6 Sınıf Hz Muhammedin Hayatı 2 Dönem 2 Yazılı Soruları 2018 2019

Hz. Muhammedin Hayatı 2.Dönem 6.Sınıf 2.Yazılı Soruları ve CEVAPLARI 2019

6.sınıf peygamberimizin hayatı 2.dönem 2.yazılı soruları, 6 sınıf hz muhammedin hayatı 2 dönem 2 yazılı soruları, 6.sınıf hz muhammedin hayatı yazılı soruları indir

…………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF PEYGAMBERİMİZİN HAYATI DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Aşağıdakilerden hangisi peygamber efendimizin çocuklara karşı gösterdiği davranışlardan değildir.
A) Erkek çocukları kız çocuklardan daha çok severdi.
B) Karşılaştığı çocuklara selam verirdi.
C) Çocuklarla oynar onlara şakalar yapardı.
D) Hal ve hatırlarını sorar, sorunları ile ilgilenirdi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Allah yeryüzünde halife olarak insanı yaratacağını söyleyince melekler ne demişlerdi?: “
A Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?…”
B)Çok iyi olur
C)Biz de öyle düşündük
D)Sen ne dersen o olur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

3) Hangisi Hz. Muhammed aleyhisselamın evine alıp büyüttüğü çocuklardan biri değildir?
A)Hz. Ali
B)Hz. Cafer b. Ebu Talip
C)Hz. Zeyd b. Harise
D)Hz. Enes b. Malik

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

4) Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)bir şey ikram edileceği
zaman önceliğin kimlere verilmesini isterdi

a)Erkeklere
b)Kadınlara
c)Yaşlılara
d) Çocuklara

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)günlük hayatta mutlaka söylenmesini istediği bazı özel sözleri de hatırlatırdı.
Bunlar aşağıdakilerden hangisidir?

a)Besmele çekmek
b)Bir işi yapmaya niyetlenirken “İnşaallah”,
c)Hoşa giden bir şey için “Maşaallah”
d)Hepsi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Peygamber Efendimiz şaka yapardı fakat şakasına asla…..….…………….. katmazdı.
a)Nezaket
b)Sempati
c)Saygı
d)Yalan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Sahabiler Peygamberimizin taktığı isimlerle anılmaktan mutluluk duyarlar, unvanlarını isimlerine tercih ederlerdi.
Toprakta yattığı için yüzünde toprak izi çıkan ve bu yüzden Peygamberimizin (s.a.v) “Ebu Turab” dediği sahabi kimdir?

a) Hz. Ebubekir
b) Abdurrahman b. Avf
c) Hz. Ali
d) Hz. Aişe

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdaki hadislerden hangisi ‘’küçükleri sevmek ,büyükleri saymak’’başlığı altına giremez
a)Küçüklerine merhamet etmeyen,büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir.
b)Yaşlılara saygılı davranan kimselere Allah mutlaka yaşlandığında hürmet edecek birini var eder.
c)Peygambermizin torunlarını sırtına alıp onlarla eğlenmesi.
d)’’Sağ elime güneşi,sol elime ayı verseler bu davadan vazgeçmeyeceğim ‘’demesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Ebu Talip ticaret yapmak amacıyla gittiği Şam seyahatlerinden birinde yeğeni Muhammed’i de yanında götürdü. Peygamberimiz bu sırada on iki yaşındaydı. Şam’ın Bursa kasabasının dışında . . . . . . . . . . adında Hristiyan bir rahip yaşıyordu. Ebu Talip’e Muhammed’i Şam’a götürmemesini istedi.
A)Buhari
B)Buğra
C)Basra
D)Bahira

