6.sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları 2019

2019 6.sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları

Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları, Temel Dini Bilgiler 6.sınıf 2 dönem 1 yazılı soruları indir, Temel Dini Bilgiler 6.sınıf testi

…. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:……

NO:…..

1) Aşağıda isimleri verilen peygamberlere gönderilen ilahi kitapları karşılarına doğru bir şekilde yazınız? 
Hz. Musa (a.s) ………………….
Hz. Davud (a.s) ……………………
Hz. İsa (a.s) …………………
Hz. Muhammed (s.a.v)………………….

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

2) .I- Allah birdir, eşi ve benzeri yoktur.
II- Allah her şeyin yaratıcısıdır.
Yukarıdaki bilgilerin doğruluğuna inanan bir kimse aşağıdaki inanç esaslarından hangisini gerçekleştirmiştir?

a) Allah’a iman
b) Peygamberlere iman
c) Ahiret gününe iman
d) Meleklere iman

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Allahın muhterem kıldığı cana………….? İsra suresi 33
Ayeti tamamlayınız.

a. kıymayın
b. Yazık etmeyin
c. işkencede bulunmayın
d. Hainlik etmeyin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Namazların hükümlerine göre çeşitleri vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu çeşitlerinden biri değildir. 
A) Farz
B) Vacip
C) Müekked
D) Nafile

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle tamamlayınız.
a. Teravih namazı……………ayında kılınır.
b. Namazı usulune uygun hareketlerle, acele etmeden kılmaya……………………denir.
c. Namazı bozan durumlardan bir tanesi……………………….
d. Allah’a ortak koşan kişiye……………………….denir.
e. Allah’ı inkar eden kişilere………………………denir.
f. İlk ezanı okuyan kişi………..……
g. Vitir namazında okunan dualara ………………………denir
h. Ezan okuyan kişiye………………………
i. Namazda örtülmesi gereken yerlerin örtülmesine…………………denir.
j. Namazın içindeki farzlardan biri………………………….

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdaki ifadelere ‘’D’’doğru veya ‘’Y’’ yanlış ibarelerini koyunuz.

‘Emr-i bil maruf,nehyi anil münker’,’ iyiliği emredip kötülükten sakındırmak’ demektir.

Namazda ses çıkarmak, gül­mek namazı bozan durumlardandır.

Vitir Namazı, vacip bir namazdır.

Cuma namazı, ikindi namazı vaktinde kılınır.

Namazın her rekatında sübhaneke duası okunur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) Ezandaki la ilahe illallah ne anlama gelir?
a. Allahtan başka ilah yoktur
b. Namazı kılın
c. Namaz başladı
d. Namaz uykudan hayırlıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi gece bir süre uyuduktan sonra kalkıp kılınan namazdır?
a. Kuşluk namazı
b. Tahiyyetül mescid namazı
c. Abdest namazı
d. Teheccüd namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi müstakil namazlardan değildir ?
A) Teheccüd namazı
B) Kuşluk namazı
C) Evvabin namazı
D) Tahiyyetül mescid namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimeler ile doldurunuz.
veda –bayram- kunut-malın –setriavret- güzel terbiyeden –nafile-kametin– kan davaları-

“Hiçbir baba, çocuğuna, ………..…………… daha üstün bir hediye veremez.” (Hadisişerif)
Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatı boyunca birçok hak ve özgürlüğün kısıtlanmaması için mücadele etti.

Ömrünün sonlarına doğru …………….…… Hutbesi’nde bir ömür oluşturmaya çalıştığı ilkeleri
özetledi.
Peygamberimiz (s.a.v.) yaşama hakkını tehdit eden cinayet ve ………….…………. nın yasaklandığını şöyle ifade etmiştir: “Ashabım! Dikkat ediniz, cahiliye döneminden kalma bütün
âdetler kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Cahiliye devrinde güdülen ………..………. da tamamen kaldırılmıştır.
Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de “Ölçüyü ve tartıyı adaletle tam yapın.” (Enam suresi, 152.
ayet)buyurmuştur. Bu ayet İslam dininin …………..……. dokunulmazlığına verdiği önemi ve hile ile başkalarını kandırmanın haram olduğunu gösterir.
Namazda örtülmesi gereken yerlerin örtülmesine……………………denir.

Farz namazların başında okunan …………..………. in sözleri ezanla benzerlik gösterir.

Yılda iki defa kılınan, vacip olan namaza, ………………………. namazı denir.
Farz-vacip dışında kalan ve Resulullah’ın (s.a.v.) kıldığını bildiğimiz na­mazlara …………… denir.
Günlük namazlarda sadece vitir namazında okun……………………………………………….dır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

11) Namazda imam olacak kişide olması tercih edilen özelliklerden değildir? 
A)Müslüman olmak
B) Akıl sahibi olmak
C) Erkek olmak
D)Telaffuzu önemsememek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Bayram namazının kılınış hükmü aşağıdakilerden hangisidir?
a- Farz
b- Vacib
c- Sünnet
d- Nafile

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

13) Namaz kılarken ayakta durmak demek ne anlama gelir?
A) Kıyam
B ) Kıraat
C) Rüku
D) Secde

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Kişi ölse bile sevabını almaya devam ettiği amellere …………denir. Boşluğa gelmesi uygun olan kelime nedir?
a. sadaka
b. Fıtır
c. sadaka i cariye
d. zekat

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Yüce Allah’ın izniyle Peygamberlerin göstermiş oldukları olağan üstü olaylara ne denilir?
A) Tebliğ
B) Mucize
C) Keramet
D) İşaret

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın zati sıfatlarından birisi değildir?
A) Vücut
B) Beka
C) Kıdem
D) Kelam

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdakilerden hangisi nafile namazdır?
a. Evvabin namazı
b. Vitir namazı
c. Bayram namazı
d. Cenaze namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

18) Bayram ve vitir namazları hangi namaz çeşidine girer?
a. farz
b) sünnet
c) farzı ayn
d)vacip

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdaki namazların karşılarındaki boşluğa toplam kaç rekat olduğunu yazınız
SABAH NAMAZI

ÖĞLE NAMAZI

İKİNDİ NAMAZI

AKŞAM NAMAZI

YATSI NAMAZI

TERAVİH NAMAZI

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D) yanlış olanların başına (Y) koyunuz ? 

Allah insanları ve cinleri ibadet etmeleri için yaratmıştır.

Kıraat namazda bir süre ayakta durmak demektir.

Müslüman olsun yada olmasın herkese namaz farzdır.

Niyet etmek namazın rükunlarından biridir.

Kıyam namazın rükunlarından biridir.

Farz-ı kifaye olan tek namaz cenaze namazıdır.

Kabirde hesap sormakla görevli melekler münker ve nekirdir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]
Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/03/6_sinif-Temel-Dinî-Bilgiler2_donem-1.sinav_-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”6.sınıf Temel Dini Bilgiler 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları 2019Şimdi İndir”]

 

 

Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

2 Responses

  1. Gul dedi ki:

    Oleyyy de cvp yazmıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.