7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi oruç tutmakla yükümlü değildir?
A-Akıllı olanlar
B-Ergenlik çağına gelmiş olanlar
C-Sürekli ilaç kullanmak zorunda olanlar
D-Yolcu olmayanlar

Cevap: C

 

2) Akşam vakti oruç açtığımız zamana ne denir?
A) Sahur
B) İmsak
C) İftar
D) Teravih

Cevap: C

 

3) AŞAĞIDAKİ RAMAZANLA İLGİLİ KAVRAMLARI TANIMLAYINIZ.
TERAVİH NAMAZI:

FİTRE:

Cevap:

 

4) “Ey insanlar! Dünya geçici ev, ahiret ise kalıcı yurttur. Geçici evinizden kalıcı yurdunuza azık alın. Bedeniniz dünyadan çıkmadan önce, kalbinizi dünyadan çıkarın.Dünyada imtihan ediliyorsunuz. Oysa dünyadan başka bir yer için yaratıldınız. Bir kimse öldüğünde insanlar, ‘Ne miras bıraktı?’ derler. Melekler ise ‘Ahirete ne gönderdi?’ diye sorarlar.” (Hz. Ali)
Hz. Ali bu sözleri ile aşağıdakilerden hangisini vurgulamıştır?

A) Dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibarettir
B) Dünya ahiretin tarlası olarak görülmelidir.
C) Anne babalar çocuklarının geleceğini düşünmelidir.
D) Dünya nimetlerinden uzak durulmalıdır.

Cevap: B

 

5) “Gördün mü, o hesap ve ceza gününü yalanlayanı! İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.”(Mâûn Suresi)
Aşağıdakilerden hangisi Mâûn suresinde kınanan davranışlardan biri değildir?

A) Yalancı şahitlik yapmak
B) Hesap gününü önemsememek
C) Yardımlaşmaya engel olmak
D) İbadetleri gösteriş için yapmak

Cevap: A

 

6) Aşağıdakilerden hangisi oruçlarını kaza etmezler ? 
A)Yolcular
B)Hamileler
C)Bilerek orucunu bozanlar
D)İyileşmesi olmayan hastalar

Cevap: C

 

7) Dinimizde çok sayıda hayır işleme ve iyilik yapma yolu bulunmaktadır.”
Aşağıdakilerden hangisi “sadaka” kavramı içerisinde değerlendirilemez?

a) Namaz kılmak
b) Çevreye karşı duyarlı olmak
c)İnsanlara yol göstermek
d)Tebessüm etmek

Cevap: A

 

8) Aşağıdakilerden hangisi bir kimsenin oruç tutması için gereken şartlardan biri değildir?
A) Akıl
B) Zenginlik
C) Ergenlik
D) Sağlık

Cevap: B

 

9) Aşağıda verilen tanımlar ile kavramları birbirleri ile eşleştiriniz.
1. Aşure 2. Sahur vakti 3. Gül

a. (…) İslam kültüründe Hz. Peygamber (s.a.v.) sevgisini temsil eder.
b. (…) Muharrem ayının onuncu günü.
c. (…) Tan yeri ağarmadan önce belirli bir saatte kalkılan ve yemek yenilen zaman dilimidir.

Cevap:

 

10) Oruç tutmak için gece kalkılıp yenen yemeğe ne denir?
A) Sahur
B) İmsak
C) İftar
D) Fidye

Cevap: A

 

11) Aşağıdaki melekler ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Melekler gözle görülmezler
B) Melekler geleceği bilirler.
C) Meleklerin cinsiyetleri yoktur.
D) Melekler Allah’ın emirlerine aynen uyarlar

Cevap: B

 

12) I. “Muhakkak sen de öleceksin, onlar da ölecekler.” (Zümer suresi, 30. ayet.)
II. “Ben ruhbanlıkla emrolunmadım; evlenirim, uyurum, uyanık da kalırım. Oruç tuttuğum gibi tutmadığım da olur.” (Buharî, Nikâh, 90.)
III. “(Resulüm!) Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberler de hiç şüphesiz yemek yerler, çarşılarda dolaşırlardı…” (Furkân suresi, 20. ayet.)1.
Yukarıdaki ayet ve hadislerde asıl vurgulanmak istenen temel düşünce aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hz. Muhammed (s.a.v.) ölümlüdür.
B) Peygamberimiz (s.a.v.) evlenmiştir.
C) Peygamberler de bizim gibi bir insandır.
D) Hz. Muhammed (s.a.v.) oruç tutmuştur.

