7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Arapça DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Aşağıda verilenlerden hangisi tür olarak diğerlerinden farklıdır?
A) أنا
B) نحن
C) هم
D) منزل

Cevap: D

 

2) كنت مزعج جدا عندما سمعت لها Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Babası duyunca çok sinirlenmiş
B) Annesi duyunca çok sinirlenmiş
C) Annesi durmadan sinirlenmiş
D) Annesi duyunca utanmış

Cevap: B

 

3) وقد قام بواجبه على الإنترنت. Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ödevini kitaptan araştırmış
B) Ödevini arkadaşından almış
C) Ödevini internetten araştırmış
D) Ödevini tamamlamamış

Cevap: C

 

4) أنا في المدرسة المتوسطة. Cümlesinin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ben okuyorum
B) Ben ortaokulda okuyorum
C) Ben kitap okumayı seviyorum
D) Ben ilkokulda okuyorum

Cevap: B

 

5) أحب الكتب كثيرا Cümlesinin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kitapları seviyorum
B) Yemek yemeyi seviyorum
C) Gezmeyi seviyorum
D) Ben ilkokulda okuyorum

Cevap: A

 

6) Aşağıda verilen cümlelerin anlamlarını altlarına yazınızı.
1. أعطى المعلم الكثير من الواجبات المنزلية.

2. الكتب في مقعد السيارة.

Cevap: 1: Öğretmen çok ödev verdi — 2: Kitaplar arabanın koltuğunda

 

7) Aşağıdaki soruları Arapça olarak cevaplayınız.
1. أي نوع من الصف سوف تذهب؟

2. ما الوقت الذي تستيقظون فيه في الصباح؟

Cevap: 1: Kaçıncı sınıfa gidiyorsun? 7 — 2: Sabahları kaçta uyanırsın? 08:00

 

8) إنه متأخر للدرس. cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öğretmen ödev verdi
B) Okula geç kaldı
C) Okula geldi
D) Okulda uyuya kaldı

Cevap: B

 

9) العلم التركي sözcük gurubu aşağıdakilerden hangisidir?
A) İstiklal marşı
B) Türk Bayrağı
C) Türkiye Cumhuriyeti
D) Gençliğe hitabe

Cevap: B

 

10) Aşağıda verilen kelimelerin anlamlarını yanlarına yazınız.
1.الكمبيوتر:
2: سيارة :
3. صالة الرياضة :
4. مكتبة :
5. تركيا :

Cevap: 1: Bilgisayar — 2: Araba — 3: Spor salonu — 4: kütüphane — 5: Türkiye

 

 

Arapça Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/7.-sınıf-arapça-yazılı-soruları-ve-cevapları-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

 

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.