7. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Peygamberimizin Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Hz. Muhammed (sav.), peygamberlik öncesinde yaşadığı toplumda “Muhammedü’l-Emin” olarak anılırdı. Aşağıdakilerden hangisi bu durumun sebeplerinden biri olamaz?
A) İnsanları hiçbir zaman aldatmamış olması
B) Hiçbir zaman yalan konuşmamış olması
C) Allah tarafından peygamber seçilmiş olması
D) Kendisine emanet edilen her şeyi en güzel biçimde korumuş olması

Cevap: C

 

2) Kalpler ne ile huzur bulur?
A) Geniş bir ev sahibi olmakla
B) Çok para kazanmakla
C) Allah’ı anmakla
D) Çok çalışmakla

Cevap: C

 

3) Peygamberimiz (s.a.v.) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) 622 yılında Medine’ye hicret etmiştir.
B) Önce yakın çevresi ve akrabalarını İslam’a davet etmiştir.
C) İlk haccını 627 yılında yapmıştır.
D) Hendek Savaşı’na hazırlık olarak sahabelerle birlikte hendek kazmıştır.

Cevap: C

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin ibadet anlayışıyla uyuşmaz?
A) İbadetlerde devamlılık önemlidir.
B) İbadetler içtenlikle ve ihlas ile yapılır.
C) İbadetlerde riya için yapılır.
D) İbadetler Allah emrettiği için yapılır

Cevap: C

 

5) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A. Karnımız acıkmadan yemek yiyebiliriz.
B. Yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkamalıyız.
C. Yemeğe besmele ile başlamalıyız.
D. Yemek bittikten sonra Allah’a hamd etmeliyiz.

Cevap: B

 

6) Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin ümmeti hakkında korktuğu şeylerden değildir?
A. Tembellik
B. Vefasızlık
C. Şişmanlamak
D. Çok uyku

Cevap: C

 

7) 1) Peygamberimizin doğduğu çevreyle ilgili hangisi söylenemez?
A)Haksızlıklar çok yaygındı.
B)İnsanların çoğu putperestti.
C)Kabileler halinde yaşarlardı.
D)Kadınlara çok değer verilirdi

Cevap: D

 

8) Aşağıda verilen cümleler doğruysa başlarına ‘D’, yanlışsa ‘Y’ yazınız.
(….)Peygamberimizin ismi anılırken “sallallahu aleyhi ve sellem” demeliyiz.
(….)Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi’nde evrensel ilkeler ortaya koymuştur .
(….) Peygamberimiz, önemli konularda kendi başına karar alırdı. Kimseye sormazdı.
(….) Peygamber Efendimiz, Müslümanları gösterişten uzak, sade ve temiz giyinmeye çağırırdı.
(….) Peygamber Efendimiz, ibadetlerini herkes görsün diye yapardı.
(….) Peygamber Efendimiz, ”Namaz dinin direğidir. Kim namazı terk ederse dinini yıkmış olur.

Cevap:

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ibadet anlayışıyla uyuşmaz?
A) İbadetlerde devamlılık önemlidir.
B) İbadetler içtenlikle ve ihlas ile yapılır.
C) İbadetlerde gösterişten kaçınılır.
D) Hiç ara vermeden bütün yıl oruç tutulur.

Cevap: D

 

10) Peygamberimizin bakımını üstlenen amcası ve dedesi hangi şıkta doğru verilmiştir?
A. Ebu Talip-Abdulmuttalip
B. Ebu Leheb-Ebu Talip
C. Abbas-Abdulmuttalip
D. Ebu Talip-Vehb

Cevap: A

 

11) “…Ve kim Allah’a ve Rasulüne itaat ederse o takdirde gerçekten büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” (Ahzab, 71)
Kuran’ı doğru anlamada Müslümanın öncelikli başvuru kaynağı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A) Akıl
B) Sünnet
C) Duyu organları
D) Din alimleri

Cevap: B

 

12) Hicretle birlikte İslamiyet daha hızlı yayılmaya başlamıştır.
– Medine hicret sonrasında sadece Müslümanların yaşadığı bir şehirdi.
– Hudeybiye Antlaşması Uhud Savaşı öncesinde imzalanmıştır.
– Mekke’nin fethi ile birlikte Kâbe putlardan temizlenmiştir.
– Peygamberimizin Uhud’da şehit olan amcası Hz Abbas’tır.
Yukarıdaki ifadelerin doğru – yanlış diziliminin sırasıyla uygun olanı hangi şıktadır?

A) D-Y-Y-D-D
B) D-D-Y-Y-Y
C) D-Y-Y-D-Y
D) Y-Y-Y-D-D

Cevap:

 

13) Peygamberimiz, telaşlanan yol arkadaşı Hz. Ebu Bekir’e “Tasalanma! Allah bizimle beraberdir” diyerek onu sakinleştirmiş, tam bir teslimiyetle Allah’a güvenmiştir.

Peygamberimiz’in bu tavrını anlatan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A. Azim
B. Tevekkül
C. Şükür
D. Zikir

Cevap: B

 

14) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili sözlerinden biri değildir?
A) Temizlik, imanın yarısıdır.
B) Allah güzeldir, güzelliği sever, güzel giyinmek kibir değildir.
C) Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittirler.
D) Şüphesiz ki Allah, verdiği nimetinin eserini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır

Cevap: C

 

15) Hz.Hamza (ra)’nin şehit olduğu okçuların yerinden ayrıldığı ve 70 müslümanın şehit olduğu savaş hangisidir?
A)Bedir Savaşı
B)Uhud Savaşı
C)Hendek Savaşı
D)Mute Savaşı

Cevap: B

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/01/7-sınıf-hz-muh-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”7. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik 51 + = 59

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.