8.Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

8.Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Peygamberimizin Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi şaka yaparken dikkat etmemiz gereken bir durum değildir?
A)İnsanların fiziksel özürleri, isimleri, maddi durumları ve çeşitli zaafları şaka malzemesi yapılmamalı.
B)Her ortamda şaka yapılabilmeli
C) Birbirine şaka yapan kişiler arasında duygu ve akrabalık bakımından yakınlık olmalı.
D) Şakalarda asla şiddete yer verilmemeli

Cevap: B

 

2) “…Rabb’imiz Ancak sana kulluk ederiz ve ancak senden yardım dileriz.”
Yukarıda verilen dua örneğinden aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?

A) Dua etmek insanın hayattaki başarısına katkı sağlar
B) Dua ederken sadece Arapça ifadeler kullanılmalıdır.
C) Dua sadece Allah’a yapılır ve karşılığı sadece Allah’tan beklenir.
D) Dua bir anlamda insanın yaratıcısı ile iletişim kurmasıdır

Cevap: C

 

3) Aşağıdakilerden hangisi veda hutbesinde değinilen konulardan biri değildir?
a) Kimin yanında bir emaneti varsa onu sahibine versin.
b) Faizin her çeşidi kaldırılmıştır
c) Müslüman Müslüman’ın kardeşidir.
d)Her zenginin zekat vermesi farzdır.

Cevap: D

 

4) Aşağıdakilerden hangisi duanın adabıyla ilgili olarak dikkatedilmesi gerekenlerden birisi değildir.
A) Duaya Allah’a hamd ederek başlanmalı
B) Abdest alıp kıbleye yönelerek dua edilmeli
C) Eller, dil ve gönül hep birlikte Allah’a yönelmeli
D) Dua için kuraklık, doğal afet zamanları gözlenmeli.

Cevap: D

 

5) I-Mekke’nin Fethi
II-Uhud Savaşı
III- Hicret
Yukarıda verilen olayların kronolojik sıralanışı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) II-I-II
B) I-II-III
C) III-II-I
D) III-I-II

Cevap: C

 

6) Veda hutbesi ne zaman ve nerede gerçekleşmiştir?
A)Medine-632
B) Medine-630
C)Mekke-632
D) Mekke-571

Cevap: C

 

7) Aşağıda verilenlerden hangisi Müslümanların müşriklere karşı yaptıkları ilk savaştır?
A) Bedir Savaşı
B) Uhud Savaşı
C) Hendek Savaşı
D) Tebûk Savaşı

Cevap: A

 

8) Peygamber Efendimiz (s.a.v.), düğün yemeğine büyük önem vermiş ve imkânlar ölçüsünde düğün yemeği verilmesini tavsiye etmiştir.
Peygamberimizin düğün yemeklerinde en sevimsiz bulduğu durum aşağıdakilerden hangisidir.

A) Yemeğin tek çeşit olarak sofraya konması
B) Sadece zenginlerin davet edilmesi
C) Yemeğin servis edilmesinde gecikmelerin olması
D) Yemeğin misafirlere yetecek kadar pişirilmemesi

Cevap: B

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in kız çocuklarından biri değildir?
A) Fatıma
B) Zeynep
C) Ümmü Gülsüm
D) Aişe

Cevap: D

 

10) Aşağıdakilerden hangisi için dua edilmez?
A) Başarılı olmak
B) Sağlıklı olmak
C) Uzun ömürlü olmak
D) Cimri olmak

Cevap: D

 

11) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz’in (s.a.v) aile büyüklerinden biri değildir ?
A) Hz.Amine
B) Hz.Hamza
C) Hz.Ebu Talip
D) Hz.Ömer

Cevap: A

 

12) Peygamberimiz muhtelif dönemlerde kiminle koşu yarışları yapmıştır?
A) Zübeyr
B) Rükane
C) Hz. Aişe
D) Hz. Enes

Cevap: C

 

13) Şu üç kişinin duası kesinlikle geri çevrilmez. Bunlar; …………….
Yukarıdaki hadiste boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelemez?

a)Fakirlerin duası
b)Mazlumun duası
c)Misafirin duası
d)Anne babanın duası

Cevap: C

 

14) Aşağıdakilerden hangisini sportif aktivitelerin faydaları arasında sayamayız?
A) Daha zinde olmamızı sağlar.
B) Becerilerimizin artmasını sağlar.
C) Sağlıklı bir hayat yaşamamızı sağlar.
D) Zamanımızın boşa geçmesine sebep olur.

