7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi dört büyük melekten biri değildir?
A) Cebrail
B) Mikail
C) Azrail
D) Rıdvan

Cevap: D

 

2) “Kim kötü söz ve davranışları bırakmazsa onun yeme-içmesini terk etmesine Allah’ın ihtiyacı yoktur.”
Bu hadiste aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

A) Kötü söz söylemek orucu bozar.
B) Allah ibadetlere muhtaç değildir.
C) Oruçlunun bir şey yiyip içmesi yasaktır.
D) Oruç kişiye güzel ahlak ilkeleri kazandırmalıdır.

Cevap: A

 

3) Meleklerle ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır.
A- Erkeklik ve dişilik gibi özelliklere sahip değildirler.
B- Gelecekteki bazı şeyleri bilebilirler.
C- Kötülük yapma özellikleri yoktur.
D- Çok sayıda melek vardır.

Cevap: B

 

4) Aşağıdakilerden hangisi orucun insana kazandırdığı durumlar arasında sayılamaz?
A) İnsanın iradesini güçlendirir
B) Bencilliği ve cimriliği arttırır
C) Kötülüklerden uzaklaştırır
D) Yardımlaşma alışkanlığı kazanır

Cevap: B

 

5) Aşağıdaki ayetlerden hangisinde insanın diğer varlıklarla karşılaştırılması söz konusudur?
A) O Rabbin ki seni yarattı, seni insan olarak şekillendirdi ve seni dengeledi. (İnfitâr Suresi, 7. ayet)
B) And olsun biz insanoğluna şan, şeref ve nimetler verdik; onları karada ve denizde taşıdık, kendilerine güzel güzel rızıklar verdik ve onları yarattıklarımızın çoğundan üstün kıldık. (İsrâ Suresi, 70. ayet)
C) Hakikaten biz bu Kuran’da insanlar için her türlü misali vermişizdir. Fakat insan tartışmaya çok düşkün olan bir varlıktır. (Kehf Suresi, 54. ayet)
D) Erkek olsun kadın olsun, kim inanmış bir insan olarak dünya ve ahirete yararlı işler yaparsa kesinlikle ona güzel bir hayat yaşatacağız ve böylelerinin ecirlerini de muhakkak surette yapmış olduklarının daha güzeliyle vereceğiz.(Nahl Suresi, 97. ayet)

Cevap: D

 

6) Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinden biri değildir?
A-Hem günah hem de sevap işlerler.
B-Geleceği bilmezler.
C-Nurdan yaratılmışlardır.
D-Sürekli iyilik yaparlar.

Cevap: A

 

7) Ramazan ayının ilk günü Ali ve Mustafa oruç tutuyorlardı. Eve doğru yürürlerken arkadaşları Ahmet’i gördüler. Ali dedi ki: – Ahmet çok kavgacı biridir.
Orucun niçin ve nasıl tutulduğunu iyi kavramış biri olarak Mustafa, Ali’ye nasıl bir cevap vermelidir?

A) Evet! Geçen gün Ömer’le kavga ediyordu.
B) Dedikodu yapmayalım. Yoksa orucun sevabı azalır.
C) Ahmet kavgacı olduğu gibi kıskanç ve dedikoducu biridir.
D) Kavgacı insanlardan uzak durmak gerekir

Cevap: B

 

8) Aşağıdakilerden hangisi orucu bozmaz? 
A) İsteyerek ağız dolusu kusmak
B) Oruçlu olduğunu unutarak yiyip içmek
C) Önce unutarak sonra bilerek yiyip içmek
D) Oruçluyken sakız çiğnemek

Cevap: B

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönüyle ilgili değildir? 
A) Allah’tan aldığı emirleri insanlara iletir.
B) Alışverişe çıkar.
C) Kuran-ı Kerim’i açıklar.
D) İnsanları uyarır.

Cevap: B

 

10) Aşağıdakilerden hangisi İslam dinine göre doğru bir bilgi değildir? 
A-Dünya ve ahiret bir bütündür; biri diğerine tercih edilemez.
B-Ahireti kazanmak dünyadaki hazırlığımıza bağlıdır.
C-Dünya varılabilecek son noktadır ve ölüm yok oluştur.
D-Ölüm ebedi yolculuğa başlangıç noktasıdır.

