2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 6. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu Okul Sağlığı Planı Açık Uçlu 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6. Sınıf Hukuk ve Adalet 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) Açık Uçlu 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 2023-2024 11. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Kuranı Kerim Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sözel Testi İndir Başöğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı 2023 MEB 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Sağlık Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu)

7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Arapça DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıda verilen fiillerden hangisi olayın daha yaşanmamış olduğunu bildirir?
A) مستقبلي
B) رأيت
C) أنا أقود
D) قال

Cevap: A

 

2) Aşağıda verilenlerden hangisi tür bakımından diğerlerinden farklıdır?
A) سيارة
B) ترام
C) مدرسة
D) كبار السن

Cevap: D

 

3) Aşağıdakilerden hangisi bir sıfat değildir?
A) بسرعة
B) بطيء
C) جميل
D) قلم

Cevap: D

 

4) “طويل” kelimesinin zıt anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) باختصار
B) شاب
C) بسرعة
D) جميل

Cevap: A

 

5) “Karnesinde altı tane zayıf getirdi.” Cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
A) تلقى التقدير في كارنيس.
B) أحضر ستة في سلالته.
C) جلب عشرة نقاط ضعف في سلالته.
D) وقال انه لم يحصل كارنيس.

Cevap: B

 

6) Aşağıda verilenlerden hangisi soru tümcesi değildir?
A) الذي
B) متى
C) جئت
D) كيف

Cevap: C

 

7) كان من المفترض أن تناول العشاء
Cümlesinde zaman bildiren kelime hangisidir?

A) عمي
B) مساء
C) جاء
D) هنا

Cevap: B

 

8) Aşağıdakilerden hangisi verilen kelimelerden değildir?
جذاب — العمل الدؤوب — آسف

A) Hızlı
B) Sevimli
C) Çalışkan
D) Üzgün

Cevap: A

 

9) اثنا عشر + خمسة =؟
İşleminin sonucu kaçtır?

A) 10
B) 15
C) 17
D) 19

Cevap: C

 

10) “Bu ağaç çok uzun” cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
A) هذه الشجرة متموج جدا
B) هذه الشجرة قديمة جدا
C) هذه الشجرة طويلة جدا
D) هذه الشجرة واسعة جدا

Cevap: C

 

11) Aşağıdaki kelimelerden hangisi önüne geldiği ismi nitelendirir?
A) قلم
B) قديم
C) سجادة
D) مدرسة

Cevap: B

 

12) “والدي أصغر سنا من والدي.” cümlesinin Türkçe anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Babam annemden daha uzundur.
B) Annem babamdan daha gençtir
C) Annem babamdan daha uzundur.
D) Babam annemden daha gençtir.

Cevap: B

 

13) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlarını yanlarına yazınız.
1. جميل : ………………….
2. بسرعة : ………………….
3: عظيم : ………………..
4. ارتفاع : ……………….

Cevap: 4:منخفض3:–صغير2:– بطيء1: — قبيح

 

14) Derste öğretmenine soru sormak isteyen Halis aşağıdakilerden hangisini kullanırsa soru cümlesi oluşturabilir?
A) فهمت
B) كيف
C) كتابي
D) تنفس

Cevap: B

 

15) مدرستنا بعيدة جدا.
Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Okulumuz çok yenidir.
B) Okulumuz çok eskidir.
C) Okulumuz çok uzaktadır.
D) Okulumuz çok yakındadır.

Cevap: C

 

 

Arapça Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

İNDİR

 

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − 8 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.