Cevap: D

 

15) Biz, kısık sesleriz… Minareleri,
Sen, ezansız bırakma, Allah’ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma, Allah’ım
Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız
Ve vatansız bırakma, Allah’ım!

Yukarıda ki Arif Nihat ASYA’ ya ait şiirin bütününde vurgulanan duygu aşağıdakilerden hangisidir.
A) Vatan
B) Ezan
C) Namaz
D) Dua

Cevap: D

 

16) Aşağıda verilenlerden hangisi Peygamberimizin aile büyüklerinden biri değildir?
A) Hz. Âmine (r.a.)
B) Hz. Hamza (r.a.)
C) Hz. Ebu Talib (r.a.)
D) Hz. Ömer (r.a.)

Cevap: D

 

17) “Allâhümme Rabbenâ âtinâ fid-dünyâ haseneten ve fi’l-âhırati haseneten ve kınâ azâbe’n-nâr.”
Yukarıdaki Kuran-ı Kerim’de geçen duanın anlamı aşağıdakilerden hangisidir.

A) “Allah’ım! Peygamberin senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber’in sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız.”
B) “Ey Rabb’im! Benim boynumu ateş esaretinden, cehennem zincirleri ve bukağılarından muhafaza et.”
C) “Ey Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize Dünya’da iyilik Ahiret’te de iyilik ver ve bizi Cehennem azabından koru.”
D) “Allah’ım! Bana Cenneti’n kokusunu nasip et ve Cennet nimetleriyle rızıklandır. Cehennem kokusunu bana koklatma!”

Cevap:

 

18) Mekke’den Medine’ye hicret eden Müslümanlara ………………….,onlara yardım eden Medineli Müslümanlara …………..denir.
Yukarıdaki boşluklara aşağıdaki şıklardan hangisi gelmelidir?

a)Ensar-suffa
b)Suffa-ensar
d)Ensar-muhacir
d)Muhacir-ensar

Cevap: D

 

19) Peygamber Efendimiz (s.a.v.), düğün yemeğine önem vermiş ve imkânlar ölçüsünde düğün yemeği verilmesini tavsiye etmiştir.
Peygamberimizin düğün yemeklerinde en sevimsiz bulduğu durum aşağıdakilerden hangisidir.

A) Yemeğin tek çeşit olarak sofraya konması
B) Sadece zenginlerin davet edilmesi
C) Yemeğin servis edilmesinde gecikmelerin olması
D) Yemeğin misafirlere yetecek kadar pişirilmemesi

Cevap: B

 

20) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri çerçeveden uygun ifadelerle doldurunuz.
— İsmet — Sağlık — Dua
— Namaz — Oruç
— Zürare — Sudanlılar

1. İki nimet vardır ki insanların çoğu bunların kıymetini bilmez. Bu iki nimet, …………… ve boş vakittir.
2. Spor yapmak başta …………… olmak üzere farz ibadetlerimize engel olmamalıdır.
3. Hicretten sonra Medine’de ilk vefat eden Es’ad b. ……………, kızını Efendimize emanet etmişti.
4. ……………; çağırmak, birisine mesaj vermek, onunla irtibat kurmak anlamlarına gelir.
5. Peygamberimiz …………… sıfatına sahip olmasına rağmen duadan uzak durmamıştır.
6. Bir bayram günü, Habeşistan veya …………… mescitte kılıç kalkan oyunu oynamışlardı.

Cevap:

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/8.-Sınıf-hz-muhammedin-hayatı-1.-Dönem-2.Yazılı-Soruları-2018-2019-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”8.Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

6 Responses

  1. O BİR KARANLIK dedi ki:

    yaaa bu sınav çok basit ve keşke diğer sorularıda işaretleseydiniz.

    Ama yinede teşekkürler. 😀

  2. eylül dedi ki:

    ben bu kadar kolay soru ları bir arada görmedim hem bizim öğretmenimizde aynı soruları sordu

  3. melike dedi ki:

    17. sorunun evabı c olacak geçen yıl ben rabbena suresinin anlamını ezberledim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.