Açık Uçlu 8. Sınıf İnkılap Tarihi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 5. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 7. Sınıf Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 6. Sınıf Masal ve Destanlarımız 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf Kimya Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Görgü Kuralları 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 11. Sınıf Matematik 1. Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu Açık Uçlu 6. Sınıf Temel Dini Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Açık Uçlu 9. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8.Sınıf Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazılı 2023-2024 Açık Uçlu 10. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf İngilizce 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu (Açık Uçlu) 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 5. Sınıf Kuranı Kerim 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 11. Sınıf Biyoloji Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 9. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 5. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024

6.Sınıf Temel Dini Bilgiler 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2019

Temel Dini Bilgiler 6.Sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları 2018 2019

temel dini bilgiler 6.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, 6 sınıf temel dini bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları indir, 6.sınıf yazılı testi çöz

…………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Melek cin ve şeytanın özellikleri beraber düşünüldüğünde aşağıdaki hadislerden hangisi melek cin ve şeytanın ortak özelliğidir?
A) Nurdan yaratılmışlardı
B)Dumansız ateşten yaratılmışlardır
C) Gaybı bilemezler
D) Hızlı hareket edeler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

2) Aşağıda verilenlerden hangisi melekler ile ilgili yanlış bir bilgidir?
A)Allah’ın vermiş olduğu görevleri yerine getirirler
B)Nurdan yaratılmış varlıklardır
C)Günah işlemezler
D)Sayıları Kur’an’da bildirilmiştir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

3) Namazla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Rükuda “subhane rabbiyel azim” denir.
b)Namaza “Allahu Ekber” diyerek başlanır.
c)Subhanekeden sonra herhangi bir sure okunur.
d)Secdede “subhane rabbiyel ala” denir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Cuma namazının farz olmasının şartlarından biri değildir?
a)Erkek olmak
b)Hür olmak
c)Ergin olmak
d)Kadın olmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdakilerden hangisi ailede mutluluğun temellerinden değildir?
a) Karşılıklı sevgi ve saygı
b) Şiddete başvurmak
c) Kendimizi karşımızdakinin yerine koymak
d) Karşılıklı güven ve sadakat

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Lailahe illallah muhammedün resullullah. Zikrine ne denir?
a) namaz
b) kelimeişahadet
c) kelimeitevhit
d) salavat

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi “… Mallarınızı,aranızda haksız ve haram yollarla yemeyin.” (Nisa219) ayetinde yasaklanan davranışlardan değildir?
a) Rüşvet alıp vermek
b) Faiz alıp vermek
c) Kumar oynamak
d) Alın teriyle çalışıp kazanmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın zati sıfatlarından değildir?
A)Beka
B)Kıyam bi nefsihi
C)Kıdem
D)İlim

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) ► Doğa olaylarını düzenleme ve idare etmek
► Allah’ın emir ve yasaklarını peygamberlere bildirmek
► Dünya hayatı sona eren insanların canını almak
Yukarıdaki görevler ile aşağıdaki melekleri eşleştirdiğimizde hangisi boşta kalır?

A)İsrafil
B)Mikail
C)Azrail
D)Cebrail

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

10) Kabirde soru soracak meleklerin adı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Kiramen katibin
B)Hafaza melekleri
C)Münker -Nekir
D)Yazıcı melekler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdaki şıklardan hangisi ikindi ve yatsının 4 rekatlık sünnetlerinin ilk oturuşunda okunan dua veya dualardır?
a)tahiyyat
b)tahiyyat-salli-barik
c)tahiyyat-rabbena
d)tahiyyat-salli-barik-rabena

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

12) Hasan: Biz Ramazan ayında Umre yapacağız.
Hüseyin: Babamlar Hacc ibadetinin yapmak için Kurban bayramında Mekke’de olacak
Ali: Biz bu sene Ramazan ayında farz olan Hacc ibadetimizi yapacağız.
Fatıma: Hacc ibadeti Kurban bayramı günlerinde yapılır.
Yukarıda 4 arkadaştan hangisi bize yanlış bilgi vermektedir?

a) Hasan
b) Ali
c) Hüseyin
d) Fatıma

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan durumlardan biri değildir?
a)Namazda bilerek yemek ve içmek
b)Namazda gülmek
c)Özür yokken kıbleye sırtını çevirmek
d)Namazda öksürmek ve hapşırmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) 1. Namazda gülmek ,konuşmak.
2. namazda bir farzı terk etmek
Yukarıdaki durumlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a. namazı bozan durumlardır.
b. Namazın farzlarıdır.
c. Namazın kılınmadığı zamanlardır.
d. Namaz vakitleridir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi aile içi sağlıklı iletişim ve empatiye örnek verilemez?
a) Sofranın toplanmasında annemize yardım etmek
b) Kardeşlerimizin eşyalarını izinsiz almamak
c) Kardeşlerimizle güzel geçinmek
d) Babamızla bağırarak konuşmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıda Allah cc subuti sıfatları ve anlamları verilmiştir.Hangisi yanlış eşleştirilmiştir?
a) hayat: Allah diri ve daimdir
b) ilim: Her şeyi duyandır.
c) Basar: her şeyi görendir.
d) kudret: Her şeye gücü yeter.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) “Kıyamet gününde insanların Allah katında derecesi en kötü olanı, karı koca sırrını yayan kimsedir.” hadisi hangi konu ile ilgilidir?
a) Öğrencinin öğretmenine karşı görevleri
b) İşverenin çalışanlarına karşı görevleri
c) Eşlerin birbirine karşı görevleri
d) Öğrencilerin birbirilerine karşı sorumlulukları

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.nisa 136 Yukarıdaki ayette rabbimiz inanmamızı istediği esaslardan hangisine ilk sırada yer vermiştir?
a) peygamberlere iman
b) Allah’a iman
c) kitaplara iman
d) meleklere iman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Sünnet namazlar kaza edilmezken belli bir vakte kadar kaza edilebilme imkanı olan namaz aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sabah namazının sünneti
b. Öğle namazının sünneti
c. yatsı namazının sünneti
d. akşam namazının sünneti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi müekked sünnetlerden biridir?
a)İkindinin sünneti
b)Abdest namazı
c)Yatsının ilk sünneti
d)Sabahın sünneti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 6.sınıf temel dini bilgiler yazılı soruları ana kategorisinin 6 sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 2.yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 6 sınıf temel dini bilgiler 2 dönem 2 yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 6.sınıf temel dini bilgiler 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 1 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.