2023-2024 5. Sınıf Açık Uçlu Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Bilişim Teknolohileri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 12. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları MEB 2023 Kasım Ayı LGS Örnek Soruları Sayısal Testi İndir Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 10. Sınıf Felsefe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Kültür ve Medeniyetimiz 1. Dönem 2. Yazılı Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 8. Sınıf Kuranı kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 5. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 2023-2024 5. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 12. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu (Açık Uçlu) 10. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 6. Sınıf Türkçe (Anka Yayınları) Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 9. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024

6 Sınıf Temel Dini Bilgiler 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları İndir

Temel Dini Bilgiler 6 Sınıf  2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları İndir

6.sınıf temel dini bilgiler yazılı soruları, 2.dönem temel dini bilgiler 6.sınıf 2.yazılı soruları, 6.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 2.yazılı

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Tahnîk, akika, kulağına ezan okuma gibi davranışlar aşağıdaki yaşam olaylarından hangisi ile ilişkilidir?
A) Doğum
B)Ölüm
C) Hastalık
D)İhtiyarlamak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıdakilerden hangisi imama uyma şartlarından birisi değildir?
a. secdeye imamdan önce gitmek.
b. imama uydum diye niyet etmek.
c. imam ile aynı mekanda olmak.
d. imam ile aynı namazı kılmak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) “İslam dininde iman’dan sonra, ikinci olarak namaz emri gelir. Peygamberimiz namazı müminin miracı (Allah’ın yanına yükselmesi) ve cennetin anahtarı olarak tanımlamaktadır. Yine Peygamberimiz namazı gözümün nuru diye tanımlamıştır. Allah’ın en çok sevdiği amel (iş) namazdır.”
Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi namaz için söylenemez?

A) İslam’ın ikinci emridir.
B) Namaz insanı cennete götürür
C) Namaz kılmayıp daha sonra kaza edebiliriz
D) Namaz Allah’ın en sevdiği ibadettir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) İslam’a göre aşağıdakilerden hangisinin yenilmesi haramdır?
a) Kendiliğinden ölmüş inek
b) Avlanarak vurulmuş tavşan
c) Kurban eti
d) Geyik eti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

5) Sabah ezanına aşağıdaki cümlelerden hangisi ilave edilir?
a)Kad kameti’ssalah
b)Esselatu hayrun minen-nevm
c)La havle vela kuvvete illa billah
d)Esselamu aleykum ve rahmetullah

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Peygamber Efendimizin çok sevdiği ve onlara karşı davranışlarıyla bizlere örnek olduğu torunları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
a) Hasan – Hüseyin
b) Ebubekir – Ömer
c) Fatıma – Zeynep
d) Hatice – Aişe

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Namazda ayakta durmak
Namazda örtülmesi gereken yerleri örtmek
Yukarıdaki ifadelerin adları hangi şıkta sırasıyla verilmiştir?

a)Kıyam-Hadesten taharet
b)Rüku-Kıraat
c)Secde-Necasetten taharet
d)Kıyam-Setr-i avret

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) Cennetin başındaki melek………………cehennemim başındaki melek…………dır. Boşluklara sırasıyla ne gelmelidir?
A)Malik-Melik
B)Rıdvan-Malik
C)İsrafil-Mikail
D)Malik-Rıdvan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Yüce Allah’ın kendi kendine var olması, varlığında hiçbir varlığa ihtiyaç hissetmemesi anlamındaki sıfat hangisidir?
A) Kıyam bi nefsihi
B) Tekvin
C) Beka
D) Muhalefet’ün lil Havadis

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi zati sıfatlardandır?
a)Semi(Her şeyi duyması)
b)Beka(Sonsuz olması)
c)İlim(Her şeyi bilmesi)
d)Basar(Herşeyi görmesi)

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızdabir sevgi ve merhamet var etmesi de onun delillerindendir.”(Rûm suresi 21. ayet.)
Yukarıdaki ayette aşağıdaki görüşlerden hangisine değinilmemiştir?

a) Eşler birbirleriyle huzur bulur.
b) Eşler aynı türden yaratılmıştır.
c) Eşler arasında sevgi ve merhamet vardır
d) Eşler bir bütünün parçaları gibidir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) Sünnet namazlardan olan teravih namazı genellikle kaç rekat kılınır?
a. 13
b. 20
c. 33
d. 10

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi namazla ilgili bir kavram değildir?
a. kıyam
b. kıraat
c. tavaf
d. ruku

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi cinlerin özelliklerinden değildir?
A)Müslüman ve kâfirleri vardır
B)Yeme içme özellikleri vardır
C)Peygamberimiz cinlere de gönderilmiştir
D)Ne kadar yaşayacaklarını bilebilirler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi şeytanın özelliklerinden değildir?
A)Allah’a isyan etmiştir
B)Daha önce meleklerdendi
C)Kıyamete kadar süre verilmiştir.
D)Sadece vesvese(yönlendirme) verir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) İslam’a göre aşağıdakilerden hangisinin yenilmesi haram değildir?
a) Av eti
b) Akıtılmış kan
c) Leş
d) Domuz eti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisine zekat verilemez?
a) Yoksullar
b) Yolda kalmışlar
c) Amca- Hala
d) Anne- Baba

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) Aşağıdakilerden hangisi Allah cc zati sıfatlarından biri değildir?
A) Hayat
B) vücut
C) kıdem
D) beka

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi cenaze namazı için söylenemez?
a) 2 rekattır.
b)Farz-ı kifayedir.
c)Rükusu yoktur.
d)Secdesi yoktur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi cemaatle namaz kılmanın faydalarından biri değildir?
a. insanlarla tanışıp kaynaşma
b. dini sohbet imkanı kazanma
c. gıybet etme imkanı elde etme
d. namazdan daha fazla feyiz alma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]
Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Aşağıdaki bağlantıdan 6.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 3 = 3

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.