Cevap: C

 

13) Aşağıda kelime grupları karışık olarak verilen hadisleri ve ayetleri doğru şekilde sıralayınız.
ilki / peygamberlerin / ben / de ki / değilim.
……………………………………………………………
tebliğ et / indirileni / sana / Rabb’inden / ey Resul.
……………………………………………………………

Cevap:

 

14) 1 günde kılınan teravih,yatsı ve vitir namazları toplam kaç rekat eder? 
A)20
B)23
C)30
D)33

Cevap: D

 

15) İmsakla birlikte hangi namazın vakti çıkmış olur?
A) Sabah
B) Öğle
C) Akşam
D) Yatsı

Cevap: A

 

16) • Tan yerinin ağarmasıyla birlikte
oruç yasaklarının başladığı vakittir.
• Akşam ezanıyla birlikte orucun
açıldığı vakittir.
• Oruç tutan kimsenin gece bir şeyler
yemek için kalktığı vakittir.
Hakkında bilgi verilen kavramlar sırasıyla aşağıdakilerden hangileridir?

A) İmsak – İftar – Sahur
B) İftar – İmsak – Sahur
C) Sahur – İmsak – İftar
D) İmsak – Sahur – İftar

Cevap: A

 

17) Âlem de görünen ve görünmeyen sayısız varlıklar bulunmaktadır. İnsanlar, bitkiler görülebilen varlıklardır. İnsanların göremediği halde varlığını kabul ettiği pek çok şey de vardır. Örneğin sevgi, merhamet, elektrik akımı vs.
Verilen bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi söylenirse doğru olmaz.

A) Bir şeyin var olduğunu anlayabilmemiz için kesinlikle onu görmemiz gerekir.
B) Âlemde bulunan varlıkların bazılarını duyu organlarıyla kavrayabiliriz.
C) Evrende bulunan varlıklar sadece duyularımızla kavrayabildiklerimizden ibaret değildir.
D) Âlemde göremediğimiz ama varlığını kabul ettiğimiz varlıklarda vardır

Cevap: C

 

18) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri çerçeveden uygun ifadelerle doldurunuz.
— fezalikellezi — feveylün — birabbin
— yuraune — sahun — yehuddu
— yukezzibu

1. Eraeytellezi ……………… bid-din.
2. ……………… yedu’ul yetim.
3. Vela ……………… ala taamil miskin.
4. ……………… lilmusallin.
5. Ellezinehüm an salatihim ……………… .
6. Ellezinehüm ……………… ve yemneunel maun.

Cevap:

 

19) Aşağıdakilerden hangisi İslam dinine göre cinlerin sahip olduğu özelliklerden biri değildir? 
A)Cinler insanlara yardımcı olabilirler.
B)Cinler de melekler gibi nurdan yaratılmıştır.
C)Cinler varlığını Kur’an-ı Kerim ve hadislerden anlarız. D)Cinler de Allah’a inanmak ve ibadetle yükümlüdür

Cevap: B

 

20) Kur’an-ı Kerim indirildiği geceye ne ad verilir? 
A) Kadir gecesi
B) Beraat gecesi
C) Mevlit gecesi
D) Regaip gecesi

Cevap: A

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/7.-sınıf-din-kültürü-1.dönem-2.-yazılı-soruları-2018-2019.docx” download=”all” viewer=”google” text=”7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.