7.Sınıf Bilim Uygulamaları 2.Dönem 2.Yazılı Soruları 2018 2019

Bilim Uygulamaları 7 Sınıf 2 Dönem 2 Yazılı Soruları 2018-2019

7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları, bilim uygulamaları 7.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, 7 sınıf bilim uygulamaları testi çöz

 

………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdakilerden hangisi ekosistemi olmsuz etkileyen nedenlerden değildir?
A) Yeşil alanların yok edilmesi,
B) Nüfusun hızla artması,
C) Avlanma yasaklarının konulması,
D) Fabrika bacalarına filtre takılmaması,

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Işıkla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
A)Radyometre ile güneş enerjisi hareket enerjisine dönüştürülür.
B)Açık renkli cisimler ışığı daha çok soğurur.
C)Koyu renk cisimler ışığı daha az yansıtır.
D)Deniz suyunun tatlı suya dönüştürülmesi için güneş enerjisi kullanılır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Bir apartmanın camından düşen oyuncak için aşağıda verilenler ile ilgili hangileri doğrudur?

I. Potansiyel enerjisi azdır.
II. Kinetik enerjisi azdır. 

A) I yanlış, II Doğru
B) I doğru, II yanlış
C) İkisi de doğru
D)İkisi de yanlış

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi bilinçsiz ilaç kullanımının zararlarından değildir?
A) İlaçlar birbirleriyle etkileşim yapabilir ve ölümünüze yol açabilir.
B) Varolan hastalığınızı şiddetini arttırabilir
C) Kullandığı ilaç alerji yapıp farklı hastalıklara neden olabilir
D) Yalnızca doktorun verdiği reçeteli ilaçları kullanarak hastalığımızdan kurtulmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Bir atom elektron aldığında

I. nötron sayısı
II. elektron sayısı
III. proton sayısı

yukarıdakilerden hangileri değişir? 
A) I, II
B) I, III
C) yalnız II
D) I, II, III

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

6) Proton sayıları verilen atomların katmanlarında bulunan elektron sayılarını tabloya yazınız?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi sindirim sistemine yardımcı organdır?
A) Mide
B) Karaciğer
C) İnce bağırsak
D) Yutak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıda verilenlerden hangisi bir çözelti oluşturur?
A)      Talaş-Su
B)      Zeytinyağı-Su
C)      Şeker- Su
D)      Kum-Su

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

9) Güneş sistemindeki gezegenleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğinin fazla olmasının sebeplerinden değildir ?
A) Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasında yer alması.
B) Üç tarafının denizlerle çevrili olması.
C) Yer yüzü şekillerinin çeşitli olması.
D) Sanayileşme sayesinde ülkenin ekonomisinin güçlenmesi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki gezegenlerden hangisi Güneş sisteminde yer alan en büyük gezegendir?
A-)Dünya
B-)Neptün
C-)Mars
D-)Jüpiter

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi ekolojik dengeyi bozmaz?
A)iklimin değişmesi
B) bilinçsiz avlanma
C) toprağın korunması
D) yırtıcı kuş sayısının azalması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) 15- Enerji tasarrufu ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?
A) A sınıfı elektrikli aletleri tercih etmeliyiz.
B) Buzdolabın güneş ışığı görmeyen yere koymalıyız.
C) Televizyon ve radyoyu şiddetli sesle dinlememeliyiz.
D) Çamaşır ve bulaşık makinelerini yüksek sıcaklık ayarında çalıştırmalıyız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Kalın kenarlı merceğe gelen ışınların kırıldıktan sonra bir noktadan geçmesi
B) ince kenarlı mercek üzerine gelen paralel ışınların kırıldıktan sonra bir noktada toplanması
C) ince kenarlı merceklerin büyüteç olarak da kullanılması
D) Kalın kenarlı merceklerin küçük görüntü oluşturması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdaki canlılardan hangisi tür değildir?
A) Katır
B) At
C) Tavuk
D) Balina

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]
Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 7.sınıf bilim uygulamaları yazılı soruları ana kategorisinin 7 sınıf bilim uygulamaları 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 7.sınıf bilim uygulamaları 2.dönem 2.yazılı soruları 2019 yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/7_sinif-Bilim-Uygulamaları2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.