6. Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 12. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Peygamberiminiz Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 11. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Sınav Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5.Sınıf Sosyal Bilgiler 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 12. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 10. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 12. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 5. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu

6. Sınıf Yapım Eki Nedir? Çekim Eki Nedir? Test Soruları 2018-2019

6.SINIFLAR ÇEKİM EKLERİ VE YAPIM EKLERİ TEST SORULARI ve CEVAPLARI

1-Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerden hangisinin kökü isimdir?

A) Pazar gününün kapalı havası canımısıktı.

B) Mart, kapıdan baktırır; kazma kürek yaktırır.

C) İndirimli satışlar dün başladı.

D) Denizin tuzlu suyu ağzına doldu.

 

2-Aşağıda verilen kelimelerin hangisi kök bakımından diğerlerinden farklıdır?

A) Sarardım

B)Çalışmalıyım

C) Hastalanmış

D) Dertleşiyoruz

 

3-Aşağıdakilerden hangisi “kök “durumunda olan bir sözcüktür?

A) Yazlık

B) Simitçi

C) Balık

D) Bilgi

 

4-Aşağıdaki kelimelerden hangisinin kökü isimdir?

A) kitaplık

B) çalışkan

C) gezgin

D) durak

 

Bazı kökler, hem isim kökü hem de fiil kökü (ortak kök) olarak kullanılabilir.

5-Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisinde bu kurala uygun bir kullanım vardır?
A) Onun kim olduğunu bilmeden ileri geri konuşuyor.
B) Boyacılar bugün işi bitiremeyecekler.
C) Bütün bu olup bitenleri senin aklın alıyor mu?
D) Okulda büyük bir gezi düzenlendi.

 

6-Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi farklı bir yapım eki almıştır?

A)Satıcıyailgi göstermedi.

B) görücüusulüyle evlenmiş.

C) Dikkat et, kırıcı oluyorsun.

D) Yolcu henüz gelmedi.

 

7-Aşağıdaki kelimelerin hangisi birden çok yapım eki almıştır?

A) imzalandı

B) zorluk

C) aralık

D) toprakladı

 

8-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türemiş sözcük yoktur?

A) Küçük kız taşlık yoldan geçerek ormanlık alana vardı.

B) Adamlardan biri yolun ortasında durdu.

C) Küçük kız kulübeye vardığında kulübenin kapısının kilitli olduğunu gördü.

D) Sana hediyelik kalemler verecekmiş.

 

9Aşağıdaki sözcüklerin hangisi hem yapım hem çekim eki almıştır?

A) Kitaplıklar

B) Bilgisayar

C) Kalemlik

D) Ağaçtan

 

10-Altı çizili sözcüklerin hangisi hem yapım hem çekim eki almıştır?

A) Kalemlerimden birini sen al.

B) Tahtayınöbetçi sildi.

C) Öğrenciler ödevlerini getirdiler.

D) Sınıfımızda kitaplık bulunuyor.

 

11-Aşağıdaki kelimelerden hangisi sadece çekim eki almıştır?

A) yazılarında

B) gözlemledi

C) bilgin

D) alırsın

 

12-Aşağıdakilerden hangisi çekim eki almamıştır?

A) çocukluk

B) yollar

C) evim

D) ağaçta

 

13-Aşağıdaki eklerden hangisi, “odun” sözcüğünün anlamını değiştirir?

a) –lar

b) -cu

c) -dan

d) –a

14-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türemiş sözcük kullanılmamıştır?

A) Bazı çiçekler tıpta da kullanılır

.B) Derslerini her gün keyifle çalışır.

C) Bu yapıt sizin de ilginizi çeker.

D) Bahçemizde bir eğlence düzenledik.

 

Cevaplar 1-B 2-B 3-C 4-A 5-B 6-D 7-A 8-B 9-A 10-C 11-D 12-A 13-B 14-B

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

87 + = 88

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.