7 Sınıf Bilim Uygulamaları 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

2018-2019 Bilim Uygulamaları 7.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları, bilim uygulamaları 7 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları 2018 2019

………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdaki organlardan hangisi sindirim sisteminde bulunur?
A) İnce bağırsak
B) Kalın bağırsak
C) Mide
D) Karaciğer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmek için tasarlanmıştır?
A) Telefon
B) Televizyon
C) Ütü
D) Radyo

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Kış aylarında dışarı çıktığımızda güneşten daha fazla yararlanmak için hangi renk elbiseyi tercih etmeliyiz?
A) Beyaz
B) Bordo
C) Siyah
D) Gri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıda verilenlerden hangisi atom yapısında bulunamaz?
A) Proton
B) Elektron
C) Nötron
D) Katyon

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıda verilen durumlardan hangisinde potansiyel enerji azalır?
A) Hızla hareket eden araba.
B) Yukarı doğru fırlatılan top
C) Yüksek hızla akan akarsu
D) Çatıdan düşen bir top.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi kara ekosistemidir?
A) Akarsu
B) Gölet
C) Vadi
D) Okyanus

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıda verilen karışımlardan hangisi homojendir?
A) Talaş su karışımı
B) Demir talaş karışımı
C) Tuz su karışımı
D) Zeytinyağı su karışımı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8)
I. Ormanlık alanların tahrip edilmesi.
II. Kimyasal gübre kullanımının yaygınlaşması.
III. Nüfusun hızla artması
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ekosistemi olumsuz etkilemektedir?

A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi bir kara ekosistemidir?
A) çay
B) göl
C) deniz
D) dağ

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

10) Bilinçsiz ilaç kullanımı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilir.
B) Ölümle sonuçlanabilir.
C) Var olan hastalığın şiddetini artırabilir.
D) Reçeteli ilaçlarla beraber kullanıldığında sorun çıkarmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11)
I. Ormanlık alan
II. Doğal göller.
III. Yapay göller.
Yukarıda verilenlerden hangisi ekosistemdir?

A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıda verilenlerden hangisi ekosistem olarak değerlendirilemez?
A) Barajlar
B) Şehirler
C) Dünya
D) Mars

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13)
I. Hidrolik fren sistemi.
II. Vinçlerin çalışma prensibi
III. Kamyonların yük boşaltma sistemleri.
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri basınç iletiminin kullanım alanlarına örnek olabilir?

A) I, II ve III
B) II ve III
C) I ve III
D) I ve II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

14)
* Gündüzleri çok sıcak, geceleri çok soğuktur.
* Az yağış alır.
Yukarıda verilen ekosistem hangisidir?

A) Çöl
B) Ilıman
C) Kutup
D) Ekvetoral

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıda verilen durumlardan hangisi ölme değildir?
A) Sıcaklığı termometre ile ölçmek.
B) Metre ile masanın boyunu ölçmek.
C) Eren’in kilosunu terazi ile ölçmek.
D) Merve’nin takdir aldığını ölçmek.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]
Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 7.sınıf bilim uygulamaları yazılı soruları ana kategorisinin 7 sınıf bilim uygulamaları 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları 2019 yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/7_sinif-Bilim-Uygulamaları2_donem-2.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.