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

10) “Bir Müslümanın diğer bir Müslümanı korkutması. . . . . . . . . . . . . . . . . . .” Hz. Muhammed Aleyhisselam.
A)Güzel bir şaka sayılır
B)Gereklidir
C)Gereksizdir
D)Helal olmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Peygamber Efendimiz nasıl bir insandı?Bilgi veriniz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdaki hadislerden hangisi diğerlerinden farklı bir konudadır.
A)Müminler birbirlerini sevmekte birbirlerini korumakta bir vücuda benzer.
B) Bir kimse bir Müslümanın kusurunu örterse Allah da onun dünya ve ahiretteki kusurlarını örter.
C) Yaşlılara saygılı davranan kimselere Allah mutlaka yaşlandığında hürmet edecek birini gönderir.
D) Kardeşinizle aranızın kötü olmasından sakınınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) Peygamber Efendimizin (as) doğum ve vefat tarihleri aşağıdaki şıkların hangisinde doğru verilmiştir? 
a) 572-632
b) 571- 632
c) 569- 631
d) 571- 630

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Hz.Peygamber(s.a.v)şöyle buyurmuştur:“Allah’ın rızası ………… rızasından geçer. Allah’ın memnuniyetsizliği de . ………………. memnu­niyetsizliğinden geçer.”
Boşluklara aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a)Babanın
b)annenin
c)Dedenin
d) Kardeşin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

15) Hz. Peygamber bir gün sahabilerle sohbet ederken,
“Burnu sürtülsün, burnu sürtülsün, burnu sürtülsün.” buyurdu.
“Kimin burnu sürtülsün ey Allah’ın Resûlü?” diye sorulunca şu açıklamada bulundu:
…………….
Peygamberimizin (s.a.v) burnu sürtülsün dediği kimse hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

a) Namazlarını cemaatle kılmayan kimse
b) Çocuklarına şefkat göstermeyen baba
c) Misafirine ikramda bulunmayan ev sahibi
d) Anne babasının yaşlılığında cenneti hak edemeyen kişi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) “Allah’ın rızası babanın rızasından geçer. Allah’ın memnuniyetsizliği de babanın memnuniyetsizliğinden geçer.”
Hadis-i Şerifi hangi konu ile doğrudan ilgilidir?

a) Anne babanın çocuklarına karşı sorumlulukları
b) Kardeşler arasında ilişkiler
c) Çocukların anne babalarına karşı sorumlulukları
d) Akrabalar arası ilişkiler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıdaki hadislerden hangisi farklı bir konudadır?
a) “Sizden biriniz kendisi için sevip istediği şeyi kardeşi için de sevip istemedikçe gerçek anlamda iman etmiş olmaz.”
b) “İnsanların size nasıl davranmalarını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. O halde kendine yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma. Kendine yapılmasını istediğin şeyi sen de başkasına yap.”
c) “Yiyiniz, içiniz, sadaka veriniz ve giyininiz. Ancak kibirlenmeyin ve israf etmeyiniz. Şüphesiz Allah nimetinin eserini kulunun üzerinde görmek ister.”
d) “(Kardeşinizle) aranızın kötü olmasından titizlikle sakınınız.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

18) )Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sergilediği bir davranış olamaz?
a) Aile bireylerinin sorunlarını dinlerdi.
b) Çocukları ve torunlarıyla şakalaşırdı.
c) Çocukları arasında ayrım yapardı.
d) Çocuklarının hatalarını bağışlardı.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangisi insanlara nazik ve ince davranmak, görgü kurallarına uymak gibi anlamlara gelir?
a)Nezaket
b)Sevgi
c)Samimiyet
d)Sempati

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi anne babanın çocuklarına karşı görevlerinden biri değildir?
a)Onlara güzel terbiye vermek
b)Onlara adaletli davranmak
c)Onlara güzel bir isim vermek
d)Onların her istediğini yapmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim
Bu yazılı kağıdı 6.sınıf hz muhammedin hayatı yazılı soruları ana kategorisinin 6 sınıf hz muhammedin hayatı 2.dönem 2.yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 6 sınıf hz muhammedin hayatı 2 dönem 2 yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 6.sınıf hz muhammedin hayatı 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/6_sinif-Peygamberimizin-Hayatı2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

43 − = 38

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.