Cevap: C

 

11) Aşağıdakilerden hangisi şeytanın kötülüklerinden korunmak için yapmamız gerekenlerden biri değildir?
A) Kötü sözlerden ve haramdan sakınmalıyız
B) Allah’a inanmalı ve O’na güvenmeliyiz
C) Günahlardan sakınmamalıyız.
D) Her işimize besmeleyle başlamalıyız

Cevap: C

 

12) “Kul e’ûzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi……………..”(Nas suresi)
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?

A-Küfüven ehad
B- Minelcinneti vennâs
C-Melikinnâs
D-İza hased

Cevap: B

 

13) Aşağıdakilerden hangisi Kadir Gecesi ile ilgili doğru bir bilgi değildir?
A-Kuran’ın indirilmeye başlandığı aydır.
B-Kuran’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiştir.
C-Ramazan ayı içinde yer alır.
D-Hz. Muhammed(sas.)’in doğduğu gecedir.

Cevap: D

 

14) “Allah’a karşı sorumluluk bilincine sahip olan kimseler, kendilerine şeytandan gelen bir vesvese dokunduğu zaman, düşünürler ve (gerçeği) görürler.” (Arâf Suresi, 201. ayet.)
Yukarıdaki ayete göre, şeytanın kötülüğünden nasıl korunabiliriz?

A) Aklımıza gelen düşünceleri sorgulayarak
B) Çeşitli duaları okuyarak
C) İbadet ederek
D) Bol bol tövbe ederek

Cevap: C

 

15) Aşağıdakilerden hangisi orucun bireysel ve toplumsal kazanımıyla ilgili doğru bir bilgi değildir?
A-Kişi Yüce Allah’ın hoşnutluğunu kazanır.
B-Kişi nimetlerin değerini daha iyi anlar; şükreden bir kul olur.
C-Toplumsal bütünlüğü pekiştirir.
D-Kişinin iradesini zayıflatır.

Cevap: D

 

16) Yüce Allah tarafından evrende meydana gelecek doğa olaylarını düzenlemekle görevlendirilmiş me­lek aşağıdakilerden hangisidir?
A) Azrail
B) Cebrail
C) Mikail
D) İsrafil

Cevap: C

 

17) Bir kimse ‘’Şu işim gerçekleşirse üç gün oruç tutacağım’’ demişse bu şekilde tutulan oruca ne denir?
a) Farz oruç
b) Nafile oruç
c)Adak orucu
d) Kaza orucu

Cevap: C

 

18) Aşağıdaki tabloda verilen eşleştirmeleri rakamları dairelere yazarak yapınız
AKIL-ORUÇ–KEFFARET -KAZA -MİZAN

Ahirette amellerin tartılacağı terazi
Sağlık durumu iyi olmayanlar, hamile kadınlar, yolculuğa çıkmış olanlar oruç tutmakla yükümlü değillerdir. Bunların daha sonra gününe gün olarak tuttukları oruç.
Başlanmış Ramazan orucunu bilerek bozanların, ara vermeksizin altmış (60) gün tutmaları gereken oruç.
Nefsimize hâkim olmayı, zorluklara karşı dayanmayı, sabırlı olmayı, çevremizle iyi ilişkiler kurmayı, yardımlaşmayı ve yoksulun halinden anlamayı sağlayan ibadet
İnsanı diğer varlıklardan ayıran özellik.

Cevap:

 

19) Hurafeler ve batıl inançlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
A) Hurafelerle insanlar aldatılarak haksız kazanç elde edilmektedir.
B) Sadece eğlence amacıyla falcılıkla uğraşmakta bir sakınca bulunmamaktadır.
C) İnsanlar hayallerle aldatılarak gerçeklerden uzak­laştırılmaktadır.
D) Hurafe ve batıl inançlar, İslam’ın tevhit inancına ay­kırıdır

Cevap: B

 

20) “Süleyman’ın ölümüne hükmettiğimiz zaman, onun ölümünü onlara ancak değneğini yemekte olan bir kurt gösterdi. Süleyman’ın cesedi yıkılınca cinler anladılar ki, eğer gaybı bilmiş olsalardı aşağılayıcı azap içinde kalmamış olacaklardı.” (Sebe Suresi, 14. ayet)
Bu ayette cinlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

A) Hz. Süleyman’a itaat ettikleri
B) Çok çalışkan oldukları
C) Azaba uğratılacakları
D) Her şeyi bilmedikleri

Cevap: D

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/7.-sınıf-din-kültürü-1.dönem-2.-yazılı-soruları-2018-2019-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”7.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.