7.Sınıf Bilişim Teknolojileri 2.Dönem 2.Yazılı Soruları 2018 2019

Bilişim Teknolojileri 7 Sınıf 2 Dönem 2 Yazılı Testi Çöz 2019

7.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 2.yazılı soruları, bilişim teknolojileri 7.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, 7.sınıf bilişim testi çöz

…………….. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdakilerden hangisi Power Point’te yeni slayt eklemenin klavye kısa yoludur?
a. CTRL+A
b. CTRL+M
c. CTRL+D
d. CTRL+N

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

2) İnternet günlüğü olarak tanımlayabileceğimiz kişisel internet sayfalarına ne isim verilir?
a. Blog
b. Facebook
c. Twitter
d. Linkedin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıdakilerden hangisi bir internet sayfasının adı olabilir?
A. okul.jpg
B. Elma.doc
C.resim.bmp
D.kitap.html

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Slayt sıralayıcısı görünümündeyken slayt nasıl silinir?
a. Slayt seçilir DELETE tuşuna basılır.
b. Slayt görünümünde slayt silinmez.
c. Slayt seçilir CAPSLOCK tuşuna basılır.
d. Hiçbiri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

5) Power Point’te nesneleri canlandırma (animasyon) ne için yapılır?
a. Canlandırılmayan nesneler sunumda gözükmez.
b. Sunumun daha hızlı olması için
c. Sunumun daha etkileyici ve anlaşılır olması için
d. Canlandırma olmadan sunum olmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) 24. Bir slayt gösterisini kaldığı yerden başlatmanın kısa yolu aşağıdakilerden hangisidir?
a. F4
b. SHİFT+F5
c. SHİFT+F4
d. F5

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) Özel animasyon hangi sekmeden ayarlanır?
a. Ekle
b. Slayt gösterisi
c. Animasyon
d. Tasarım

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) 1. Başla
2. Birinci sayıyı yaz, a
3.İkinci sayıyı yaz, b
4.İki sayıyı çarp, a * b
5.Sonucu ekrana yaz.
6.Dur

Yukarıdaki algoritmaya göre bilgisayarın ne yapması beklenir?
A. Ekrana yazdığımız iki sayıyı toplaması.
B. Ekrana yazdığımız iki sayıyı çarpması.
C. Ekrana yazdığımız iki sayıyı çarpıp, ekrana yazması.
D. Rastgele iki sayıyı çarpıp, ekrana yazması.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Slaytlara kendimize ait bir resmi eklemek için hangi işlemi yapmamız gerekir?
a. Ekle-Resim
b. Ekle-Küçük resim
c. Ekle-Wordart
d. Görünüm-Küçük resim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Slayt gösterisini başlatmak için klavyeden …….. tuşuna, gösteriden çıkmak için ……… tuşuna basılır.
Boşluklara gelmesi gereken klavye tuşları hangileridir?

a. F4-ESC
b. ESC-F9
c. F5-ESC
d. F2-SHIFT

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Bir sunumdaki yazı tipi nereden değiştirilir?
a. Düzen/Yazı tipi
b. Biçim/Slayt tasarımı
c. Giriş/Yazı tipi
d. Görünüm/Yazı tipi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Power Point’e özgü menüler hangi seçenekte birlikte verilmiştir?
a. Ekle-Animasyon-Slayt gösterisi
b. Tasarım-Animasyon-Slayt gösterisi
c. Giriş-Tasarım-Animasyon
d. Tasarım-Animasyon-Görünüm

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Power Point’teki nesnelere, hareketli olarak animasyon nereden eklenir?
a. Slayt Gösterisi/Özel Animasyon
b. Slayt Gösterisi/Slayt Geçişi
c. Biçim/ Slayt Düzeni
d. Animasyonlar/ Özel Animasyon

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) En fazla kullanıcısı olan sosyal ağ aşağıdakilerden hangisidir?
a. Instagram
b. Google plus
c. Twitter
d. Facebook

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) I. Reklam
II. Broşür
III. Tanıtım filmleri
Yukarıdakilerden hangileri bilgi iletişim teknolojilerinin pazarlama sektöründe kullanımına örnek gösterilebilir?

a. I-II-III
b. II-III
c. I-III
d. Yalnız III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdaki programlardan hangisi ile el ilanı, broşür vs. hazırlayabiliriz?
a. Microsoft Office Publisher
b. Microsoft Office Excel
c. Microsoft Office Word
d. Microsoft Office Power Point

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi çoklu ortam paylaşımlarının özelliklerinden değildir?
a. Çoklu ortam paylaşım sitelerinin en popülerleri Youtube, Flickr ve İnstagram’dır.
b. Sadece ses olan ortamlardır.
c. Bilginin yazı, ses, resim gibi farklı biçimlerin birlikte kullanılarak sunulmasıdır.
d. Youtube video paylaşım sitesidir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

18) Power Point’te hazır olarak zemin rengi ve yazı tipi gibi ayarlar nerede bulunur?
a. Slayt Geçişi
b. Tasarım
c. Slayt düzeni
d. Animasyonlar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdaki sitelerden hangisi dijital kimlik oluşturulan sitelere örnektir?
a. Wikipedia
b. Instagram
c. Linkedin
d. Youtube

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Power Point’te her sayfaya .……….. denir. Bütün sayfalar birleşince ……….. oluşturur. Boşluklara gelecek olan doğru şık aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sunu- Slayt
b. Sayfa- Kitap
c. Belge- Dosya
d. Slayt-Sunu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 7.sınıf bilişim teknolojileri yazılı soruları ana kategorisinin 7 sınıf bilişim teknolojileri 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 7.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 7.sınıf bilişim teknolojileri 2.dönem 2.yazılı soruları 2019 yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/7_sinif-Bilişim-Teknolojileri-ve-Yazılım2_donem-2.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google”]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

− 3 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku