7.Sınıf Çevre Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7.Sınıf Çevre Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Çevre Eğitimi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI


Ad-Soyad:

No:

 

1) Doğada karbonun büyük bir kısmı hangi şekilde bulunur?
A) Oksijen
B) Karbondioksit
C) Azot
D) Helyum

Cevap: B

 

2) Su canlılar için yaşamın devamlılığında en önemli maddelerdendir. Dünyanın yaklaşık p su olmasına rağmen içilebilir ve ya kullanılabilir su oranı % kaçtır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Cevap: A

 

3) Dünya Meteoroloji Örgütü’nün kısaltılmışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) WHO
B) WMO
C) WTO
D) WTKHO

Cevap: B

 

4) Doğada yaşamın devam edebilmesi için canlı ve cansız varlıklar arasında bir denge ve sülkilasyon vardır. Bu dolaşıma ne ad verilir?
A) Madde döngüsü
B) Madde yenileme
C) Madde üretimi
D) Madde kullanımı

Cevap: A

 

5) Doğada yaşamın sürekliliği için madde döngüsünde devirli olarak kullanılan bazı maddeler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu maddelerden değildir?
A) Su
B) Oksijen
C) Fosfor
D) Tuz

Cevap: D

 

6) Canlıların diş, kemik ve nükleik asit yapısında bulunan ve doğadaki madde döngüsünde yer alan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karbondioksit
B) Oksijen
C) Fosfor
D) Azot

Cevap: C

 

7) Daha çok atmosferde ve canlılarda protein, nükleik asit, çeşitli hormon olarak bulunan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karbondioksit
B) Oksijen
C) Fosfor
D) Azot

Cevap: C

 

8) Su döngüsünde atmosferde su buharının yoğunlaşmasının ardından hangi şekilde yeryüzüne geri dönmez?
A) Kar şeklinde
B) Yağmur şeklinde
C) Dolu şeklinde
D) Rüzgar şeklinde

Cevap: D

 

9) Solunum yapan canlıların çoğu dışarıdan oksijeni alıp korbondioksit vermektedir. Bitkilerde bu korbondioksiti alıp fotosentez yaparak doğaya oksijen salmaktadır.
Bu döngü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Karbon döngüsü
B) Fosfor döngüsü
C) Azot döngüsü
D) Helyum döngüsü

Cevap: A

 

10) Aşağıda madde döngüsü ve çevre ile ilgli verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Çevrede canlı ve cansız varlıklar birbiriyle ektileşim içindedir.
B) Madde döngüsü sayesinde canlı ve cansız varlıklar arasında bir denge oluşmuştur.
C) Doğadaki maddeler tekrar tekrar kullanılabilir
D) Doğadaki maddeler sonsuzdur.

Cevap: D

 

11) Doğada bulunan suyun yüzyıllar boyunca miktarının değişmeden sürekli olarak kullanılmasını sağlayan döngü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fosfor Döngüsü
B) Fotosentez
C) Su döngüsü
D) Oksijen döngüsü

Cevap: C

 

12) Yeryüzünde yüzeyde bulunan suyun ………………………… gökyüzüne çıkması ve devamında gökyüzündeki suyun yoğunlaşarak tekrar yeryüzüne inmesi su döngüsünün adımlarındandır.
Yukarıda ki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Erime
B) Buharlaşma
C) Süblimleşme
D) Yoğunlaşma

Cevap: B

 

13)
* Canlıların atıklarıyla toprağa karışır
* Bakteriler tarafından parçalanarak toprağın yapısına katılır
Yukarıda ki verilen öncüller hangi döngüye aittir?

A) Su döngüsü
B) Karbon döngüsü
C) Oksijen döngüsü
D) Fosfor döngüsü

Cevap: B

 

14) Atmosferdeki sera gazının etkisini artırarak çağımızın en büyük sorunu olan küresel ısınmaya sebep olan gaz aşağıdakilerden hangsidir?
A) Karbondioksit
B) Oksijen
C) Fosfor
D) Azot

Cevap: A

 

 

 

Çevre Eğitimi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/7.sınıf-çevre-eğitimi-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”7.Sınıf Çevre Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik − 5 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.