7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Hangisi Fıtır sadakası(Fitre)için doğru değildir?
A) Ramazan ayında verilir
B) Bir kişinin günlük yiyecek miktarı kadar
C) Dince zengin sayılan her Müslüman için farzdır
D) Ailenin her bir bireyi adına verilir

Cevap: D

 

2) Aşağıdakilerden hangisi ahiret günü ile ilgili kavramlardan değildir?
a) Haşr – Mahşer
b) Kader – Kaza
c) Hesap – Mizan
d) Cennet – Cehennem

Cevap: B

 

3) Teravih namazı ile ilgili verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Teravih, iki ya da dört rekâtta bir selam verilerek kılınabilir. B) Teravih namazı Ramazan Ayında kılınan 20 rekat namazdır. C) Teravih namazı hem cemaatle hem de tek başına kılınabilir. D) Teravih namazı, Ramazan ayına özgü farz bir namazdır.

Cevap: C

 

4) Aşağıdakilerden hangisi orucu bozmaz?
A) Unutarak bir şey yiyip içmek
B) Oruçlu olduğunu bilerek yiyip içmek
C) Ağza veya burna çekilen suyu yanlışlıkla yutmak
D) İftar vakti girdi zannederek yeyip içmek

Cevap: A

 

5) “Kendi yaratılışını unutarak bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve: “Şu çürümüş kemikleri kim diriltecek?” diyor. De ki: Onları ilk defa yaratmış olan diriltecek. Çünkü O, her türlü yaratmayı gayet iyi bilir.”
(Yasin Suresi, 78 ve 79. ayetler)
Yukarıdaki ayetlerde, inkârcıların aşağıdakilerden hangisini inkâr ettikleri anlatılmaktadır?

A) Ahiret hayatının varlığını
B) Allah’ın varlığını
C) Meleklere inanmayı
D) Dünya hayatının geçici olduğunu

Cevap: A

 

6) Ramazan ayında minarelerin arasına asılan ışıklı yazılara ne denir ?
A) Mahya
B) Mahlas
C) Sahur
D) Hat

Cevap: C

 

7) Bu oruç hicri takvimin birinci ayında tutulur. Peygamberimiz bu oruçla ilgili: “Ramazan orucundan sonra tutulan en faziletli oruçtur” buyurmuştur.
Yukarıda özellikleri belirtilen oruç aşağıdakilerden hangisidir?

A) Adak orucu
B) Nafile oruç
C) Muharrem orucu
D) Recep orucu

Cevap: B

 

8) Aşağıda kelime grupları karışık olarak verilen hadisleri ve ayetleri doğru şekilde sıralayınız.
bereket vardır / çünkü / sahurda / yemek yiyiniz / sahur yemeğinde.

farz kıldığı / oruç tutmayı / Allah’ın / bir aydır / mübarek.

Cevap:

 

9) Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bayram namazı
b) Vitir namazı
c) Teravih namazı
d) Cuma namazı

Cevap: C

 

10) Hz. Peygamber, hicret nedeniyle hayatının son 10 yılını hangi şehirde geçirmiştir?
A) Medine
B) Kayzer
C) Roma
D) Mekke

Cevap: A

 

11) Ramazan ayında verilen, yoksul birinin bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayacak miktardaki sadakanın adı nedir?
a)Fitre
b) Yardımlaşma
c) Zekât
d) Fidye

Cevap: A

 

12) Alevi—Bektaşiler Hz.Hüseyin’in Kerbela’da şehit olmasından dolayı tuttukları orucu hangi ayın kaçıncı günlerinde tutarlar?
A)Şevval ilk 10 Gün
B)Muharrem 9.10.11
C)Muharrem ilk 12 gün
D)Rabiül Evvel ilk 12 gün

Cevap: C

 

13) Aşağıdakilerden hangisi meleklerin ortak özelliklerinden biri değildir?
A) Sürekli Allah’a ibadet ederler
B) Allah’ın verdiği görevleri yaparlar
C) Erkek ve dişilik özellikleri yoktur
D) Ateşten yaratılmışlardır

Cevap: D

 

14) “Dini yalanlayanı gördün mü? O, yetimi itip kakar. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar gösteriş yapanlardır. İyiliğe de engel olurlar.” (Maûn suresi, 1 – 7 )
Bu surede aşağıdakilerden hangisine karşı çıkılmamaktadır?

A) Namaz kılmak
B) Gösteriş yapmak
C) Yetimlere kötü davranmak
D) İyiliğe engel olmak

Cevap: A

 

15) İyileşemeyecek kadar hasta olan kişilerle, çok yaşlı insanlar tutamadıkları oruçlarına karşılık ne yapmaları gerekir? 
A)Sadaka-i Fıtır verirler.
B) Keffaret orucu tutarlar
C) Kaza ederler
D) Fidye verirler

Cevap: D

 

16) Aşağıdakilerden hangisi orucu bozar?
a) Kan vermek
b) Banyo yapmak
c) Diş fırçalamak
d) Serum bağlanmak

Cevap: D

 

17) İnsanların davranışlarını kaydetmekle görevli olan melekler hangileridir?
A-Kiramen Kâtibin
B-Hafaza melekleri
C-Mikail
D-Münker Nekir

Cevap: A

 

18) “Oruçlunun iki sevinci vardır: Biri ………. ettiği, diğeri de Allah’a kavuştuğu vakittir.”
A) Sahur
B) İftar
C) Adak
D) Hatim

Cevap: B

 

19) Hastalık ve yolculuk gibi özürlerle tutulamayan oruçların ramazandan sonra tutulmasına ne ad verilir?
A) Kaza orucu
B) Adak orucu
C) Ramazan orucu
D) Kefaret orucu

Cevap: A

 

20) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
A-Teravih
B-Hac
C-Oruç
D-Ramazan

Cevap: B

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/7.-sınıf-din-kültürü-1.dönem-2.-yazılı-soruları-2018-2019-3.docx” download=”all” viewer=”google” text=”7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.