7.Sınıf Bilişim Teknolojileri 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Bilişim Teknolojileri 7.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları İndir

7.sınıf bilişim 2.dönem 2.yazılı soruları, bilişim teknolojileri 2.dönem 2.yazılı testi çöz, 7.sınıf bilişim 2.dönem 2 yazılı soruları

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Slayt sıralayıcısı görünümündeyken slayt nasıl silinir?
a. Slayt seçilir DELETE tuşuna basılır.
b. Slayt görünümünde slayt silinmez.
c. Slayt seçilir CAPSLOCK tuşuna basılır.
d. Hiçbiri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Eklenen müziğin sunu boyunca çalmasını sağlayan seçenek aşağıdkilerden hangisidir?
a. Tıklatıldığında
b. Öncekinden sonra
c. Önceki ile birlikte
d. Slaytlarda yürüt

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

3) En fazla kullanıcısı olan sosyal ağ aşağıdakilerden hangisidir?
a. Instagram
b. Google plus
c. Twitter
d. Facebook

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki sitelerden hangisi dijital kimlik oluşturulan sitelere örnektir?
a. Wikipedia
b. Instagram
c. Linkedin
d. Youtube

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) I. Reklam
II. Broşür
III. Tanıtım filmleri
Yukarıdakilerden hangileri bilgi iletişim teknolojilerinin pazarlama sektöründe kullanımına örnek gösterilebilir?

a. I-II-III
b. II-III
c. I-III
d. Yalnız III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi bir internet sayfasının adı olabilir?
A. okul.jpg
B. Elma.doc
C.resim.bmp
D.kitap.html

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi sunu hazırlarken dikkat etmemiz gereken noktalardan değildir?
a. Tüm slaytlarda yazı tipi aynı olmalıdır.
b. Sade görsel efektler seçilmelidir.
c. Arka plan karışık resimlerden oluşmalıdır.
d. Bir slayt sayfasında en fazla 6-7 satırlık metin olmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Power Point’e özgü menüler hangi seçenekte birlikte verilmiştir?
a. Ekle-Animasyon-Slayt gösterisi
b. Tasarım-Animasyon-Slayt gösterisi
c. Giriş-Tasarım-Animasyon
d. Tasarım-Animasyon-Görünüm

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Power Point’te yeni slayt eklemenin klavye kısa yoludur?
a. CTRL+A
b. CTRL+M
c. CTRL+D
d. CTRL+N

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi çoklu ortam paylaşımlarının özelliklerinden değildir?
a. Çoklu ortam paylaşım sitelerinin en popülerleri Youtube, Flickr ve İnstagram’dır.
b. Sadece ses olan ortamlardır.
c. Bilginin yazı, ses, resim gibi farklı biçimlerin birlikte kullanılarak sunulmasıdır.
d. Youtube video paylaşım sitesidir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 7.sınıf bilişim teknolojileri yazılı soruları ana kategorisinin 7 sınıf bilişim teknolojileri 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 7.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 7.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 2.yazılı soruları 2019 yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/7_sinif-Bilişim-Teknolojileri-ve-Yazılım2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

30 − = 25

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.