2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Çevre Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10 Kasım Anma Günü Anma Konuşma Metni 2023-2024 7. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 11. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 8.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu

8.Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Hz.Muhammed’in Hayatı 8.Sınıf 2 Dönem 1 Yazılı Soruları 2019

hz muhammedin hayatı 8.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları, 8.sınıf peygamberimizin hayatı 2.dönem 1.yazılı soruları indir

 

… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF PEYGAMBERİMİZİN HAYATI DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:

NO:

 

1) İslam dininde “emr-i bi’l-ma’ruf nehy-i ani’l-münker” olarak adlandırılan kavram hangisidir?
A) İyiliği emredip kötülükten sakındırmak.
B) Namazı emredip kıldırmak.
C) Farzları kaçırmadan yerine getirmek.
D) İyiliği ve doğruyu birbirinden ayırt etmek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun…”
Ayetinden yola çıkarak anne-babanın çocuklarına karşı vermeleri gereken ilk eğitim hangisidir?

A) İslam inancını öğretmek.
B) Tecvid ilmini öğretmek.
C) Kuranı hatim ettirmek.
D) Fen bilimlerini öğretmenk.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) “…Siz babalarınıza karşı iyi davranınız ki evlatlarınız da size iyi davransın…”
Hadisinden yola çıkarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilinir?

A) Anne baba rol model olmalı.
B) Çocuklar anne babalarından gördükleri gibi davranmaktadır.
C) Çocukların büyüyünce ne yapacaklarını kestirmek zordur.
D) Anne babalar çocuklarına namaz kılmayı tembihlemelidir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) “Namazınızın bir kısmını evlerinizde kılınız. (Evlerinizi) Kabirlere çevirmeyiniz.”
Hadisinde peygamber efendimiz neden namazın bir kısmının evde kılınmasını tavsiye etmiştir?

A) Daha rahat olduğu için.
B) Çocukların görüp örnek alması için.
C) Evin bereketi artması için.
D) Kişi için farklılık olması için.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

5) “Sizden herhangi biriniz bir kötülük görürse eliyle düzeltsin. Eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin. Ona da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğzetsin (O kötülükten hoşlanmasın). İmanın en zayıfı da budur.”
Peygamber efendimizin bu hadisinden çıkarılabilecek en genel yargı hangisidir?

A) Müminler iyiliği emredip kötülükten sakınmalıdır.
B) Kötülükler müminler tarafından durdurulmalıdır.
C) Kötülüklerin iyilikleri geçmesi Müslüman toplumların sorunudur.
D) Müminler sürekli iyilik yapmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki hadislerden hangisi anne babanın çocukların dini eğitiminden sorumlu olduklarını bize bildirmektedir?
A) “Çocuklarınıza değer verin ve onları güzelce terbiye edin.”
B) “Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz.”
C) “Her doğan çocuk muhakkak İslam fıtratı üzerine doğar. Sonra annesiyle babası onu Yahudi yahut Hristiyan ya da Mecusi yaparlar.”
D) “İlim öğrenmek her Müslüman’a farzdır.”

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen, iyiliği emredip kötü-
lükten sakındırmayan bizden değildir.”
Verilen hadisten hangisi çıkarılamaz?

A) İnsanları iyiliğe yönlendirmeliyiz.
B) Küçüklerimize karşı merhametli olmalıdır.
C) Namazımızı aksatmadan kılmalıyız.
D) İyliği emredip kötülükten sakındırmayan mümin olamaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Peygamber efendimiz, çocuk doğruyu yanlışı ayırt ettikten sonra anne babanın çocuğa ilk öğretmeleri gereken ibadetin hangisi olmasını istemiştir?
A) Oruç
B) Namaz
C) Zekat
D) Hac

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Peygamber efendimizin çocuk sevgisiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
A) Peygamber efendimiz torunlarını çok severdi.
B) Peygamber efendimiz vefat eden çocuğu için çok üzülmüştü.
C) Peygamber efendimiz kız ve erkek çocuklarını ayırmazdı.
D) Peygamber efendimiz sadece kendi çocuklarını çok severdi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi peygamber efendimizin yeni doğan çocuklar için yapılmasını tavsiye etmemektedir?
A) Akika kurbanı kesmek.
B) Çocuğun kulağına ezan okumak.
C) Çocuğu hemen sünnet ettirmek.
D) Çocuğun ağzına tatlı bir yiyecek sürmek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) “Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz… Erkek ailesinden sorumludur. Kadın kocasının evinin çobanıdır.”
Hadisinden yola çıkarak kişi ilk olarak kime karşı sorumludur?

A) Arkadaşına
B) Ailesine
C) Kendisine
D) Akrabalarına

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

12) “Beni seven, bu ikisini de sevsin!”
Peygamber efendimiz bu hadisinde bahsettiği bu ikisi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hz. Ali ve Hz. Hüseyin
B) Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan
C) Hz. Ali ve Hz. Hasan
D) Hz. Fatıma ve Hz. Ali

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) “Mümin müminin aynasıdır. Onda bir ayıp gördüğü zaman onu ……………….”
Yukarıdaki hadiste boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

A) kınar
B) tekfir eder
C) düzeltir
D) ayıplar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) “Evlat kokusu ……………………. kokusundandır.”
Hadisinde boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

A) Cennet
B) Mis
C) Misvak
D) Çiçek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Peygamber efendimiz görevi kendisine verildiğinde ona ilk iman edenler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Hz. Ali
B) Hz. Hatice
C) Zeyd bin Harise
D) Hz. Ömer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[su_note note_color=”#287dce” text_color=”#f1eeee”]Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.[/su_note]

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + 3 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.