7 Sınıf Arapça Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2019-2020

Aşağıda soruları verilen yazılı kağıdı 7. sınıf arapça 2019-2020 1 dönem 2. yazılı soruları için oluşturuldu. Bu yazılı sınav kağıdını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Bu dosya 7. sınıf yazılı soruları ana kategorisinin 7. sınıf arapça yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı kağıtları için 7. sınıf arapça 1. dönem 2. yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

1) Aşağıda verilenlerden hangisi tür olarak diğerlerinden farklıdır? 
A) أنا
B) نحن
C) هم
D) منزل 
Cevap: D

2) كنت مزعج جدا عندما سمعت لها Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Babası duyunca çok sinirlenmiş
B) Annesi duyunca çok sinirlenmiş
C) Annesi durmadan sinirlenmiş
D) Annesi duyunca utanmış 
Cevap: B

3) وقد قام بواجبه على الإنترنت. Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Ödevini kitaptan araştırmış
B) Ödevini arkadaşından almış
C) Ödevini internetten araştırmış
D) Ödevini tamamlamamış 
Cevap: C

4) أنا في المدرسة المتوسطة. Cümlesinin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Ben okuyorum
B) Ben ortaokulda okuyorum
C) Ben kitap okumayı seviyorum
D) Ben ilkokulda okuyorum 
Cevap: B

5) أحب الكتب كثيرا Cümlesinin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Kitapları seviyorum 
B) Yemek yemeyi seviyorum
C) Gezmeyi seviyorum
D) Ben ilkokulda okuyorum 
Cevap: A

6) Aşağıda verilen cümlelerin anlamlarını altlarına yazınızı.
1. أعطى المعلم الكثير من الواجبات المنزلية.

2. الكتب في مقعد السيارة.


Cevap: 1: Öğretmen çok ödev verdi — 2: Kitaplar arabanın koltuğunda

7) Aşağıdaki soruları Arapça olarak cevaplayınız. 
1. أي نوع من الصف سوف تذهب؟

2. ما الوقت الذي تستيقظون فيه في الصباح؟


Cevap: 1: Kaçıncı sınıfa gidiyorsun? 7 — 2: Sabahları kaçta uyanırsın? 08:00

8) إنه متأخر للدرس. cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Öğretmen ödev verdi
B) Okula geç kaldı
C) Okula geldi
D) Okulda uyuya kaldı 
Cevap: B

9) العلم التركي sözcük gurubu aşağıdakilerden hangisidir? 
A) İstiklal marşı
B) Türk Bayrağı
C) Türkiye Cumhuriyeti
D) Gençliğe hitabe 
Cevap: B

10) Aşağıda verilen kelimelerin anlamlarını yanlarına yazınız. 
1.الكمبيوتر: 
2: سيارة :
3. صالة الرياضة :
4. مكتبة :
5. تركيا :

Cevap: 1: Bilgisayar — 2: Araba — 3: Spor salonu — 4: kütüphane — 5: Türkiye

BENZER YAZILAR

1 Response

  1. Sanane dedi ki:

    Cevapları sonradan açılcak şekilde ols adaha iyi olurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

7 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.