5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Türkçe (Anka Yayınları) Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 Açık Uçlu 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sayısal Testi İndir 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 5.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Sınav Soruları Açık Uçlu 2023-2024

8.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

8.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI 

 


Ad-Soyad:

No:

 

1) Adın öğretmen sabah evinden besmele çekerek çıkıp okula doğru giderken sokaktaki evlerden birinin çatısından bir kiremit düşüp kolunu kırmıştır.
Bu örnekte olan olay aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

A) Kader
B) Kaza
C) İhmal
D) İtimat

Cevap: B

 

2) Zengin müslümanların hasta ve ya sağlıklı olsun farketmez yıllık olarak mallarının belli bir oranda fakir kimselere vermesini dinimizce şart koşulmuştur. Bu şart aşağıdakilerden hangisidir?
A) Umre
B) Hac
C) Fitre
D) Zekat

Cevap: D

 

3) Hali vakti ve sağlığı yerinde olan müslümanların ömürleri boyunca en az bir defa kutsal mekanlara ziyaret yapmakla mükellef olduğu farz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Umre
B) Hac
C) Fitre
D) Zekat

Cevap: B

 

4)
* Zengin olmak
* Ramazan ayı içerisinde olmak
* Müslümanların vermesi
* Vacip bir görevdir
Yukarıda verilenler hangisi ile eşleşir?

A) Umre
B) Hac
C) Fitre
D) Zekat

Cevap: C

 

5) Hac görevini yerine getiren hacıların, giydikleri dikişsiz beyaz elbiseye ne denir?
A) Kefen
B) Arafat
C) İhram
D) Beytullah

Cevap: C

 

6) Aşağıdakilerden hangisi zekât verilen mallardan biri değildir?
a) Altın, gümüş, para
b) İçinde oturduğumuz evimiz
c) Küçükbaş hayvanlar
d) Ticaret malları

Cevap: B

 

7) Bir işin gerekli çalışmaları yaptıktan sonra işin olmasını artık Allah’ın takdir ilahisine bırakılmasına ne denir?
A) Ecle
B) Kaza
C) Tevekkül
D) İrade

Cevap: C

 

8) Din kültürü dersinde öğretmen öğrencilere rızık ile ilgili soru sormuştur. Aşağıdaki verilen cevaplardan hangisi yanlıştır?
A) Allah her canlıya rızık vermiştir.
B) Emek harcayarak ulaşırız.
C) Emek harcamasak bile Allah rızkımızı verir
D) Rızkımız kaderimizde yazılıdır

Cevap: C

 

9) Dünyadaki tüm canlıların kaderinde nihayet ömürlerinin sonlanmasına …………………. denir. Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
A) Kefen
B) Ecel
C) Mezar
D) Ahiret

Cevap: B

 

10) Kaderimizde yazılı olan bir olayın yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleşmesine ne denir?
A) Ecle
B) Kaza
C) Tevekkül
D) İrade

Cevap: B

 

11) Allah her insana bir kader tayin etmiştir. Ancak insana bazı zamanlarda iyi ve kötü arasında tercih yapma özgürlüğü tanınmıştır. Bu özgürlük kısıtlı bir şekilde insanlara verilmiştir.
Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verileni açıklar?

A) Kaza
B) Küll-i İrade
C) Cüzz-i İrade
D) Kaza

Cevap: C

 

12) Allah dünyayı belli yasalara göre yaratmıştır. Buna göre suyun belirli bir derecede donması ve çözülmesi, güneşin olduğu yerde sabit durması gibi durumlar hangi yasa ile açıklanır?
A) Fiziksel yasalar
B) Kimyasal yasalar
C) Matematiksel yasalar
D) Sosyal yasalar

Cevap: A

 

13) Dünyada binlerce çeşit canlı olmasına rağmen bu canlılar içerisinde sadece insanlar dinden sorumlu tutulmuştur. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisi değildir?
A) İnsanı diğer canlılardan ayıran akıldan dolayı
B) İnsanlarda irade olduğunan dolayı
C) İnsanarın akılları sayesinde doğruyu ve yanlığı ayırt ettiklerinden dolayı
D) Düzenli yaşadıklarından dolayı

Cevap: D

 

14) Kelime anlamı olarak Kabe, Allah’ın evi anlamına gelen sözcük aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sa’y
B) Cami
C) Beytullah
D) Nurullah

Cevap: C

 

15) Hacca giden hacılar hac görevlerini yerine getirirken bazı şartları karşılamaları gerekmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu şartlar arasında sayılmaz?
A) Müslüman olmak
B) Yeterince parası olmak
C) 18 yaşını doldurmak
D) Sağlıklı olmak

Cevap: C

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 1 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.