6.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

6.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

 

1) Aşağıdakilerden hangisi gusül abdestinin farzları arasında yer alır?
A) Kolları dirseklerle beraber yıkamak
B) Ağzı temizlemek
C) Başın ¼’ünü mesh etmek
D) Ayakları topuklarla beraber yıkamak

Cevap: B

 

2) Aşağıdakilerden hangisi abdestin faydalarından olamaz?
A)Günahlarımızın silinmesine yardımcı olması.
B)Dışarıyla temas eden yerlerimizin temizliğini sağlaması.
C)Vücudumuzu rahatlatıp dinçleştirmesi
D)İnsan sağlığına olumlu bir katkısının olmaması.

Cevap: D

 

3) • Namazda ayakta durmak
• Dizleri, elleri, alnı ve burnu yere koymak
• Namaz da Kuran’dan birkaç ayet okumak
Açıklamaları verilen kavramların doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kıyam – Rükû – Secde
B) Kıyam – Secde – Kıraat
C) Kıyam – Kaide-i ahire – Kıraat
D) Rükû – Secde – Kaide-i ahire

Cevap: B

 

4) Bütün vakit namazlarının ilk rekâtlarında başlama tekbirinden hemen sonra ……. okunur.
Yukarıdaki ifadenin doğru olması için noktalı kısma aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Sübhaneke Duası
b)Fatiha Suresi
c) Tahiyyat Duası
d) İhlâs Suresi

Cevap: A

 

5) Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozan durumlardan değildir?
A) Namaz kılarken yanındaki işitecek kadar gülme
B) Tuvalet ihtiyacını gidermek
C) Tırnakları kesmek
D) Yellenmek (gaz çıkarmak)

Cevap: C

 

6) Aşağıdakilerden hangisi namaz abdestinin farzlarından biri değildir?
a) Yüzü yıkamak
b) Kolları yıkamak
c) Bütün bedeni yıkamak
d) Ayakları yıkamak

Cevap: C

 

7) Bayram namazı senede kaç defa kılınır?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Cevap: B

 

8) Önce farzı kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Cuma
B) Sabah
C) Akşam
D) Yatsı

Cevap: B

 

9) Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerle ilgili yanlış bir bilgi içermektedir?
A) Allah tarafından seçilmişlerdir.
B) Vahiyleri uygulayarak insanlara örnek olurlar.
C) Dünya ile ilgili işlerle ilgilenmekten uzak durmuşlardır.
D) Tüm insanlar gibi Allah’a karşı sorumludurlar.

Cevap: C

 

10) Namaza başlamadan önce ve namaz esnasında uymamız gereken bazı şartlar vardır. Bunlara ‘namazın farzları’ denir. Namaza hazırlık şartlarına ‘namazın dışındaki şartlar’,namaz esnasındaki şartlara ise ‘namazın içindeki şartlar’ denir.
Yukarıdaki anlatımdan hareketle aşağıdakilerden hangisi namaza hazırlık şartlarından biri değildir?

A-) Namaza niyet etmek
B-) Secde etmek
C-) Namaz vaktinin gelmesi
D-) Setr-i Avret (örtünmek)

Cevap: B

 

11) İslam dini temizlik dinidir. Temizlik açısından namaz ibadetini yerine getirebilmek için ne yapmak gerekir?
a) Camiye gitmek
b) Abdest almak
c) Örtünmek
d) Kıbleye dönmek

Cevap: A

 

12) Aşağıdakilerden hangisi namazın insana kazandırdıkları arasında sayılamaz?
a) İnsanın duygu dünyasını zenginleştirir
b) İnsanlardan uzak durmayı sağlar
c) İnsana temizlik alışkanlığı kazandırır
d) İnsanın davranışlarının bilinçli olmasını

Cevap: B

 

13) Aşağıdakilerden hangisi gusül abdestinin farzlarından değildir.
A- Ağza su vermek
B- Burna su vermek
C- Niyet etmek
D- Bütün vücudu yıkamak

Cevap: C

 

14) Aşağıdakilerden hangisi namaza hazırlık şartları arasında yer almaz?
A) İstikbal-i Kıble
B) Setr-i Avret
C) İftitah Tekbiri
D) Niyet

Cevap: C

 

15) Ağza su verip , buruna su verip bütün bedeni kuru yer kalmayacak şekilde yıkamaya ne denir?
A) Namaz adesti
B) Boy abdesti
C) Teyemmüm
D) İkindi abdesti

Cevap: B

 

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/6.-sınıf-din-kültürü-1.dönem-2.-yazılı-soruları-2018-2019-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”6.Sınıf Din Kültürü 1.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Güvenlik 64 + = 67

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.