7. Sınıf Afet Bilinci 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 6. Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Kuranı kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 12. Sınıf Tarih 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 8. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 10. Sınıf Din Kültürü Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 7. Sınıf Kuranı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 9. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 10. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Matematik Ülke Genelinde Yapılacak Ortak Sınav Konuları 26 Aralık 2023 (Açık Uçlu) 9. Sınıf Fizik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 5.Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları Açık Uçlu Açık Uçlu 10. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu) 10. Sınıf Biyoloji 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023 Okul Sağlığı Planı 9. Sınıf Coğrafya 1. Dönem 1.Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 2023-2024 Açık Uçlu 6. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 6. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 6. Sınıf Afet Bilinci 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023 Açık Uçlu 8. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 8. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (Açık Uçlu) 2023-2024 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem 1.Yazılı Açık Uçlu 7. Sınıf Matematik Açık Uçlu 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 Açık Uçlu 7. Sınıf Çevre Eğitimi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 2023-2024 5. Sınıf Arapça 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024 7. Sınıf İngilizce 1. Dönem 2.Yazılı Soruları Açık Uçlu 9. Sınıf Kimya 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2023-2024 (Açık Uçlu)

6.sınıf Fen Bilgisi 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları 2018-2019

 2018-2019 6.sınıf Fen Bilgisi 2.dönem 1.yazılı soruları ve cevapları

6.sınıf Fen Bilgisi 2.dönem 1.yazılı soruları, 6.sınıf Fen Bilgisi 2 dönem 1 yazılı soruları indir, 6.sınıf Fen Bilgisi testi

…… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI 

AD-SOYAD:…..

NO:..

1) Kömürün yer altından yer yüzüne çıkarıldığı bölgelere …………………. denir.
Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

A) Taş ocağı
B) Maden ocağı
C) Kömür işletmesi
D) Yeraltı işletmesi

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) Maddelerin yanabilmesi için maddenin içerisinde bulunduğu ortamda hangi gaz olması gerekmektedir?
A) Karbondioksit
B) Oksijen
C) Azot
D) Kükürt

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Aşağıda verilenlerden hangisi fosil yakıt değildir?
A) Doğal gaz
B) Odun
C) Kömür
D) Petrol

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdakilerden hangisi yakıtların kullanım alanlarından değildir?
A) Bina ısıtmak için
B) Araba ve uça enerjisi için
C) Doğaya oksijen salmak için
D) Elektrik üretmek için

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Aşağıdaki maddelerden hangisi yalıtkandır?
A) Gümüş
B) Demir
C) Seramik
D) Civa

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

6) Elektrik kablolarının dışının plastikle kaplanmasının sebebi hangisidir?
A) Yalıtkan olması
B) Kablonun kırılmasını önlemesi
C) Kabloya genleşme özelliği vermesi
D) Kablonun daha güzel görünmesi

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıda verilenlerden hangisi katı yakıtlar arasında gösterilemez?
A) Linyit
B) Taş kömürü
C) Benzin
D) Antrasit

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Çoğunlukla termik santrallerde elektrik üretmek için kullanılan katı yakıt aşağıdakilerden hangisidir?
A) Taş kömürü koku
B) Odun
C) Linyit
D) Antrasit

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

9) Petrol ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
A) Sıvı yakıtları içerisindedir.
B) Bulunduğu yere sondaj vurulur.
C) Yalnızca karada bulunur.
D) Jeologlar tarafından araştırılır.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

10)
I. Katı
II. Sıvı
III. Gaz
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yakıt türleri arasında gösterilebilir?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

11) Petrol ve ürünlerinin yakılması sonucu aşağıdaki gazlardan hangisi atmosfere yayılarak çevre kirliliğine yol açar?
A) Kükürtdioksit
B) Oksijen
C) Azot
D) Fosfor

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

12) Yanma ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
A) Yanma kimyasal bir olaydır.
B) Yanma işlemi sonrası ortaya yeni bir madde çıkar
C) Yanma sırasında dışarıya enerji çıkar
D) Yanma sürecinde fiziksel değişim olmaz.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi petrolün ayrıştırılması ile elde edilen maddeler arasında değildir?
A) Benzin
B) Doğal gaz
C) Gaz yağı
D) Asfalt

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Rafinerlerde petrollerin ölçümü hangisi ile olur?
A) Bidon
B) Tanker
C) Araç deposu
D) Varil

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıda verilen yakıtlardan hangisi diğerlerine göre en temiz fosil yakıttır?
A) Petrol
B) Doğal gaz
C) Taş kömürü
D) LPG

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]
Aşağıdaki bağlantıdan yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

BENZER YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 8 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.