Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Cevaplı 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 5.Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Felsefe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 1.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Açık Uçlu Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 6. Sınıf Türkçe (MEB Yayınları) Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 2023-2024 7. Sınıf Kültür ve Medeniyetimiz 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sayısal Testi İndir 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

7. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Peygamberimizin Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) . “Allah’ın Resûlünde sizin için pek güzel bir örnek vardır.” (Ahzap, 21)
Ayet-i kerime ile ifade edileni hangi cümle yanlış anlatır?

A) Resulullah (s.a.v.) bizim için güzel örnektir.
B) Peygamberimizin (s.a.v.) örnekliğine ihtiyacımız vardır.
C) Peygamberimizin (s.a.v) yaptıkları Rabbimizden onaylıdır.
D) Peygamberimizin (s.a.v.) yaptıkları yanlış da olsa örnektir.

Cevap: D

 

2) Medine’yi savunma şeklinde yapılan savaş hangisidir?
A) Uhud
B) Hendek
C) Hudeybiye
D) Bedir

Cevap: B

 

3) Seçeneklerden hangisi Müslüman erkek ve kadının giyiminde dikkat etmesi gereken ortak kurallardan biri değildir?
A) Pahalı ve gösterişli olması
B) Vücut hatlarını belli edecek kadar dar olmaması
C) Vücut hatlarını gösterecek kadar şeffaf olmaması
D) Toplumda yadırganmayacak kadar sade olması

Cevap: A

 

4) 3) Peygamberimizi, annesinin vefatıyla ilk himayesine alan akrabası kimdir?
A) Dedesi
B) Amcası
C) Babası
D) Dayısı

Cevap: A

 

5) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili sözlerinden biri değildir?
a) Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir.
b) Şüphesiz ki, Allah(C.C.) verdiği nimetinin eserini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır.
c) Allah(C.C.) güzeldir, güzelliği sever. Güzel giyinmek kibir değildir.
d) Allah’ım! Bana bunu giydirdiğin için sonsuz hamd olsun.

Cevap: A

 

6) Aşağıdakilerden hangisi Veda Hutbesindeki mesajlardan değildir?
A) Kan davaları kalkmıştır
B) Bütün insanlar eşit kabul edilmiştir
C) Can ve mal güvenliği ihlal edilmiştir
D) Irkçılık ret edilmiştir

Cevap: C

 

7) Aşağıdaki davranışlardan hangisi Peygamberimizin gençlik yıllarında ön plana çıkan davranışlarından değildir?
A) Dürüstlük
B) Adaletlilik
C) Güvenilirlik
D) Kin tutma

Cevap: D

 

8) 5) Aşağıdakilerden hangisi Müslümanlığı ilk kabul eden kişilerden değildir?
A) Hz. Ebu Bekir
B) Hz. Hatice
C)Hz. Ömer
D) Hz. Zeyd

Cevap: C

 

9) “Hardal tanesi kadar en ufak riya bulaşmış hiçbir amel asla kabul edilmeyecektir.”Hadisi Şerifte geçen Riya hangi anlama gelmektedir?
A)Gösteriş
B) Büyüklenme
C)Acelecilik
D) Özentisizlik

Cevap: A

 

10) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili tutum ve davranışlarından biri değildir?
a) Besmele çekerek giyinirdi.
b) Sade ve temiz giyinirdi.
c) Giyim kuşamında israftan kaçınırdı.
d) Herkesin aynı renkte giyinmesini isterdi.

Cevap: D

 

11) Su,” H2 O” gazlarından meydana gelmiştir. Ancak bu gazlardan “H” yanıcı, “O” yakıcı bir madde olmasına rağmen birleşimleri söndürücü ve hayat kaynağı bir madde meydana getirir. Bunu düşünmek bile Allah’a çok şükretmemiz gerektiğini gösterir.
Buna göre hangisi doğrudur?

A. Bir bardak su için bile çok şükretmeliyiz.
B. Temizlik en iyi su ile olur.
C. Oturarak su içmeliyiz.
D. Suyu 3 yudumda içmeliyiz.

Cevap: A

 

12) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin veda hutbesinde uyarılarda bulunduğu konulardan biri değildir? 
A) Mal ve can dokunulmazlığı
B) Kadın hakları
C) İnsanlar arası eşitlik
D) Köleliğin yaygınlaştırılması

Cevap: D

 

13) Aşağıda verilenlerden hangisi Peygamberimizin doğduğu çevre ile ilgili doğru bir bilgi değildir?
A.  İnsanlar kendi elleriyle yaptıkları putlara taparlardı.
B.  Kız çocuklarına çok değer verilmezdi.
C.  Kabileler halinde yaşarlardı.
D.  Dürüstçe ve alın teri ile kazanç sağlanıyordu.

Cevap: D

 

14) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili sözlerinden biri değildir?
A) Temizlik, imanın yarısıdır.
B) Allah güzeldir, güzelliği sever, güzel giyinmek kibir değildir.
C) Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittirler.
D) Şüphesiz ki Allah, verdiği nimetinin eserini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır.

Cevap: C

 

15) Peygamberimizin doğduğu çevreyle ilgili hangisi söylenemez?
A. Haksızlıklar çok yaygındı.
B. İnsanların çoğu putperestti.
C. Kabileler halinde yaşarlardı.
D. Kadınlara çok değer verilirdi.

Cevap: D

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

 

İNDİR
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 51 = 52

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.