikler hangi peygamberimeze aittir.

A) Hz. İsmail.
B) Hz. Musa
C) Hz. Yusuf
D) Hz. İsa

Cevap: C

 

10) Kur’an-ı Kerimde geçmiş peygamberler ve milletlerle ilgili olarak anlatılan ibret verici olaylara ne denir?
A) Kıssa
B) Hikaye
C) Dua
D) İlahi

Cevap: A

 

 

Kur’an-ı Kerim Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/8.-Sınıf-Kuran-ı-kerim-1.-Dönem-2.Yazılı-Soruları-2018-2019.docx” download=”all” viewer=”google” text=”8.Sınıf Kur’an-ı Kerim 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.